Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Gordon szetter története, eredete

Gordon szetter, más néven Gordon-sárga szetter, egy közepes testű, hosszú szőrű vadászkutya fajta, amely Skóciából származik. A fajta nevét George William Gordon, az 5. Gordon grófjáról kapta, aki a 19. század elején saját kennelt alapított, és sikerült létrehoznia egy olyan vadászkutyát, amely alkalmas volt a skót vadászatban való részvételre.

A Gordon szetter fajta eredete számos vita tárgya, és továbbra sem teljesen tisztázott. Bár a fajtát sokáig a középkori skót vadászathoz kapcsolták, néhány szakértő úgy véli, hogy az elődei valószínűleg a spanyol pointer vagy a francia griffon fajtákból származnak.A Gordon szetterek elsősorban vadászati ​​kutyaként használatosak, mivel kitűnő szaglása és kitartása lehetővé teszi számukra, hogy sikeresen nyomozzanak és vadászzanak vadakra, például nyúlra vagy fácánra. Emellett azonban a fajta érzékeny és barátságos jellegének köszönhetően az emberek körében is nagyon népszerűvé vált, és gyakran használják társállatként vagy családi kutyaként is.

A Gordon szetterek hosszú, puha szőrzete miatt időnként igényelnek gondoskodást és ápolást, beleértve a szőrzet rendszeres fésülését és trimmelését is. Az egészséges Gordon szetterek általában 10-12 évig élnek, és mint minden más kutya, szükségük van megfelelő táplálkozásra, rendszeres testmozgásra és állatorvosi ellátásra is.

Összességében a Gordon szetter egy nagyon népszerű és sokoldalú fajta, amelynek eredete és története továbbra is vitatott kérdés marad, azonban ennek ellenére a fajta kétségtelenül nagyon kedvelt és szeretett kutyák közé tartozik.Gordon szetter jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A Gordon szetter egy közepes méretű vadászkutya, amely hosszú, selymes, sötétbarna vagy fekete szőrzettel rendelkezik, amelyet általában szürke vagy arany sávok szegélyeznek. A Gordon szettereknek erős, izmos testük van, hosszú nyakkal és mély mellkassal. Az arcukon hosszú, egyenes orr és barna szemek találhatóak.

A Gordon szetterek általában 56-69 cm magasak a válluktól, és 20-36 kg közötti súlyúak. A nőstények általában kisebbek, és 51-66 cm magasak, és 18-27 kg közötti súlyúak.

A fajta érzékeny és barátságos jellegének köszönhetően a Gordon szetterek nagyon jó társállatok és családi kutyák lehetnek. Ugyanakkor, mivel eredetileg vadászkutyaként tenyésztették őket, fontos, hogy elegendő mozgást és tevékenységet biztosítsanak számukra, hogy levezessék az energiáikat.

Az egészséges Gordon szetterek általában 10-12 évig élnek. Azonban, mint minden más kutyafajta esetében, a Gordon szettereknek is vannak bizonyos egészségügyi problémáik, amelyekre figyelni kell, például az ízületi problémák és a szembetegségek. A megfelelő táplálkozás, rendszeres testmozgás és állatorvosi ellátás hozzájárulhat az egészséges és hosszú élet eléréséhez.

Összességében a Gordon szetter egy nagyon vonzó küllemű, barátságos és sokoldalú fajta, amely a megfelelő gondoskodással és szeretettel hosszú életet élhet és boldog társa lehet az embereknek.

Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei 

Gordon szetter jelleme, viselkedése

A Gordon szetter egy barátságos, érzékeny és hűséges kutya, amely kiváló társaságot nyújt az embereknek. A fajta eredetileg vadászkutyaként tenyésztették, így nagyon kitartóak és energikusak, és szeretnek kint lenni a szabadban és felfedezni az új területeket.

A Gordon szetterek nagyon intelligensek és szívesen tanulnak új dolgokat, ami azt jelenti, hogy könnyen taníthatóak és gyorsan reagálnak a tréningre és a parancsokra. Azonban, mint minden más kutya esetében, a Gordon szettereknek is lehetnek sajátosságaik és kihívásaik a tréning során.

A Gordon szetterek társasági kutyák, és nagyon szeretik az emberek társaságát. Ezért fontos biztosítani számukra a megfelelő figyelmet és gondoskodást, beleértve a rendszeres testmozgást és a szocializációt is. Ha azonban az állat elhanyagolt vagy rosszul kezelt, akkor könnyen depresszióba eshet.

A Gordon szetterek nagyon aktívak és energikusak, így fontos biztosítani számukra a megfelelő mennyiségű testmozgást és tevékenységet, hogy levezessék az energiáikat és egészségesek maradjanak. Ugyanakkor, mivel a Gordon szetterek nagyon érzékenyek és könnyen stresszeltté válhatnak, fontos biztosítani számukra a megfelelő környezetet és nyugodt légkört.

Összességében a Gordon szetter egy nagyon vonzó jellemű fajta, amely hűséges és barátságos társaságot nyújt az embereknek. A megfelelő gondoskodással és szeretettel a Gordon szetterek boldog életet élhetnek és élvezhetik a társas életet az emberekkel.Gordon szetter társas viselkedése

A Gordon szetter egy nagyon társas és barátságos kutya, amely nagyon szereti az emberek társaságát. Ez a fajta nagyon kötődik az emberekhez, és nagyon boldog, amikor a családja körülöttük van.

A Gordon szetterek rendkívül érzékenyek és intelligensek, ami azt jelenti, hogy nagyon jól érzik magukat az emberek társaságában, és szeretik a figyelmet és az érintést. Ezért fontos biztosítani számukra a megfelelő figyelmet, gondoskodást és szeretetet, hogy boldogok legyenek és egészségesek maradjanak.

A Gordon szetterek nagyon barátságosak és általában jól kijönnek más kutyákkal és állatokkal is. Azonban fontos, hogy a kölyköket korán szocializáljuk és neveljük, hogy megfelelően kommunikáljanak más állatokkal és emberekkel.

A fajta hajlamos lehet az elszigetelődésre, ha túl sok időt töltenek egyedül. Ezért fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő mennyiségű társaságot és figyelmet, hogy boldogok és egészségesek maradjanak. A Gordon szetterek nagyon aktívak és energikusak, így fontos biztosítani számukra a megfelelő mennyiségű testmozgást és tevékenységet, hogy levezessék az energiájukat és egészségesek maradjanak.

Összességében a Gordon szetter egy nagyon barátságos és társas fajta, amely nagyon kötődik az emberekhez és szereti a figyelmet. Fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő gondoskodást és szeretetet, hogy boldogak és egészségesek maradjanak, és élvezhessék az életüket az emberekkel és más állatokkal való társas érintkezésben.Táplálkozása, étkezési szokásai

A Gordon szettereknek megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és aktívak maradjanak. A megfelelő táplálkozás segíthet a Gordon szettereknek megőrizni az egészséges testtömeget, és biztosítja, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjanak.

A Gordon szetterek nagyon aktív kutyák, és sok energiát égetnek el a mindennapos tevékenységek során. Ezért fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő mennyiségű tápanyagot és kalóriát, hogy az energiaszükségletüket kielégítsék. A Gordon szetterek általában magas fehérje- és zsírtartalmú ételeket fogyasztanak, hogy megfeleljenek az energiaszükségletüknek.

A Gordon szettereknek száraz vagy nedves tápokkal is etethetők, azonban fontos, hogy a táplálékot a fajta különleges táplálkozási igényeihez igazítsuk. A táplálék mennyiségét az életkor, az aktivitási szint és az állat súlya alapján kell meghatározni, és rendszeresen ellenőrizni kell, hogy az állat ne legyen túlsúlyos vagy alultáplált.

A Gordon szetterek hajlamosak lehetnek az étkezési szenvedélyre, ezért fontos, hogy ne adjunk nekik túl sok édességet vagy cukros ételt, és ne etessük őket túl nagy mennyiségben. Az étkezési időpontokat rendszeresen tartani kell, és lehetőleg ugyanabban az időben kell etetni az állatot minden nap, hogy segítsük az emésztést és az anyagcserét.

Az egészséges Gordon szettereknek sok friss ivóvizet kell biztosítani, különösen akkor, ha a kutya nagyon aktív és sok vizet veszít el a mozgás során. Az ivóvíz frissen és tisztán tartása nagyon fontos, hogy megelőzzük a baktériumok és a fertőzések kialakulását.

Összességében a Gordon szettereknek megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és aktívak maradjanak. Fontos, hogy a táplálékot az állat különleges táplálkozási igényeihez igazítsuk, és rendszeresen ellenőrizzük az állat súlyát és táplálékigényét, hogy egészségesek maradjanak.Általános gondozási tudnivalók

A Gordon szettereknek megfelelő gondozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és boldogak legyenek. Az alábbiakban néhány általános gondozási tudnivaló található a Gordon szetterekkel kapcsolatban.

 1. Táplálás: A Gordon szettereknek megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük, hogy egészségesek és aktívak maradjanak. A táplálékot az állat különleges táplálkozási igényeihez kell igazítani, és rendszeresen ellenőrizni kell az állat súlyát és táplálékigényét.
 2. Testmozgás: A Gordon szetterek nagyon aktív kutyák, és sok mozgásra van szükségük ahhoz, hogy boldogok és egészségesek legyenek. Fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő mennyiségű testmozgást, például napi sétákat, futást vagy más tevékenységeket.
 3. Szőrzetápolás: A Gordon szetterek hosszú, selymes szőrzetének rendszeres ápolására van szükség. Fontos, hogy rendszeresen fésüljük és trimmeljük a szőrzetüket, hogy elkerüljük a csomók kialakulását és a bőrproblémákat.
 4. Állatorvosi ellátás: A Gordon szettereknek rendszeres állatorvosi ellátásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. Fontos, hogy időről időre ellenőrizzük a kutya egészségi állapotát, és időben kérjünk orvosi segítséget, ha szükséges.
 5. Szocializáció: A Gordon szetterek nagyon társas kutyák, és fontos, hogy korán szocializáljuk őket más kutyákkal és emberekkel. Ez segíthet abban, hogy az állatok jól kommunikáljanak más kutyákkal és emberekkel, és megszokják az új helyzeteket és környezeteket.
 6. Biztonság: A Gordon szetterek aktív kutyák, és szeretnek felfedezni és kíváncsiak. Fontos, hogy biztonságos és zárt környezetet biztosítsunk számukra, hogy elkerüljük a baleseteket és a veszélyeket.

Összességében a Gordon szetterek nagyon vonzó, barátságos és aktív fajta, amely nagyon szeret az emberek társaságában lenni. A megfelelő gondoskodással és szeretettel boldog életet élhetnek.

Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Gordon szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiSzőrzetápolási igényei

A Gordon szetternek hosszú, selymes és sűrű szőrzete van, ami rendszeres ápolást igényel. A fajta hajlamos a csomókra és a bőrproblémákra, ezért fontos, hogy rendszeresen gondozzuk a szőrzetüket.

A Gordon szetter szőrzetének hetente egyszeri fésülése és ápolása ajánlott. A rendszeres fésülés segít abban, hogy eltávolítsuk a felesleges szőrt, és elkerüljük a csomók kialakulását. A szőrzet ápolása során fontos, hogy a fésűt és az ecsetet a szőrzet állapotához és vastagságához igazítsuk.

A Gordon szettereknek szükségük lehet a szőrzet trimmelésére is. A trimmelés segíthet abban, hogy az állat szőrzete ápolt és rendezett legyen, és megakadályozza a csomók és a szőrfelhalmozódások kialakulását. A szőrzet trimmelése során az állat szőrzetét az alapján kell igazítani, hogy milyen hosszú és sűrű, és mely területeken van a legnagyobb szükség a trimmelésre.

A Gordon szettereknek szükségük van a fürdetésre is, de nem szabad túl gyakran tenni. A túl gyakori fürdetés kiszáríthatja a bőrt és a szőrt, és csökkentheti a szőrzet természetes olajosságát. Az állatok fürdetését érdemes szakemberre bízni, ha nem vagyunk biztosak a helyes eljárásban.

A Gordon szettereknek szintén rendszeres oltásra és parazitaellenes kezelésre van szükségük, hogy megvédjük őket a betegségektől és a parazitáktól. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az állatok szőrzetét a kullancsok és a bolhák jelenlétére, és szükség esetén alkalmazzunk megfelelő kezelést.

Összességében a Gordon szetterek hosszú, selymes szőrzete rendszeres ápolást és gondozást igényel. A rendszeres fésülés, trimmelés és fürdetés segíthet abban, hogy az állat szőrzete ápolt és egészséges legyen, és megelőzzük a csomók és a bőrproblémák kialakulását.Tanítása, kiképzése

A Gordon szetterek nagyon intelligensek és érzékenyek, ami nagyon hasznos lehet a kiképzés során. A fajta gyorsan tanul, és szereti megfelelni a gazdájának, így a megfelelő kiképzéssel együtt könnyen és hatékonyan tanítható.

A Gordon szetterek általában jól reagálnak a pozitív megerősítéses kiképzésre. Ez azt jelenti, hogy az állat jutalmazását használjuk a kívánt viselkedés megerősítésére, például egy finom falat vagy egy játék. A negatív megerősítéses kiképzést általában nem ajánlják a fajtának, mert az erőszakos vagy agresszív módszerek a kutya szellemi és fizikai egészségét is károsíthatják.

Fontos, hogy a kiképzés során türelmesek és következetesek legyünk. A Gordon szettereknek szükségük van egyértelmű és következetes utasításokra, hogy megértsék, mire számíthatnak. A kiképzés során fontos, hogy elkerüljük az állat frusztrációját és fáradtságát, és megfelelő pihenőidőt biztosítsunk neki.

A Gordon szettereknek fontos a korai szocializáció is. A korai szocializáció segít az állatnak megérteni az emberek és más állatok kommunikációját, és segít neki az új helyzetek és környezetek megszokásában. Azonban, ha az állat korábban nem kapott megfelelő szocializációt, az sem jelenti azt, hogy már nem lehet nevelni.

A Gordon szettereknek nagyon fontos a testmozgás is. A rendszeres testmozgás segít abban, hogy az állatok levezessék a felesleges energiájukat, és megakadályozza a viselkedési problémák kialakulását. Az állatokat időnként érdemes új kihívások elé állítani, például agility vagy más aktív játékokkal, hogy megakadályozzuk az unalmat és a túlzott energiát.

Összességében a Gordon szetterek nagyon intelligensek és érzékenyek, és gyorsan tanulnak. A pozitív megerősítéses kiképzés és a korai szocializáció segíthet abban, hogy az állatok jól viselkedjenek, és megakadályozzák a viselkedési problémákat. A megfelelő testmozgás és kihívások biztosítása segít abban, hogy az állatok boldogok és egészségesek maradjanak.Gordon szetter fajta betegségek

A Gordon szetterek általában egészséges kutyák, de vannak néhány betegség, amelyek előfordulhatnak a fajtánál. Az alábbiakban néhány gyakori betegség található, amelyekre figyelmet kell fordítani a Gordon szetterek gondozása során.

 1. Csípő- és könyökdiszplázia: A csípő- és könyökdiszplázia az egyik leggyakoribb probléma a Gordon szettereknél. Ez a betegség a csípő- és könyökízületek abnormális fejlődéséhez vezet, ami fájdalmat és merevséget okozhat az állatoknál.
 2. Szembetegségek: A Gordon szetterek hajlamosak lehetnek néhány szembetegségre, például a progresszív retinális atrófiára (PRA) és a kataraktára. A PRA a retina elhalásához vezet, és vakságot okozhat az állatoknál, míg a katarakta a szürkehályog kialakulását jelenti, amely szintén a látást befolyásolhatja.
 3. Bőrproblémák: A Gordon szetterek hosszú, selymes szőrzete miatt hajlamosak lehetnek a bőrproblémákra, például a seborrheás dermatitisre és a hot spotokra. A seborrheás dermatitis a bőr fokozott olajosságához és gyulladásához vezet, míg a hot spotok bőrkiütések, amelyek kialakulhatnak a nedvesség és a baktériumok jelenlétében.
 4. Daganatok: A Gordon szettereknek magasabb a rák kialakulásának kockázata, mint más fajtáknál. A leggyakoribb ráktípusok közé tartozik a lymphoma, a mastocytoma és az osteosarcoma.
 5. Hasi felfúvódás (gyomordilatáció és volvulus): A Gordon szetterek hajlamosak lehetnek a hasi felfúvódásra, amely súlyos állapot lehet. Ez a betegség akkor következik be, amikor a gyomor túlzottan kitágul és elfordul, ami akadályozza a vérkeringést és súlyos fájdalmat és hányást okozhat.

Fontos, hogy a Gordon szettereket rendszeresen ellenőrizzük a betegségekre, és rendszeres állatorvosi vizsgálatokat végezzünk. Ha bármilyen betegség jeleit észleljük, azonnal forduljunk állatorvoshoz, hogy az állatok megfelelő ellátást kapjanak.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

 1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
 2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
 3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
 5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
 6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
 7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
 8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Gordon szetter kölyök nevelése

A Gordon szetter kölykök nevelése során fontos a türelem és a következetesség. Az állatok általában könnyen tanulnak, de szükségük van a megfelelő irányításra és a korai szocializációra.

 1. Környezet és otthon: Fontos, hogy a kölyköknek biztosítsuk a megfelelő környezetet és otthont. A kölyköknek szükségük van egy biztonságos, tiszta és kényelmes helyre, ahol pihenhetnek és játszhatnak. Érdemes figyelni arra, hogy a kölykök ne legyenek kitéve a hidegnek, melegnek vagy nedvességnek.
 2. Táplálás: A megfelelő táplálás nagyon fontos a Gordon szetter kölykök egészségének és fejlődésének biztosításához. Érdemes kérni az állatorvos tanácsát az étrendjükkel kapcsolatban. Az állatorvos segíthet meghatározni, hogy milyen típusú és mennyiségű táplálékra van szüksége a kölyköknek az egészséges növekedéshez.
 3. Szocializáció: A korai szocializáció nagyon fontos a Gordon szetter kölyköknek. A szocializáció során a kölykök megtanulják, hogyan viselkedjenek más emberekkel, állatokkal és helyzetekkel. Érdemes a kölyköket korán megismertetni az emberekkel, az állatokkal és az új helyzetekkel. Ez segít abban, hogy a kölykök magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak legyenek.
 4. Kiképzés: A Gordon szetter kölykök könnyen tanulnak, így a megfelelő kiképzéssel együtt könnyen és hatékonyan taníthatók. A pozitív megerősítéses kiképzés során az állatokat jutalmazzuk a kívánt viselkedés megerősítésére, például egy finom falat vagy egy játék.
 5. Testmozgás: A Gordon szetter kölyköknek nagyon fontos a testmozgás. A rendszeres testmozgás segít abban, hogy az állatok levezessék a felesleges energiájukat, és megakadályozza a viselkedési problémák kialakulását. Érdemes időnként új kihívások elé állítani a kölyköket, például agility vagy más aktív játékokkal.

Összességében a Gordon szetter kölykök nevelése türelmet és következetességet igényel. A megfelelő környezet, táplálás, szocializáció.Kinek ajánlott tartása

A Gordon szetter ideális választás lehet azok számára, akik szeretnének egy érzékeny és intelligens kutyát. Ezek a kutyák szeretik az embereket és jól érzik magukat a családi környezetben. A Gordon szetterek élénk és aktív kutyák, akiknek szükségük van a rendszeres testmozgásra és a kihívásokra.

A Gordon szetterek jól kijönnek más állatokkal és gyerekekkel is. Az állatok és a gyerekek iránti barátságos hozzáállásuk miatt ideális választás lehet családok számára. Azonban, ahogy minden más fajtánál, fontos, hogy a gyerekek ne bánjanak durván a kutyával, és mindig felügyelet mellett legyenek a kölykökkel.

A Gordon szetterek nagyon kötődnek a családjukhoz, és boldogok, ha részt vehetnek a mindennapi életben. Ezek a kutyák gyakran követik a gazdájukat, és szeretik a közelségüket. A fajta nagyon érzékeny, és érzékeny az emberi hangulatokra és a környezetváltozásokra is.

A Gordon szetterek nem igényelnek különösebben nagy teret, de szükségük van a rendszeres testmozgásra. Az állatoknak rendszeres sétákra és játékokra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak és boldogok legyenek.

Összességében a Gordon szetter ideális választás lehet azoknak, akik szeretnének egy érzékeny és intelligens kutyát. Ezek a kutyák jól érzik magukat a családi környezetben, és nagyon kötődnek a gazdájukhoz. A fajta nagyon barátságos és szeret gyerekekkel és más állatokkal játszani. Azonban, mint minden más fajtánál, a megfelelő gondozás és a megfelelő kiképzés nagyon fontos ahhoz, hogy a Gordon szetter boldog és egészséges legyen.Érdekes történetek róla

A Gordon szetter egy olyan kutya, amely számos érdekes történetet inspirált az évek során. Ezek közül néhányat az alábbiakban ismertetünk:

 1. A Gordon szetter, aki megmentette gazdája életét: Egy Gordon szetter nevű kutya nevét 1910-ben írták be az aranykönyvbe azért, mert megmentette gazdája életét. A kutya, amikor gazdája szén-monoxid mérgezést szenvedett, képes volt felébreszteni őt az alvásból és így megakadályozni a tragédiát.
 2. A Gordon szetter, aki bűnügyi nyomozásban vett részt: Egy Gordon szetter nevű kutya segített az angliai rendőrségnek egy bűnügyi ügyben. A kutya megtalálta az elrejtett bizonyítékokat, amelyek segítettek az ügyben elkövetett bűncselekmények kiderítésében.
 3. A Gordon szetter, aki világbajnok agility versenyző lett: Egy Gordon szetter nevű kutya neve Oliver Twist, és ő világbajnok agility versenyző lett. Az agility versenyzés egy olyan sport, ahol a kutya és gazdája együtt dolgoznak egy akadálypályán. Oliver Twist rendkívül gyors és ügyes, és képes volt legyőzni az összes versenytársát a világbajnokságon.
 4. A Gordon szetter, aki hős volt a második világháborúban: A második világháború alatt a Gordon szetterek segítettek a brit hadseregnek a személyzet és a felszerelés védelmében. Az állatok rendkívül bátrak voltak, és gyakran mentették meg a katonák életét azzal, hogy riasztották a támadókat.

Ezek csak néhány érdekes történet a Gordon szetterekről, de sok más történet is létezik a fajta múltjában. Ezek a történetek tovább növelik a fajta népszerűségét, és bemutatják, hogy mennyire különleges állatok ezek a kutyák.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink