Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Ír szetter eredete története, eredete

Az Ír szetter az egyik legismertebb vadászkutya fajta, amely az ír szigetről származik. Az Ír szetter története azonban több száz évre nyúlik vissza, és eredete számos teória szerint más és más.

Egyes szakértők szerint az Ír szetter eredete az Írország területén őshonos vadászkutyákból származik, amelyeket a helyi vadászok használtak a madarak és más vadak vadászatára. Egy másik elmélet szerint az Ír szetter elődei a spanyol és a portugál vadászkutyákból származnak, amelyeket a 16. században a spanyol hajósok hoztak magukkal Írországba.

Az Ír szetter népszerűsége azonban csak az 1800-as években kezdett növekedni, amikor a fajta kiválóan teljesített a vadászati ​​versenyeken. Az első hivatalos Ír szetter tenyésztési programot a 19. század elején indították el, és azóta is folyamatosan tenyésztik a fajtát a vadászatban és a kutyakiállításokon való sikeres szereplésre.

Az Ír szetter ma már világszerte elterjedt fajta, amelyet a vadászat mellett gyakran használnak kutyakiállításokon, vagy akár háziállatként is tartják. Az Ír szetter a legtöbb kutyafajtához hasonlóan nagyon barátságos, érzékeny és intelligens, és tökéletes társ lehet mind a vadászat, mind a család számára.Ír szetter eredete jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

Az Ír szetter az egyik legismertebb vadászkutya fajta, amely az Írország területéről származik. A fajta eredete és története több száz évre nyúlik vissza, és ma már világszerte elterjedt kutyafajtának számít.

Az Ír szetter külleme jellegzetes és könnyen felismerhető. A fajta közepes méretű kutya, melynek magassága a vállnál általában 58-69 cm között van, míg súlya általában 27-32 kg között mozog. Az Ír szetter teste erős és jól izmolt, a mozgása elegáns és könnyed. Az Ír szetter szőrzete közepes hosszúságú, selymes és dús, színe lehet vörös, mahagóni vagy bíborvörös.

Az Ír szetter jellemzői közé tartozik a nagyon barátságos és kedves természete. Az Ír szetterek intelligensek, érzékenyek és nagyon engedelmesek, ezért nagyon jól szoktak alkalmazkodni a család életéhez és szokásaihoz. A fajta emellett nagyon aktív és energikus, így sok mozgásra van szüksége. Az Ír szetterek gyakran használják vadászatra, de akár kedvtelésből is lehet velük sportolni, futni vagy túrázni.

Az Ír szetter élettartama általában 10-12 év között van, azonban megfelelő gondozás és egészséges életmód mellett akár tovább is élhet. A fajta sajnos hajlamos bizonyos egészségügyi problémákra, például a csípő- és könyökdysplasiára, valamint a szembetegségekre, ezért fontos a megfelelő tenyésztési programok és az egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése. Az Ír szetter egy nagyon szerethető és kedves fajta, amely hűséges és ragaszkodó társ lehet a család számára.

Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiÍr szetter eredete jelleme, viselkedése

Az Ír szetter egy nagyon kedves és barátságos vadászkutya fajta, amelynek eredete az Írország területéről származik. Az Ír szetternek jellegzetes megjelenése és kedves természete van, ezért az egyik legnépszerűbb kutyafajták közé tartozik.

Az Ír szetterek rendkívül aktív és energikus kutyák, amelyek szeretnek futni, játszani és vadászni. Az eredeti céljuk a vadászat volt, és az Ír szetterek ma is rendkívül sikeres vadászkutyák. Az Ír szetterek nagyon jól működnek együtt a gazdájukkal és más kutyákkal is, ami nagyon fontos, ha vadászatra használják őket.

Az Ír szetterek nagyon barátságosak és szeretnek más kutyákkal és emberekkel játszani és időzni. A fajta nagyon érzékeny és intelligens, így fontos, hogy a gazdáik időt szánjanak a képzésre és a társas érintkezésre velük. Az Ír szetterek szeretik, ha kihívások elé állítják őket, és szeretnek új dolgokat tanulni.

Az Ír szetterek nagyon lojálisak és ragaszkodóak, ami azt jelenti, hogy nagyon fontos a szoros kapcsolat kialakítása a gazdájukkal. Az Ír szetterek nagyon jól működnek gyerekekkel is, ezért remek választás lehet családok számára. Az Ír szetterek hűségesek és szeretetteljesek, és boldogan élnek akár egy kis lakásban is, ha rendszeresen foglalkoznak velük és megfelelő mozgást biztosítanak számukra.

Az Ír szetterek egy nagyon kedves és aktív fajta, amely ideális választás lehet vadászatra vagy családi kedvencként. A fajta intelligens és jól képzett, ami azt jelenti, hogy sokféle feladatot el tud végezni. Az Ír szetterek melegszívű és nagyon szerethető kutyák, akik boldogságot hozhatnak minden család életébe.Ír szetter eredete társas viselkedése

Az Ír szetter egy nagyon barátságos és társaságkedvelő vadászkutya fajta, amely az Írország területéről származik. Az Ír szetterek nagyon jól működnek együtt más kutyákkal és emberekkel, ezért remek választás lehet mind vadászkutyaként, mind családi kedvencként.

Az Ír szetterek rendkívül aktívak és energikusak, és szeretnek időt tölteni más kutyákkal és emberekkel. Az Ír szetterek barátságosak és szociálisak, és szeretnek új emberekkel és kutyákkal találkozni. A fajta nagyon jól alkalmazkodik a különböző környezetekhez, és remekül teljesítenek kutyaközösségi eseményeken, például kutyakiállításokon.

Az Ír szetterek nagyon szeretik a gyerekeket, és nagyon jók velük. Az Ír szetterek nagyon türelmesek és barátságosak a gyermekekkel, és nagyon jól működnek velük együtt. A fajta szintén nagyon érzékeny és intelligens, így fontos, hogy a gazdáik időt szánjanak a képzésre és a társas érintkezésre velük.

Az Ír szetterek nagyon lojálisak és ragaszkodóak, és szívesen töltik az időt a gazdájukkal és más családtagokkal. Az Ír szetterek szeretnek játszani és futkározni a kertben, és nagyon boldogok, ha családjukkal vannak. A fajta nagyon szerethető és intelligens kutyák, akik boldogságot hoznak a család életébe.

Az Ír szetter egy nagyon barátságos és társaságkedvelő fajta, amely nagyon jól működik más kutyákkal és emberekkel. Az Ír szetterek ideálisak lehetnek családok és vadászok számára is, és boldogságot hozhatnak az életbe mindenki számára.Táplálkozása, étkezési szokásai

Az Ír szetter, mint minden más kutyafajta, megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozásra van szüksége a jó egészség és a jó kondíció fenntartásához. Az Ír szetterek rendkívül aktívak és energikusak, így az étrendjüknek tartalmaznia kell az összes szükséges tápanyagot és energiát.

Az Ír szettereknek elsősorban magas minőségű, fehérjedús kutyaeledelre van szükségük, amelynek a tápanyag összetétele és kalóriatartalma megfelel a fajta speciális igényeinek. A legtöbb Ír szetter étrendjének tartalmaznia kell egy megfelelő mennyiségű fehérjét, amely származhat a hús, a baromfi vagy a hal forrásokból.

Az Ír szettereknek szükségük van a megfelelő mennyiségű zsírra is, amely energiát biztosít számukra, és segít fenntartani a bőr és a szőrzet egészségét. Azonban fontos, hogy az étrendjük ne legyen túlzottan zsíros, mivel az elhízáshoz és a különböző egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az Ír szettereknek szükségük van a megfelelő mennyiségű rostokra és ásványi anyagokra is, amelyek segítik a megfelelő emésztést és az egészséges bélmozgást. Az étrendjüknek tartalmaznia kell friss zöldségeket és gyümölcsöket is, amelyek segítenek biztosítani az ásványi anyagokat és vitaminokat.

Az Ír szettereknek rendszeresen kell hozzáférniük tiszta ivóvízhez, és fontos, hogy az étrendjük ne tartalmazzon túl sok sót vagy cukrot.

Az Ír szetterek étkezési szokásai változóak lehetnek, de általában napi két étkezést kapnak, amelyeket a gazda által meghatározott időpontokban kell elfogyasztaniuk. Az Ír szetterek nagyon élvezik az ételt, és könnyen túlevésre hajlamosak, ezért fontos a megfelelő adagolás és az étkezések rendszeres időpontjainak betartása.Általános gondozási tudnivalók

Az Ír szetter egy nagyon szerethető és aktív kutyafajta, amelynek megfelelő gondozása kulcsfontosságú az egészséges és boldog élethez. Az Ír szettereknek szükségük van megfelelő mozgásra, rendszeres állatorvosi vizsgálatokra, valamint megfelelő táplálkozásra és higiéniai ellátásra.

Az Ír szetterek rendkívül aktívak és energikusak, így fontos, hogy rendszeresen kapjanak megfelelő mennyiségű mozgást. Az Ír szettereknek szükségük van legalább napi egy órányi sétára, de jobb, ha még több időt szánnak a mozgásra. Az Ír szetterek nagyon élvezik a futást, a kerékpározást és a vízi sportokat is, így fontos, hogy gazdáik megfelelő lehetőséget biztosítsanak számukra ezekre az aktivitásokra.

Az Ír szettereknek rendszeres állatorvosi vizsgálatokra van szükségük, amelyek során az állatorvosok ellenőrzik a fajta specifikus egészségügyi problémákat, például a csípő- és könyökdysplasiát, valamint a szembetegségeket. Az Ír szettereknek rendszeresen kell kapniuk a szükséges oltásokat és parazitaellenes kezeléseket is, hogy megvédjék őket a kórokozóktól és a betegségektől.

Az Ír szettereknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a jó egészség és a jó kondíció fenntartásához. Fontos, hogy az étrendjük kiegyensúlyozott és tápanyagdús legyen, és tartalmazzon megfelelő mennyiségű fehérjét, zsírt, rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Az Ír szetterek higiéniai ellátásra is szüksége van. Az Ír szettereknek rendszeresen kell fürdetniük, és a szőrzetüket rendszeresen kell ápolni, hogy elkerüljék a szőrtöredezést és a bőrproblémákat. Az Ír szettereknek szükségük van a fogak rendszeres tisztítására is, hogy megakadályozzák a fogszuvasodást és az ínybetegségeket.

Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Ír szetter eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiSzőrzetápolási igényei

Az Ír szetter egy nagyon szép és dús szőrzetű kutyafajta, amelynek megfelelő szőrzetápolásra van szüksége az egészséges és ápolt megjelenéshez. Az Ír szettereknek rendkívül vastag és lágy, hullámos szőrzete van, amelynek ápolása rendszeres fésülést, trimmelést és fürdetést igényel.

Az Ír szetterek szőrzetének rendszeres fésülése nagyon fontos az összegubancolódás és a szőrtöredezés megelőzése érdekében. Az Ír szettereknek hosszú és dús szőrzetük van, amely könnyen összegubancolódik, ha nem fésülik rendszeresen. Az Ír szetterek szőrzetének fésülése segít eltávolítani a szőrtöredezést és a szőrszálakat, amelyek eltömíthetik a bőr pórusait.

Az Ír szetterek szőrzetét általában trimmelni is szokták, hogy eltávolítsák a túlzottan növekedett szőrszálakat. A trimmelés segít megőrizni az Ír szetter szőrzetének dús és szép megjelenését, és megakadályozza a szőrtöredezést. Az Ír szetterek szőrzetének trimmelése rendszeresen kell, hogy történjen, hogy a szőrzet ne növekedjen túl hosszúra.

Az Ír szetterek fürdetése szintén rendszeres gondozási tevékenység, amely segít eltávolítani a szennyeződéseket és a bűzt a szőrzetből. Az Ír szetterek fürdetése általában havonta egyszer ajánlott, de az időjárási körülményektől, a szőrzet hosszától és a kutyának a kültéri aktivitásai mennyiségétől is függően lehet gyakrabban.

Az Ír szettereknek szükségük van a fogak rendszeres tisztítására is, hogy megelőzzék a fogszuvasodást és a szájszagot. Az Ír szettereknek szükségük van a szőrzetük rendszeres ápolására, hogy megőrizzék a szép megjelenésüket és az egészségüket.

Az Ír szetterek nagyon szép és dús szőrzettel rendelkező kutyafajta, akiknek rendszeres szőrzetápolásra van szükségük az egészséges és ápolt megjelenéshez.Tanítása, kiképzése

Az Ír szetterek nagyon intelligens és érzékeny kutyafajta, akiknek jól működik a pozitív megerősítésen alapuló képzési módszer. Az Ír szetterek nagyon jól reagálnak a rendszeres képzésre és a társas érintkezésre, és nagyon boldogok, amikor új dolgokat tanulnak.

Az Ír szettereknek alapvető engedelmességi képzésre van szükségük, amely során megtanulják az alapvető parancsokat, például a „ül”, a „maradj”, a „jöjj ide”, és a „feküdj”. Az Ír szettereknek rendszeresen kell gyakorolniuk ezeket a parancsokat, hogy megszokják őket, és hogy megtanulják, hogyan kell helyesen reagálni rájuk.

Az Ír szettereknek szükségük van a társas érintkezésre is, hogy megfelelően fejlődjenek a társadalmi viselkedésben. Fontos, hogy az Ír szettereket megfelelően szocializálják, hogy megtanulják, hogyan kell helyesen viselkedni más kutyákkal és emberekkel. Az Ír szettereknek szükségük van a megfelelő mennyiségű érzelmi stimulációra is, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak maradjanak.

Az Ír szettereknek az engedelmességi képzésen kívül szükségük van a speciális vadászképzésre is, ha vadászkutyaként használják őket. Az Ír szetterek rendkívül hatékony vadászkutyák, és nagyon jól dolgoznak a mezőn, de megfelelő képzésre van szükségük, hogy hatékonyan tudják használni képességeiket. Az Ír szettereknek megfelelően kell tanítani, hogy hogyan keresse meg a vadat, és hogyan kell jelzést adni a gazdának a vad jelenlétére.

Az Ír szetterek képzése rendkívül fontos az egészséges és boldog életükhöz. Az Ír szetterek intelligensek és érzékenyek, és jól reagálnak a pozitív megerősítésen alapuló képzési módszerre. Az Ír szettereknek rendszeres képzésre és társas érintkezésre van szükségük, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak maradjanak.Ír szetter eredete fajta betegségek

Az Ír szetter egy nagyon egészséges kutyafajta, de mint minden fajta, az Ír szetterek is hajlamosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákra és betegségekre. Az Ír szetterek fajtára jellemző betegségei közé tartozik a csípő- és könyökdysplasia, a szembetegségek, az epilepszia és a rák.

A csípő- és könyökdysplasia olyan állapot, amely a csontok, az izmok és az ínszalagok rendellenességeiből adódik. Az Ír szetterek hajlamosak erre a betegségre, és ez a fajta a leggyakoribb oka az ízületi fájdalomnak és a mozgási nehézségeknek.

Az Ír szetterek szembetegségei közé tartozik a szürkehályog, a progresszív retina atrófia és a von Willebrand-betegség. A szürkehályog a lencsében kialakuló homályosodást okoz, és ha nem kezelik, akkor a kutyák vaksághoz vezethetnek. A progresszív retina atrófia olyan betegség, amely a retina pusztulását okozza, és vaksághoz vezethet. A von Willebrand-betegség pedig egy véralvadási rendellenesség, amely vérzést okozhat.

Az epilepszia az Ír szetterek egy másik gyakori betegsége, amely rohamokat és görcsöket okozhat. Ez a betegség genetikai eredetű lehet, és általában az életkor előrehaladtával súlyosabbá válik.

Az Ír szettereknél a rák is előfordulhat, és különösen a limfómák és az orrüregi daganatok gyakoriak. A rák korai felismerése nagyon fontos az Ír szettereknél, és rendszeres állatorvosi vizsgálatokra van szükségük, hogy időben felismerjék és kezeljék a rákot.

Az Ír szetterek egészségügyi problémái megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással és rendszeres állatorvosi vizsgálatokkal előzhetők meg vagy kezelhetők. Az Ír szettereknek szükségük van a rendszeres oltásokra és a parazitaellenes kezelésekre is, hogy megóvják őket a kórokozóktól és a betegségektől.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

  1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
  2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
  3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
  4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
  5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
  6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
  7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
  8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Ír szetter eredete kölyök nevelése

Az Ír szetter kölykök nagyon aktív és érzékeny kutyák, és a megfelelő nevelés és gondozás kulcsfontosságú a boldog és egészséges életük szempontjából. A kölykök nevelése során fontos a pozitív megerősítésen alapuló képzési módszer alkalmazása, és a megfelelő szociális érintkezés biztosítása más kutyákkal és emberekkel.

Az Ír szetter kölykök nagyon intelligensek és jól reagálnak a pozitív megerősítésre alapozott képzési módszerre. Az Ír szetter kölyköknek szükségük van a rendszeres engedelmességi képzésre, amely során megtanulják az alapvető parancsokat, például a „ül”, a „feküdj”, és a „jöjj ide”. Fontos, hogy a kölyköket időben jutalmazzuk a helyes viselkedésért, hogy megerősítsük azokat a viselkedési szokásokat, amelyeket szeretnénk, hogy megtanuljanak.

Az Ír szetter kölyköknek szükségük van a megfelelő mennyiségű érzelmi stimulációra és fizikai aktivitásra is. Az Ír szetterek nagyon aktív kutyák, akiknek szükségük van a rendszeres testmozgásra és a társas érintkezésre, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak maradjanak. Az Ír szetter kölyköknek rendszeresen játszaniuk kell, hogy fejlesszék az érzékeiket és javítsák a motoros képességeiket.

Az Ír szetter kölykök szociális érintkezése is nagyon fontos, hogy megfelelően fejlődjenek a társadalmi viselkedésben. Az Ír szetter kölyköknek meg kell tanulniuk, hogyan kell helyesen viselkedni más kutyákkal és emberekkel. A megfelelő szocializáció biztosítása segít megelőzni a társadalmi viselkedési problémákat és a szorongást.

Az Ír szetter kölykök gondozása és nevelése kulcsfontosságú a boldog és egészséges életük szempontjából. A kölyköknek rendszeres engedelmességi képzésre, érzelmi stimulációra, fizikai aktivitásra és szociális érintkezésre van szükségük. Az Ír szetter kölykök megfelelő nevelése és gondozása segít megőrizni az egészségüket és javítja a társadalmi viselkedésüket.Kinek ajánlott tartása

Az Ír szetter egy nagyon energikus és aktív kutyafajta, amelynek szüksége van a rendszeres testmozgásra és a társas érintkezésre. Az Ír szetterek ideális társak lehetnek azoknak az embereknek, akik szeretnek kirándulni, futni és más fizikai tevékenységeket végezni. Az Ír szetterek nagyon szeretnek a szabadban lenni, és élvezik a vadászatot és a futást.

Az Ír szetterek nagyon barátságosak és szociálisak, és jól alkalmazkodnak a családi élethez. Az Ír szetterek kiváló társak lehetnek a család minden tagjának, beleértve a gyerekeket is. Az Ír szetterek nagyon jól kijönnek más kutyákkal és állatokkal is, így ha már van más háziállat a családban, az Ír szetter is könnyen beilleszkedhet.

Az Ír szetterek nagyon okosak és érzékenyek, és jól reagálnak a pozitív megerősítésen alapuló képzési módszerre. Az Ír szettereknek rendszeres engedelmességi képzésre van szükségük, és nagyon boldogok, amikor új dolgokat tanulnak. Az Ír szetterek nagyon szeretik a figyelmet, és szükségük van a rendszeres társas érintkezésre, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak maradjanak.

Az Ír szetterek szőrzetápolási igényei közepesek, de szükségük van a rendszeres fésülésre és vágásra. Az Ír szettereknek nagyon vastag és puha bundájuk van, amely hajlamos a csomókra és a szőrvesztésre. Az Ír szettereknek rendszeresen kell fürdetni és kezelni a szőrzetüket, hogy megelőzzék a csomók kialakulását, és hogy megőrizzék a szép és egészséges kinézetüket.

Az Ír szetterek ideális társai azoknak az embereknek, akik szeretik a természetet, és akiknek van idejük és energiájuk arra, hogy megfelelően gondoskodjanak a kutyájukról. Az Ír szetterek szeretik a figyelmet, és nagyon boldogok, amikor középpontban állnak. Az Ír szettereknek azonban rendszeres testmozgásra, társas érintkezésre és engedelmességi képzésre van szükségük, hogy boldogok és egészségesek maradjanak.Érdekes történetek róla

Az Ír szetter egy olyan kutyafajta, amelynek gazdag történelme és érdekes történetei vannak. Az Ír szetterekről számos olyan történet létezik, amelyek bemutatják az ebben a fajtában rejlő érdekességeket és különlegességeket.

Az egyik érdekes történet az Ír szetterek szerepéről szól a híres Jack London regényében, Az élet fekete pontjai. A regény főszereplője, Buck, egy Saint Bernard-Ír szetter keverék, aki a 19. század végén számos kalandot él át Alaszkában, ahol a kutya aranybányászokkal dolgozik együtt. Az Ír szetterek éles érzékeikkel és kiváló szaglásukkal a vadászatban és a kutyaszánok vontatásában is nagy segítséget jelentettek.

Egy másik érdekes történet az Ír szetterek szerepéről szól a Titanic történetében. Az Ír szetterek közül hét kutya utazott a híres luxusgőzhajón, amelynek elsüllyedése óriási tragédiát okozott. Az Ír szetterek közül öt túlélte a tragédiát, és egyiküket, a Ballygown Brigid nevű kutyát egy mentőcsónakban találták meg.

Az Ír szetterek emellett számos hősies történetnek is a főszereplői voltak. Az első világháborúban az Ír szettereket általában kutyaőrként alkalmazták a frontvonalak közelében. A II. világháborúban azonban az Ír szetterek számos különböző szerepet játszottak, többek között kutyaőrként, bombakeresőként és biztonsági kutyaként is.

Az Ír szetterek emellett a sportvilágban is népszerűek. Az Ír szetterek közül több is versenyez a különböző agility és engedelmességi versenyeken, és kiválóan teljesítenek a vadászatban is. Az Ír szetterek kiváló szaglása és éles érzékei lehetővé teszik számukra, hogy sikeresen vadásszanak számos különböző állatra, például madarakra és nyulakra.

Az Ír szetterek gazdag történelme és érdekes történetei bemutatják, hogy ez a kutyafajta milyen sokoldalú és különleges lehet.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink