Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Mini bullterrier története, eredete

A mini bullterrier egy kis termetű, de erőteljes kutya fajta, amelyet eredetileg Angliában tenyésztettek. Az angol bullterrier fajta kisebb változataként alakult ki az 1800-as években. Az eredeti bullterrierek híresek voltak bátorságukról és kitartásukról, amelyeket azért tenyésztettek, hogy bikákkal és más állatokkal harcoljanak.

A bullterrierek tenyésztésénél az embereknek azonban egyre inkább igényük támadt egy kisebb méretű, kedvesebb megjelenésű változatra. Ez vezetett a mini bullterrier kifejlesztéséhez. A tenyésztők célja az volt, hogy megőrizzék a bullterrier eredeti jellemzőit, mint például az élénk szemeket és az erős testalkatot, miközben csökkentik a méretüket.A mini bullterrier kialakításának folyamata során a tenyésztők olyan kutyák kombinációját választották, amelyeknél már természetes módon előfordultak a kisebb méretek. Ezek között szerepeltek angol bulldogok, dwerg pincherek és néhány más kis testű fajta. Az eredmény egy olyan fajta volt, amelynek megvoltak a bullterrier jellegzetességei, de kisebb mérettel rendelkezett.

A mini bullterrier gyorsan népszerűvé vált, mivel aranyos külsejével és élénk személyiségével elbűvölte az embereket. A tenyésztők folytatták az öröklődési vonalak finomhangolását annak érdekében, hogy még inkább meghatározzák a fajta küllemét és jellemét.

Ma már a mini bullterrierek kiváló családi kutyák, barátságos és hűséges társak. Bár még mindig megőrizték az eredeti bullterrier keménységét és kitartását, a fajta nagyon kedves és lelkes. Nagyszerűen alkalmazkodnak az életvállalásokhoz és könnyen jönnek ki más állatokkal és emberekkel.

Fontos megjegyezni, hogy a mini bullterrierek aktív kutyák, akiknek szükségük van rendszeres testmozgásra és megfelelő stimulációra. Emellett szociális környezetre és korai képzésre is szükségük van ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott kutyák válhassanak.Mini bullterrier jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A mini bullterrier egy kompakt, izmos testfelépítésű kutya, amely erőteljes megjelenésével és karakteres vonásaival tűnik ki. A fajta külleme hasonlít az angol bullterrierre, de kisebb méretű.

Általában a mini bullterriereknél a magasság a vállaknál 25-35 centiméter között változik. Súlyuk általában 9 kilogramm alatt mozog, de ez természetesen kutyánként változhat. A mini bullterriereknél fontos megjegyezni, hogy nem szabad túlsúlyosaknak lenniük, a megfelelő testsúly fenntartása érdekében.

Az élettartamuk általában 10 és 12 év közötti, azonban ez is változhat az egyéni egészségügyi és gondozási tényezőktől függően.

A mini bullterriereknek jellemzően rövid, sima szőrzetük van, amely könnyen kezelhető. A szőrzet színe különböző lehet, például fehér, fehér-foltos, vörös, brindle vagy tricolor. A fajta híres markáns arcáról, melyet az erőteljes állkapocs, az élénk szemek és a füleik tettípusa tesz még különlegesebbé.

Jellemüket tekintve a mini bullterriereket általában érdeklődő, vidám és éles eszű kutyáknak tartják. Szeretik a társaságot, és általában jóban vannak más kutyákkal és emberekkel is. Fontos azonban a megfelelő szocializáció és a korai képzés, hogy biztosítsuk a pozitív viselkedés kialakulását és a harmonikus kapcsolatot a kutyával.

Ahhoz, hogy a mini bullterrier boldog és egészséges legyen, rendszeres testmozgásra és mentális stimulációra van szüksége. Vigyázni kell azonban a túlzott hőséggel és hideggel szemben, mivel azokra érzékenyek lehetnek. A rendszeres állatorvosi ellátás és a megfelelő étrend is fontos a hosszú és egészséges élet érdekében.

Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiMini bullterrier jelleme, viselkedése

A mini bullterrier jelleme és viselkedése kedves és élénk. Ezek a kutyák általában rendkívül hűségesek és ragaszkodóak családjukhoz. Szeretnek időt tölteni a szeretett emberekkel, és igazi társasági lények. Fontos számukra, hogy részei lehessenek a mindennapi családi életnek, és mindig közel legyenek hozzánk.

A mini bullterriereket intelligensnek és tanulékonyaknak tartják. Könnyen megtanulnak új dolgokat, és örömmel vesznek részt a különböző tréningekben és játékokban. Azonban néha önállóak és makacsak is lehetnek, ezért türelmes és következetes képzésre van szükség velük.

Ezek a kutyák általában energikusak és aktívak. Szeretnek játszani és futkározni, ezért fontos biztosítani számukra a megfelelő mennyiségű testmozgást. Séta, futás vagy játék segítségével kielégíthetjük mozgásigényüket, ami javítja az általános jó közérzetüket.

Bár a mini bullterriereket általában barátságosnak és szeretetteljesnek tartják, fontos megjegyezni, hogy minden egyes kutya egyedi egyéniségű lehet. A megfelelő szocializáció és korai tapasztalatok révén segíthetünk nekik kialakítani a megfelelő viselkedési mintákat és megerősíteni a pozitív társas kapcsolatokat.

Fontos megérteni, hogy a mini bullterriereket nem szabad önbíráskodó vagy agresszív kutyákká nevelni. A korai képzés, a pozitív megerősítés és a következetes vezetés segíthet abban, hogy egyensúlyban és barátságosan viselkedjenek más emberekkel és állatokkal.

Mint minden kutyafajtánál, a mini bullterriereknél is fontos a megfelelő gondoskodás, táplálkozás és egészségügyi ellátás. A szeretetteljes családi környezetben és megfelelő odafigyeléssel a mini bullterrier kiváló társ lehet, és sok boldogságot hozhat az életünkbe.Mini bullterrier társas viselkedése

A mini bullterrier társas viselkedése rendkívül kedves és barátságos. Ezek a kutyák általában szeretik az emberek társaságát és boldogan vesznek részt a családi tevékenységekben. Szívesen vesznek részt a mindennapi életünkben és igazi társak a szeretett emberek számára.

A mini bullterrierek hűségesek és ragaszkodóak családjukhoz. Mindig közel akarnak lenni hozzánk, és gyakran megtalálják a módját, hogy részt vegyenek minden tevékenységünkben. Ez a fajta általában rendkívül érzékeny a gazdi hangulatára és igyekszik megnyugtatni vagy felvidítani minket, ha szükség van rá.

Fontos azonban megfelelő szocializációt és korai társas tapasztalatokat biztosítani a mini bullterrier számára. Ez segít abban, hogy kiegyensúlyozott és barátságos viselkedést alakítson ki más emberekkel és állatokkal szemben. A korai életszakaszban való expozíció más kutyákhoz, különböző emberekhez és környezetekhez segít abban, hogy a mini bullterrier jól illeszkedjen a különböző társas helyzetekbe.

Mivel a mini bullterrier társas lény, fontos, hogy ne hagyjuk őket túl sokáig egyedül. Társaságunkban érzik magukat a legboldogabbnak, és hajlamosak lehetnek szorongást vagy unalmat érezni, ha túl hosszú ideig egyedül vannak. Amikor otthon vagyunk, javasolt időt szentelni nekik, játékokkal játszani velük vagy csak egyszerűen velük lenni, hogy kielégítsük társasági igényeiket.

Emlékezzünk arra, hogy minden kutya egyedi egyéniségű, és lehetnek különbségek az egyes mini bullterriereknél. Elsődleges fontosságú a megfelelő képzés, szeretetteljes figyelem és türelem, hogy segítsünk nekik kialakítani a megfelelő társas viselkedést.

Összességében a mini bullterrier társas viselkedése pozitív és barátságos. Szeretik az emberek társaságát, és boldogan vesznek részt az életünkben. Ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott kutyává válhassanak, fontos a megfelelő szocializáció, figyelmesség és szeretetteljes gondoskodás.Táplálkozása, étkezési szokásai

A mini bullterrier táplálkozása és étkezési szokásai rendkívül fontosak az egészségének és jólétének fenntartásához.

Mint minden kutya esetében, a mini bullterrier étrendjét az életkoruk, aktivitási szintjük és egészségi állapotuk alapján kell kialakítani. Fontos, hogy olyan minőségi, tápláló eledelt válasszunk számukra, amely megfelel az igényeiknek.

A mini bullterrierek hajlamosak a túlsúlyra, ezért fontos odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és a megfelelő adagokra. Az ételmennyiségüket naponta több kisebb adagra lehet osztani, ahelyett hogy egyszerre nagy adagokat adnánk nekik. Ez segít megelőzni a túlzott evést és a súlyproblémákat.

Fontos, hogy az étrendjük kiegyensúlyozott legyen, magas minőségű fehérjéket, egészséges zsírokat, szénhidrátokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzon. A boltokban kapható minőségi, speciális kutyaeledel vagy a házi készítésű étel lehet jó választás. Azonban mindig konzultáljunk az állatorvossal, hogy megtaláljuk a megfelelő étrendet és adagolást a mini bullterrierünk számára.

Fontos, hogy mindig friss víz álljon rendelkezésükre, hogy hidratáltak maradjanak. A mini bullterrierek hajlamosak lehetnek az elhízásra és az ízületi problémákra, ezért fontos odafigyelni az étrendjükre és a megfelelő testsúly fenntartására.

Végül, ne feledjük, hogy minden mini bullterrier egyedi lehet, és előfordulhatnak érzékenységek vagy allergiák bizonyos élelmiszerekkel szemben. Ha bármilyen jellegzetes étkezési igényt vagy problémát tapasztalunk, konzultáljunk az állatorvossal, aki segíthet a megfelelő diéta kiválasztásában és az esetleges érzékenységek kezelésében.

Győződjünk meg róla, hogy a mini bullterrierünk étrendje megfelelő, kiegyensúlyozott és tápláló, hogy egészségesen és boldogan élhessenek mellettünk.Általános gondozási tudnivalók

Az általános gondozás kulcsfontosságú a mini bullterrier egészségének és jó közérzetének fenntartásához. Íme néhány fontos gondozási tudnivaló:

 1. Szőrzetápolás: A mini bullterriereknél általában rövid, sima szőrzet van, amely könnyen kezelhető. Hetente egyszer vagy kétszer elég átfésülni őket egy szőrbürstével, hogy megszabadítsuk őket a laza szőrtől és tisztán tartsuk a bundájukat.
 2. Fürdetés: A mini bullterrierek általában nem igényelnek gyakori fürdetést. A rendszeres, időszakos fürdetés elegendő, ha szükséges, például amikor piszkosak vagy büdösek. Használjunk olyan kutyashampont, amelyet az állatorvosunk vagy egy megbízható kutyakozmetikus ajánl.
 3. Fogápolás: A mini bullterrier fogainak egészsége rendkívül fontos. Fontoljuk meg a fogkefe és a kutyafogkrém használatát hetente legalább egyszer, hogy megőrizzük a jó szájhigiéniát. Rendszeresen ellenőrizzük a fogakat fogkő vagy más problémák jelenlétére, és konzultáljunk az állatorvossal, ha problémát észlelünk.
 4. Mozgás és testmozgás: A mini bullterriereket aktívaknak és energikusnak tartják, ezért fontos, hogy rendszeresen testmozgást biztosítsunk számukra. Sétáltassuk őket naponta többször, játszadozzunk velük, és biztosítsunk számukra elegendő időt a mozgásra és kimerítésre. Ennek segítségével nemcsak az egészségüket, hanem a viselkedésüket is pozitívan befolyásolhatjuk.
 5. Állatorvosi ellátás: Ne feledjük el a rendszeres állatorvosi vizsgálatokat és oltásokat. Az állatorvossal tartsuk karban a mini bullterrier egészségét, és kövessük az ajánlott oltási és féregtelenítési ütemtervet. Rendszeres fogászati ​​vizsgálatok is javasoltak.
 6. Szeretet és figyelem: A mini bullterrier társas lény, és nagyon fontos számukra a szeretetteljes figyelem és a társaság. Biztosítsuk számukra a szükséges szeretetet, játékot és interakciót, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek.Mini bullterrier tanítása, kiképzése

A mini bullterrier tanítása és kiképzése izgalmas és fontos része a kutyánk nevelésének. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a sikeres kiképzésben:

 1. Korai kezdet: A mini bullterrierrel való kiképzés már fiatalon kezdődhet. Minél hamarabb kezdünk el foglalkozni a kutyával, annál könnyebb lesz megalapozni a jó viselkedési szokásokat. Kezdjük el a szocializációt, és tanítsuk meg neki az alapvető parancsokat, mint például a „ülés”, a „maradj”, és a „hozzám” parancsok.
 2. Pozitív megerősítés: A mini bullterrierrel való kiképzés során a pozitív megerősítés kulcsfontosságú. Jutalmazzuk és dicsérjük a kutyát, amikor helyesen viselkedik vagy végrehajtja a parancsokat. Használjunk kedvenc jutalmakat, például aprófalatokat vagy dicsérő szavakat, hogy erősítsük a kívánt viselkedést.
 3. Következetesség: A mini bullterrierrel való kiképzés során fontos a következetesség. Használjuk ugyanazokat a szavakat és jeleket, amikor parancsokat adunk neki, és legyünk következetesek a szabályok végrehajtásában. Ez segít a kutyának megérteni, mit várok tőle.
 4. Rövid tréning időtartamok: A mini bullterriereket általában könnyen unatkozhatják, ezért javasolt rövid, de gyakori tréningidőtartamokat tartani. A néhány percig tartó, intenzív tréningek hatékonyabbak lehetnek, mint hosszú, unalmas tréningek. Tartsuk a tréningeket érdekesek és játékosak.
 5. Szociális környezet: A mini bullterrier társas lény, ezért fontos a kiképzés során a szociális környezet kialakítása. Exponáljuk a kutyát különböző helyzetekhez, emberekhez és más állatokhoz, hogy megtanulja kezelni a különböző helyzeteket és viselkedni másokkal.
 6. Türelem és szeretet: Legyen türelmes és szeretetteljes a mini bullterrier kiképzése során. Minden kutya saját tempójában tanul, és lehetnek nehézségek az új készségek elsajátításában.
Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiMini bullterrier fajta betegségek

A mini bullterrier fajtának sajnos néhány genetikai hajlamú betegsége lehet, amelyekre figyelmet kell fordítani. Az alábbiakban néhány gyakori betegségüket sorolom fel:

 1. Patella luxáció: Ez a betegség a térdkalács kóros elmozdulását jelenti. Előfordulhat, hogy a térdkalács nem illeszkedik megfelelően a helyére, ami mozgáskor fájdalmat és sántaságot okozhat.
 2. Csípődiszplázia: Ez a csípőízület fejlődési rendellenessége, amely fájdalmat és mozgáskorlátozottságot okozhat. A betegség súlyossága változó lehet, és általában a fajtáknál nagyobb eséllyel fordul elő.
 3. Szívbetegségek: A mini bullterrierek hajlamosak lehetnek különböző szívbetegségekre, mint például a pulmonalis stenosis (tüdő artéria szűkület) vagy a dilatatív cardiomyopathia (szívizom tágulás).
 4. Allergiák: Ez a fajta hajlamos lehet különböző bőrallergiákra, amelyek viszketést, vörösséget és bőrproblémákat okozhatnak.
 5. Hallási problémák: Néhány mini bullterriernél előfordulhatnak hallási problémák, beleértve a veleszületett süketességet vagy a fokozatos halláscsökkenést.
 6. Jellemző betegségek: Egyes mini bullterrier egyedek hajlamosak lehetnek az epilepszia, a hypothyreosis (csökkent pajzsmirigy működés) vagy a hyperuricemia (magas húgysavszint) kialakulására.

Fontos megjegyezni, hogy bár ezek a betegségek gyakoriak a fajtában, nem minden mini bullterrier fogja átélni őket. A felelős tenyésztőknek fontos, hogy egészséges szülőket válasszanak, és megfelelő egészségügyi tesztekkel ellenőrizzék a genetikai hajlamokat. Rendszeres állatorvosi ellenőrzések és az állatorvos utasításainak követése is segíthet megelőzni vagy korán felismerni ezeket a betegségeket.

A legjobb, ha a mini bullterrierünket rendszeresen visszük állatorvoshoz ellenőrzésre, hogy biztosak lehessünk egészségében és időben kezelni tudjuk bármilyen egészségügyi problémát.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

 1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
 2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
 3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
 5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
 6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
 7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
 8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Mini bullterrier kölyök nevelése

Mini bullterrier kölyök nevelése izgalmas és felelősségteljes feladat. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a sikeres nevelésben:

 1. Szocializáció: A mini bullterrier kölyköknek korán ki kell őket vinni a külvilágba, hogy megismerjék a különböző helyzeteket, embereket és más állatokat. Hozzuk őket kapcsolatba más kutyákkal és emberekkel, és biztosítsunk pozitív élményeket, hogy jól alkalmazkodjanak a társas helyzetekhez.
 2. Alapvető parancsok: Tanítsuk meg a mini bullterrier kölyköt az alapvető parancsokra, mint például az „ülés”, a „maradj”, és a „hozzám” parancsok. Használjunk pozitív megerősítést és jutalmazást, hogy bátorítsuk a kívánt viselkedést.
 3. Rendszeres étkezés és etetési rutin: Állítsunk be egy rendszeres etetési rutint a kölyök számára, és tartsuk magunkat hozzá. Ez segít megalapozni az étkezési szokásokat és a rendszeres emésztést. Válasszunk minőségi kölyökkutyaeledelt, amely megfelelő tápanyagokat biztosít a növekedéséhez.
 4. Rendes alvási hely: Biztosítsunk számára egy kényelmes és csendes alvóhelyet, ahol nyugodtan pihenhet. Legyen egy olyan hely, ahol a kölyök biztonságban érzi magát, és ahol nem zavarják meg.
 5. Játék és testmozgás: A mini bullterrier kölykök aktívak és energikusak, így fontos biztosítani számukra a megfelelő mennyiségű testmozgást és játékot. Játsszunk velük, foglalkozzunk velük, és vigyük ki sétálni, hogy kimerítsük energiájukat.
 6. Határok és korlátok: Tanítsuk meg a kölyköt a megfelelő viselkedési szabályokra, és állítsunk fel határokat. Konszolidáljuk azokat a területeket vagy tárgyakat, amelyeket nem szabad megérinteni vagy rágni, és dicsérjük meg, amikor megfelelően viselkedik.
 7. Türelem és szeretet: Legyen türelmes és szeretetteljes a mini bullterrier kölyökkel. Minden kölyök saját tempójában tanul, és lehetnek nehézségek az új készségek elsajátításában.Kinek ajánlott tartása

A mini bullterrier egy élénk, szeretetteljes és hűséges fajta, amely nagyszerű társ lehet különböző gazdák és családok számára. Azonban fontos megérteni, hogy ezek a kutyák különleges gondoskodást és figyelmet igényelnek. Íme néhány szempont, amelyeket figyelembe kell venni a mini bullterrier tartásakor:

 1. Aktív és elkötelezett gazda: A mini bullterrier energikus fajta, amely igényli a rendszeres testmozgást és mentális stimulációt. Ideális gazda számára fontos, hogy aktív legyen és rendszeresen foglalkozzon a kutyával. Rendszeres séták, játék és tréningidőtartamok biztosítása szükséges a kutyának.
 2. Képzési tapasztalat: A mini bullterrier okos és tanulékony, de néha makacs is lehet. Ezért előnyös, ha a gazda rendelkezik tapasztalattal a kutyakiképzés terén, vagy hajlandó időt és energiát fektetni a kutyájuk megfelelő képzésébe. A pozitív megerősítés és a következetesség kulcsfontosságú a sikeres kiképzéshez.
 3. Időtöltés a családdal: A mini bullterrier társas lény, és szereti a családi életet. Ideális otthona olyan család, amely szereti a kutyával való aktív időtöltést és részt vesz a kutyájuk életében. Szeretik, ha bevonják őket a mindennapi tevékenységekbe és részei lehetnek a családi programoknak.
 4. Szociális környezet: A mini bullterriereket jó szocializációra van szükség, hogy jól kezeljék más kutyákat és embereket. Az ideális otthon egy olyan környezet, ahol lehetőség van a kutyájuknak más kutyákkal találkozni és emberekkel kapcsolatba kerülni. Ez segít abban, hogy a kutyájuk jól viselkedjen és jól alkalmazkodjon különböző helyzetekhez.
 5. Felelős gazda: A mini bullterrier gondoskodást és figyelmet igényel. Fontos, hogy az új gazda felkészült legyen a fajta szükségleteire és a megfelelő egészségügyi ellátásra. Rendszeres állatorvosi ellenőrzések, megfelelő táplálkozás és a megfelelő gondozás biztosítása alapvető.Érdekes történetek róla

A mini bullterrier egy érdekes fajta, és sok érdekes történetet lehet hallani róluk. Íme néhány szórakoztató és megkapó történet:

 1. Bud Spencer: Egy híres színész, akit sokan ismerhetnek a filmekből. A népszerű olasz színész, Bud Spencer, rendkívül ragaszkodott a fajtához, és több mini bullterrierrel is rendelkezett. Az ő példája sokakat inspirált arra, hogy maguk is szerető és büszke mini bullterrier tulajdonosok legyenek.
 2. Egy művész társasága: A mini bullterrierek sok művész körében népszerűek. Például Andy Warhol híres festőnek is volt egy mini bullterriere, amelyek gyakran szerepeltek műalkotásain vagy a társaságában. Ez a fajta sok művész számára inspiráló társ és inspirációforrás.
 3. Hősiesség: A mini bullterriereket gyakran emlegetik a hűség és a bátorság jelképeként. Számos történet található az interneten és a hírekben olyan mini bullterrierekről, akik hősiességükkel mentették meg gazdáikat vagy másokat. Ezek a történetek példázzák, hogy milyen hűségesek és bátorak lehetnek ezek a kutyák.
 4. Jellemző tréfák és személyiségjegyek: A mini bullterrierekről sok vicces és szórakoztató történetet lehet hallani a bohóckodásukról és jellemző viselkedésükről. Például azt mondják, hogy szeretnek tréfálni és poénkodni, és gyakran nevetést és boldogságot hoznak a gazdáik életébe.

Ezek csak néhány példa a mini bullterrierrel kapcsolatos érdekes és szórakoztató történetekre. Minden egyes kutya egyedi és különleges, és minden gazda saját történeteket és élményeket oszthat meg a kedvencével.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink

Mini bullterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei. Ismerd meg a fajtát, tudj meg mindent erről a gyönyörű kutyáról.