Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Foxterrier története, eredete

A foxterrier, vagyis rókavadász terrier kiváló vadászkutya, amelyet az angliai róka- és vadászversenyekre tenyésztettek ki az 1800-as évek végén. A fajta eredetére vonatkozóan két elmélet létezik.

Az egyik elmélet szerint a foxterrier az angol fellépő, illetve lakáskutya, a lakóházakban található rágcsálók, mint a patkány és az egér elleni harcra volt specializálódva. Az angol terrier és a malacvizsla keresztezésével hozták létre, majd további fajtatiszta tenyésztés révén fejlesztették ki.A másik elmélet szerint a foxterrier a skót terrier és a dandie dinmont terrier keresztezéséből született. Ezt a fajta feltehetően a skót és észak-angliai vadászok tenyésztették ki.

Az angol róka- és vadászversenyekre tervezett fajtákat a versenyzők kíváncsisága miatt népszerűsítették. A versenyeken a kutyáknak a rókák nyomában kellett maradniuk, amíg azok el nem menekültek a földalatti járatokba. A versenyeken való részvételhez a kutyák kicsi testmérete és mozgékonysága szükséges volt, hogy a földalatti járatokban könnyen utolérjék a rókát.

Az első foxterrier klubot 1876-ban alapították Angliában, majd az Egyesült Államokban is alakultak klubok. A fajta kiválóan alkalmas családi kedvencként is, mivel barátságos, élénk, intelligens és jól idomítható. A fajta egyre népszerűbb az egész világon, és a mai napig a róka- és vadászversenyeken is részt vesznek.Foxterrier jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A foxterrier, az angol rókavadász terrier kifejezetten gyors, mozgékony és intelligens kutya, amelyet a róka- és vadászversenyekre tenyésztettek ki az 1800-as évek végén. A fajta ma már nemcsak vadászatra, hanem családi kedvencként is szolgál.

A foxterrier kifejezetten kicsi termetű kutya, akinek a magassága 36-41 centiméter között változik, míg súlya általában 6-8 kilogramm között mozog. A fajta külseje széles körben ismert, a hosszú, egyenes, kemény szőrzete általában fehér, de találhatóak a fajtán belül színes példányok is, például fekete vagy barna foltokkal.

A foxterrier kiegyensúlyozott és érzékeny kutya, aki kiválóan alkalmazkodik a családi élethez. Gyerekekkel szemben barátságos, szeret játszani és aktív életmódot igényel, így ideális kutyatárs sportolni szerető gazdik számára. A fajta élettartama általában 12-15 év, bár a megfelelő gondozás és egészséges életmód segíthet az időskori egészségproblémák elkerülésében.

Bár a foxterrier egy kicsi kutya, nagyon mozgékony és aktív. A fajta fejlett izomzata és kiegyensúlyozott, agilis jellemvonása lehetővé teszi számára, hogy számos sportban részt vegyen, beleértve a vadászatot, az agility-t, a flyball-t, a frisbee-t és a többi versenysportot.

A fajta kiválóan idomítható, de erős akaratú, így a megfelelő tréning és szociálizáció fontos, hogy a kutya egészséges és kiegyensúlyozott legyen. A foxterrier családbarát kutya, aki szeret veled lenni, és életre szóló hűséggel viszonozza az örömet, amelyet a családjával tölt.

Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiFoxterrier jelleme, viselkedése

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier kifejezetten élénk, intelligens, és játékos kutya, akinek a jellemét az eredeti céljából adódóan a vadászat iránti szenvedély határozza meg. A fajta már nem csak vadászkutyaként, hanem családi kedvencként is szolgál.

A foxterrier szellemi szinten rendkívül éles és tanulékony, ami azt jelenti, hogy a gazdájával való szoros kapcsolat és a megfelelő tréning segíthet az agresszió és az egyéb viselkedési problémák elkerülésében. A kutya számára fontos a sok mozgás és a megfelelő stimuláció, mivel a fajta nagyon aktív és játékos.

A fajta barátságos és vidám természetű, ami azt jelenti, hogy a gyerekekkel és más állatokkal is jól kijön. A foxterrier nagyon szeret játszani, és szívesen vesz részt az egész család életében. Azonban, mint minden kutya, a fajta is rendelkezik sajátosságaival, és a gazdának tudatosan kell foglalkoznia a kutya igényeivel, hogy egészséges és kiegyensúlyozott legyen.

A foxterrier kiegyensúlyozott és érzékeny kutya, aki sok figyelmet igényel a gazdától. A fajta szereti, ha középpontban áll, és igényli az érzelmeket kifejező érintéseket. A kutya szereti az izgalmakat, és boldog, ha különféle tevékenységekben vehet részt, például séta közben, vagy játék közben.

Összességében a foxterrier olyan kutya, amely a család életét feldobja, és nagyszerű társ lehet azok számára, akik szeretnének egy élénk, intelligens, és játékos kutyát. Ha a gazda elég időt, türelmet, és figyelmet szentel a foxterriernek, akkor az egy életen át tartó hűséggel viszonozza a szeretetet és az örömet.Foxterrier társas viselkedése

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier egy társas, barátságos kutya, aki szereti az embereket és más állatokat is. A fajta természetesen szocializálódott, ami azt jelenti, hogy könnyen megtalálja a közös hangot más kutyákkal és emberekkel is.

A foxterrier kiváló választás lehet azok számára, akik keresnek egy aktív, vidám és intelligens kutyát, akik szívesen vesznek részt az egész család életében. A fajta energikus és szeret játszani, ami azt jelenti, hogy sok időt kell szentelni a kutya szórakoztatására, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen.

A foxterrier barátságos természete és vidám jellemvonása miatt jól kijön a gyerekekkel és más háziállatokkal is. Azonban, mint minden kutya esetében, a fajta is rendelkezik sajátosságaival, és a gazdának tudatosan kell foglalkoznia a kutya igényeivel, hogy biztosítsa a kutya egészséges és kiegyensúlyozott életét.

A foxterrier játékos és energikus természete miatt fontos, hogy sok időt töltsünk velük és biztosítsuk a megfelelő fizikai és szellemi stimulációt. A kutya társas életre van tervezve, és szereti az emberek társaságát. A fajta nagyon érzékeny a gazdájával való kapcsolatra, így fontos, hogy a gazda sok időt tölt a kutyájával, hogy biztosítsa a szükséges szeretetet és figyelmet.

A foxterrier a megfelelő tréning és szocializáció révén jól alkalmazkodik az emberek és más kutyák társaságához. A kutya kedves és hűséges társ, aki sok örömet és boldogságot hozhat a családjának. Ha a gazda megfelelő gondoskodást nyújt a foxterrier számára, akkor a kutya életre szóló hűséggel viszonozza a szeretetet és az odafigyelést.Táplálkozása, étkezési szokásai

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, a kicsi termete és magas aktivitási szintje miatt kifejezetten aktív kutya, akinek nagy energiaszükséglete van. Ezért fontos, hogy a gazdik a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot biztosítsák a fajtának.

A foxterrier étrendjének alapja magas minőségű száraztáp, amelynek magasabb a fehérjetartalma és kevesebb a szénhidráttartalma, mint az olcsóbb tápoknak. A fajta aktív életmódja miatt fontos, hogy az étrend magas fehérjetartalmú húsféléket tartalmazzon, például csirkét, pulykát, halat vagy marhahúst. Az étkezések során érdemes figyelni arra, hogy a kutya ne egyen túl gyorsan, hogy ne okozzon egészségügyi problémákat.

A foxterrier nagyon szereti az ételeket, és hajlamos lehet az elhízásra, ha a gazdik túl sok édességet és kevés egészséges táplálékot adnak nekik. Fontos, hogy a kutya étrendjét a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékra korlátozzuk, és elkerüljük a túl sok édességet és a magas zsírtartalmú ételeket.

A fajta számára fontos, hogy mindig friss víz álljon rendelkezésre, és rendszeresen tisztítsuk a vízmedencét, hogy megakadályozzuk a baktériumok kialakulását.

Összefoglalva, a foxterrier étrendjének magas minőségű száraztápra kell épülnie, amely magas fehérjetartalmú húsféléket tartalmaz. A kutya aktív életmódja miatt fontos, hogy az étkezések során figyeljünk arra, hogy ne egyen túl gyorsan. A gazdiknak figyelniük kell a kutya súlyára, hogy elkerüljék az elhízást, és mindig friss víz álljon rendelkezésre a kutya számára. Ha a gazda a megfelelő táplálékot és gondoskodást nyújt a foxterriernek, akkor a kutya egészséges és boldog életet élhet.Általános gondozási tudnivalók

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, egy aktív és intelligens fajta, amelyet a megfelelő gondozás és szeretet segíthet abban, hogy egészséges és boldog legyen. A következőkben általános gondozási tudnivalókat mutatunk be a fajtával kapcsolatban.

Az első és legfontosabb dolog, amit a gazdának tudnia kell a foxterrier gondozásával kapcsolatban, az a megfelelő táplálkozás és testmozgás biztosítása. A kutya aktív életmódot igényel, és nagy energiaszükséglete van, ezért fontos, hogy a gazdik biztosítsák számukra a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot. Emellett rendszeres testmozgásra van szükségük, hogy boldogok és egészségesek legyenek.

A foxterrier hosszú, kemény szőrzete rendszeres ápolást igényel. A fajta szőrzetét hetente legalább egyszer kell fésülni, hogy megakadályozzuk a csomók és a szőrhullás kialakulását. A szőrzet trimmelése is szükséges, ami azt jelenti, hogy a szőrzetet azonos hosszúságúra vágjuk le az egész testen.

Az egészségügyi gondozás fontos eleme a foxterrier gondozásának. A fajta hajlamos lehet a bőrproblémákra, a fogproblémákra, az ízületi problémákra és más egészségügyi problémákra. Fontos, hogy a gazdik rendszeresen ellenőrizzék a kutya egészségét, és rendszeresen vigyék őket az állatorvoshoz.

A foxterrier aktív és játékos kutya, és fontos, hogy számukra a megfelelő szórakoztatást biztosítsuk. A fajta szeret játszani, és sok időt töltenek szívesen a gazdájukkal. A fajta számára fontos, hogy sok figyelmet kapjon, és aktívan részt vegyen az egész család életében.

Összességében a foxterrier kiegyensúlyozott és érzékeny kutya, aki sok szeretetet és figyelmet igényel a gazdájától. A megfelelő gondozás és szeretet biztosítása segíthet abban, hogy egészséges és boldog életet élhessenek.Szőrzetápolási igényei

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, hosszú, kemény szőrzete egyik legismertebb jellemzője. A szőrzet ápolása rendkívül fontos, hogy a kutya egészséges és boldog legyen. A következőkben bemutatjuk a fajta szőrzetápolási igényeit.

A foxterrier szőrzete hosszú és kemény, és általában két rétegű. Az alsó réteg puha és vékony, míg a felső réteg vastag és kemény. A szőrzet általában olyan színekben érhető el, mint a fehér, a fekete, a sable és a tricolor. A szőrzet hossza általában 2-3 centiméter, és az egész testen megtalálható.

A szőrzet ápolásához rendszeres fésülésre és trimmelésre van szükség. A szőrzet fésülése hetente legalább egyszer ajánlott, hogy megelőzzük a csomók és a szőrhullás kialakulását. A fajta kemény szőrzete miatt fontos, hogy a gazdik olyan fésűt használjanak, amely kifejezetten erre a célra van tervezve.

A szőrzet trimmelése a fajta szőrzetápolásának másik fontos eleme. Ez azt jelenti, hogy a szőrzetet azonos hosszúságúra vágjuk le az egész testen. A trimmelés segít abban, hogy a szőrzet tiszta és rendezett legyen, és megelőzi a szőrhullást.

Fontos megjegyezni, hogy a foxterrier szőrzete nem hullik túl sokat, de a rendszeres fésülés és trimmelés segít abban, hogy a kutya szőrzete egészséges és tiszta legyen. Ha a gazdik rendszeresen ápolják a kutya szőrzetét, akkor megakadályozzák a szőrhullást, és csökkentik a bőrproblémák kialakulásának kockázatát is.

Összességében a foxterrier hosszú, kemény szőrzete rendszeres ápolást igényel. A szőrzet fésülése és trimmelése segít abban, hogy a kutya szőrzete tiszta és rendezett legyen, és megelőzi a szőrhullást. A gazdiknak érdemes olyan szőrzetápolási termékeket választaniuk, amelyek kifejezetten erre a célra vannak tervezve. Ha a gazdik rendszeresen ápolják a foxterrier szőrzetét, akkor biztosítják a kutya egészséges és boldog életét.

Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiTanítása, kiképzése

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, intelligens és könnyen tanítható kutya. A fajta kiképzése és oktatása a gazdik türelmét és elkötelezettségét igényli, de a megfelelő tréning és szocializáció révén a foxterrier könnyen alkalmazkodik az emberek és más kutyák társaságához.

A kutya kiképzése során fontos, hogy tiszteletben tartsuk a fajta érzékenységét és intelligenciáját. A fajta nagyon érzékeny a gazdájával való kapcsolatra, így fontos, hogy a gazda sok időt tölt a kutyájával, hogy biztosítsa a szükséges szeretetet és figyelmet. A fajta aktív és intelligens, és szereti a kihívásokat, így fontos, hogy a tréningeket változatosak és élvezetesek legyenek.

A foxterrier tréningje során fontos, hogy pozitív megerősítést használjunk, és jutalmazzuk a kutya jó viselkedését. A büntetési módszerek használata nem ajánlott, mivel a fajta érzékenysége miatt könnyen megsértődhetnek vagy frusztrálódnak.

A kiképzés során fontos, hogy a kutya számára a megfelelő fizikai és szellemi stimulációt biztosítsuk. A fajta szeret játszani és aktív életmódot igényel, így fontos, hogy rendszeresen mozogjanak és kapjanak megfelelő testmozgást. A tréning során a gazdának figyelnie kell arra, hogy a kutya ne unatkozzon vagy túlterhelje magát.

A foxterrier tréningje és kiképzése segít abban, hogy a kutya jól alkalmazkodjon a családi élethez és a társadalomba, és biztosítja a gazdik és a kutya közötti kötődést. A tréning és kiképzés során a gazdiknak türelmesnek és következetesnek kell lenniük, és a pozitív megerősítésre kell összpontosítaniuk. Ha a gazdik megfelelő tréninget és kiképzést biztosítanak a foxterrier számára, akkor a kutya boldog és jól viselkedő társ lesz.Foxterrier fajta betegségek

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, egy egészséges fajta, de hajlamos lehet néhány betegségre. A következőkben bemutatjuk a fajta leggyakoribb betegségeit.

Az egyik leggyakoribb betegség a foxterrierben a bőrproblémák. A fajta hajlamos lehet a bőr allergiás reakcióira, ekcémára és más bőrproblémákra. A bőrproblémák megelőzése érdekében fontos, hogy a gazdik rendszeresen ápolják a kutya szőrzetét, és rendszeresen ellenőrizzék a bőr állapotát. Ha a kutya bőrproblémákkal küzd, fontos, hogy a gazdik azonnal forduljanak állatorvoshoz.

A másik gyakori betegség a foxterrierben az ízületi problémák. A fajta hajlamos lehet a térd és a csípő diszpláziára, amelyeket a kutya nehézségekkel mozgás közben és fájdalommal jelezhet. A megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás segíthet abban, hogy megelőzzük az ízületi problémák kialakulását, és a fajta egészséges és boldog maradjon.

A fogproblémák is gyakoriak a foxterrierben, különösen a fogkő kialakulása. A fogproblémák megelőzése érdekében fontos, hogy a gazdik rendszeresen tisztítsák a kutya fogait, és rendszeresen vigyék el a kutyát állatorvoshoz, hogy ellenőrizzék a fogak állapotát.

A fajtára jellemző egyéb egészségügyi problémák közé tartoznak még a látásproblémák, a hallási problémák és a vesebetegségek. Ha a gazdik figyelnek a kutya egészségére, és rendszeresen ellenőrzik állapotát, akkor segíthetnek abban, hogy a fajta egészséges és boldog maradjon.

Összességében a foxterrier hajlamos lehet bizonyos betegségekre, de a megfelelő gondozás és az egészséges életmód segíthet abban, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását. A gazdiknak érdemes rendszeresen ellenőrizniük a kutya egészségét, és azonnal fordulniuk állatorvoshoz, ha bármilyen egészségügyi problémát észlelnek a fajta esetében.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

  1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
  2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
  3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
  4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
  5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
  6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
  7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
  8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Foxterrier kölyök nevelése

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier kölyökei energikus és intelligens kutyák, amelyek könnyen tanulnak. Az új kölyöknek otthonának biztonságosnak kell lennie, és a gazdiknak sok figyelmet kell fordítaniuk a kölyökre, hogy biztosítsák a szükséges gondozást és a megfelelő nevelést.

Az első és legfontosabb lépés a foxterrier kölyök nevelésében az alapvető engedelmességi parancsok megtanítása. A kutya megtanulása a helyes viselkedésről és az engedelmesség fontosságáról segít abban, hogy a kölyök jól alkalmazkodjon a családi élethez, és biztosítja a gazdik és a kutya közötti harmonikus kapcsolatot.

A kölyök nevelésekor fontos, hogy a gazdik türelmesek és következetesek legyenek, és megfelelő jutalmazást alkalmazzanak az engedelmes viselkedésért. Az élelmiszerjutalmak, a játékok és az elismerések használata segíthet abban, hogy a kutya motivált és élvezze a tanulást.

A foxterrier kölyök nevelése során fontos, hogy szocializáljuk őket más kutyákkal és emberekkel. A fajta hajlamos lehet a dominanciára és az agresszivitásra, ha nem nevelik megfelelően. Az emberek és kutyák közötti pozitív interakciók segíthetnek abban, hogy a kölyök jól alkalmazkodjon a társadalomba, és megelőzze a domináns viselkedést.

Fontos megjegyezni, hogy a foxterrier kölyköknek sok mozgásra és stimulációra van szükségük. A fajta energikus és aktív, így fontos, hogy biztosítsunk számukra megfelelő testmozgást és szellemi stimulációt. A játékok, a séta és a kiképzés segíthetnek abban, hogy a kölyök boldog és egészséges legyen.

Összességében a foxterrier kölyök nevelése sok figyelmet és türelmet igényel a gazdik részéről. Az alapvető engedelmességi parancsok megtanítása, a szocializáció és a megfelelő stimuláció segít abban, hogy a kölyök jól alkalmazkodjon a társadalomba, és biztosítja a gazdik és a kutya közötti harmonikus kapcsolatot. A megfelelő gondozás és a figyelem segít abban, hogy a foxterrier kölyök boldog és egészséges felnőtté válhasson.Kinek ajánlott tartása

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, egy élénk és aktív kutyafajta, amely nagyszerű háziállat lehet a megfelelő gazda és család számára. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen típusú gazdik és családok számára ajánlott a foxterrier tartása.

Először is, a foxterrier egy nagyon aktív fajta, így a gazdiknak érdemes rendelkezniük megfelelő helyszínnel és idővel a kutya testmozgásának biztosításához. A gazdiknak szeretnie kell a mozgást, és rendszeresen szánni kell időt a kutyájukkal való játékra és sétaozásra.

A fajta intelligens és könnyen tanul, így a gazdiknak megfelelő időt és energiát kell szánniuk a kiképzésre és a szocializációra. A foxterrier nagyon ragaszkodó és érzékeny, így a gazdiknak rendelkezniük kell elég szeretettel és figyelemmel a kutya számára.

A fajta általában jól viselkedik más kutyákkal és emberekkel, de fontos, hogy a gazdik gondoskodjanak a megfelelő szocializációról. A foxterrier nem ajánlott olyan családok számára, amelyeknek nincs idejük és energiájuk a kutyájuk gondozására és testmozgásának biztosítására.

Összességében a foxterrier ajánlott azoknak a gazdiknak és családoknak, akik szeretik az aktív életmódot, és szeretnének egy energikus és ragaszkodó háziállatot. Fontos, hogy a gazdik rendelkezzenek megfelelő helyszínnel és idővel a kutya testmozgásának biztosításához, és készek legyenek türelmesek és elkötelezettek a kiképzésre és a gondozásra. A foxterrier boldog és egészséges háziállat lehet a megfelelő gazda és család számára.Érdekes történetek róla

A foxterrier, vagyis az angol rókavadász terrier, egy kiválóan képzett és bátor kutya, amelynek történetei sokakat elvarázsolhatnak. Az alábbiakban bemutatunk néhány érdekes történetet a fajtáról.

A foxterrier, név szerint Rags, az amerikai hadsereg egyik legkiválóbb kutyája volt az első világháborúban. Rags-t a fronton használták kémtevékenységre, és nagyon sikeresen dolgozott az amerikai hadsereg számára. Rags-t különösen azért szerették, mert képes volt a nehéz helyzetekben segíteni és az emberek bizalmába férkőzni. Rags a háború után is szolgált, és számos katonai parádén és megemlékezésen vett részt, amíg végül természetes okok miatt el nem hunyt.

Egy másik híres foxterrier, a Wire Fox Terrier, név szerint Asta, a Thin Man című filmekben szerepelt. Asta-t az első filmben, a Thin Man-ben használták, amelyet hatalmas sikernek számított. A fajta különleges személyiségével és különleges megjelenésével vonzotta a figyelmet, és még több filmben szerepelt, többek között a Shadow of the Thin Man és a After the Thin Man című filmekben is.

A foxterrier sok más hírességnek is az inspirációja volt. Az angol író, P.G. Wodehouse gyakran írt a fajtáról a regényeiben, és a karakterei között gyakran szerepelt foxterrier. A fajta a zenész, George Harrison kedvenc kutyafajtája is volt, és egyenesen szerelmes volt a kutyáiba.

Összességében a foxterrier számos érdekes történettel rendelkezik, és az egyik legkedveltebb kutyafajták közé tartozik a világon. A fajta nagyon intelligens, bátor és aktív, és sokszor szerepel a filmekben és a kultúrában. A foxterrier egy kiváló társ lehet azoknak, akik szeretik az aktív életmódot, és egy kis hűvös személyiséget keresnek az életükben.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink