Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Lagotto története, eredete

A Lagotto Romagnolo, avagy a Romagna-i vízikutya egyre népszerűbb választás a kutyatartók körében. Eredete egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza, ahol a kutyákat általában vízkutatáshoz, vadászathoz vagy pásztorkodáshoz használták.

Azonban a Lagotto Romagnolo speciális képességei miatt kiemelkedik a többi fajtából. A kutya neve az olasz „Lago” (tó) és „Cane” (kutya) szavakból származik, mivel fő feladata a tók és mocsarak keresése volt. A fajta feladata azonban az évek során változott, és a keresőkutyává vált, amely képes megtalálni az elásott élelmiszert, például a szarvasgombát vagy a trüffelt.A Lagotto Romagnolo fajta eredetileg Olaszország Romagna régiójában tenyésztették, és a 19. században vált hivatalosan ismertté. A fajtát elsősorban a trüffelkutatásra használták, mivel kiváló szaglása segítette a trüffel megtalálásában a föld alatt. Az olasz gazdák gyakran használták a Lagotto Romagnolo-t trüffelkutató kutyaként, és nagyra értékelték a munkáját.

Az első világháború után a fajta állománya jelentősen csökkent, és a 20. század közepén szinte kihalt. Azonban a fajta népszerűsége a 70-es években kezdett növekedni, és azóta egyre többen választják ezt a kutyafajtát.

A Lagotto Romagnolo manapság nem csak trüffelkutatóként használatos, hanem a családok is szívesen tartják háziállatként. A kutyák rendkívül intelligensek, vidámak, és nagyon szeretik a gyerekeket. Számos Lagotto Romagnolo tenyésztő található szerte az egész világon, és a fajta egyre népszerűbbé válik a kutyatartók körében.Lagotto jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A Lagotto Romagnolo egy közepes méretű kutya, amelynek külseje erős és jól izmolt. A fajtára jellemző az ovális, erős csontozatú koponya és az átmenet a homlok és az orr között. A kutya szemei nagyok, barnák vagy mogyoróbarnák, és az arcukkal harmonizálnak.

A Lagotto Romagnolo szőrzete hullámos, vastag és gyapjas, és minden színben előfordulhat. Az általános megjelenése a kutyának erős, munkás jellegű, amelynek célja a hatékonyság és a funkcionalitás.

A fajta méretei közepesnek számítanak, a kanok magassága 43-48 cm, míg a szukáké 41-46 cm. A súlyuk általában 11-16 kg között mozog. Az élettartamuk általában 14-16 év, de megfelelő táplálással, rendszeres mozgással és állatorvosi ellátással a Lagotto Romagnolo akár 17-18 évig is élhet.

A Lagotto Romagnolo intelligens és alkalmazkodóképes kutya, amely szereti a munkát és az aktív életmódot. Kiválóan alkalmazkodik a családi élethez, és szívesen játszik a gyerekekkel. Azonban a fajta kifejezetten trüffelkutatásra lett kitenyésztve, ezért rendkívül jó szaglása van, és szívesen dolgozik különféle keresőmunkákban.

A Lagotto Romagnolo szocializált, barátságos és jól idomítható, ezért ideális választás a kutyatartók számára, akik egy olyan fajtát keresnek, amely megfelelően alkalmazkodik az életmódjukhoz és az igényeikhez.

Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiLagotto jelleme, viselkedése

A Lagotto Romagnolo egy rendkívül barátságos és szeretetteljes kutya, amely a családtagokkal és más állatokkal is könnyen kijön. Azonban a fajta kifejezetten szorgalmas és független is lehet, amikor dolgozik vagy vadászik, így megfelelő idomítás és edzés szükséges a jó viselkedés és a megfelelő engedelmesség biztosításához.

A Lagotto Romagnolo nagyon okos és könnyen tanítható, amelynek köszönhetően könnyen megtanul új dolgokat. A fajta kifejezetten jó szaglással rendelkezik, így a trüffelkutatás mellett más keresőmunkákra is kiválóan alkalmas.

A kutya rendkívül aktív, és szüksége van a rendszeres mozgásra és a szellemi stimulációra is. Szeret sétálni, futni, úszni és játszani a családjával, így ideális választás a sportos kutyatartók számára.

A Lagotto Romagnolo szocializált és barátságos kutya, és szívesen köt barátságot az emberekkel és más állatokkal is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a fajta eredetileg kifejezetten trüffelkutatásra lett kitenyésztve, ezért jobban élvezi a munkát és a keresést, mint a passzív tevékenységeket.

Összességében a Lagotto Romagnolo egy rendkívül intelligens és játékos kutya, amely szeretetteljes, barátságos és könnyen tanítható. A megfelelő edzéssel és szocializációval a fajta ideális választás a családi kutyák és a keresőkutyák szerelmeseinek egyaránt.Lagotto társas viselkedése

A Lagotto Romagnolo egy nagyon társas és barátságos kutya, amely szereti az embereket és más állatokat is. A fajta nagyon hűséges és ragaszkodó a családjához, és szívesen vesz részt a mindennapi életben.

A Lagotto Romagnolo kiválóan alkalmazkodik a különböző élethelyzetekhez, és könnyen kezelhető. A fajta játékos és szeret játszani, ezért szívesen köt barátságot a gyerekekkel is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Lagotto Romagnolo aktív és energikus kutya, és szüksége van a rendszeres mozgásra és szellemi stimulációra, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen.

A fajta nagyon társas és barátságos más állatokkal is, és általában jól kijön más kutyákkal és háziállatokkal. Azonban fontos megjegyezni, hogy a fajta eredetileg kifejezetten trüffelkutatásra lett kitenyésztve, ezért előfordulhat, hogy a kutya megpróbálja megszagolni és megtalálni az élelmiszereket a környezetében. A Lagotto Romagnolo kutyáknak rendszeres szocializációra van szükségük, hogy biztosítsák a helyes társas viselkedésüket más állatokkal és emberekkel szemben.

Összességében a Lagotto Romagnolo egy nagyon barátságos és szeretetteljes kutya, amely szívesen vesz részt a családi életben. A fajta könnyen kezelhető, társas és ideális választás a kutyatartók számára, akik szeretnének egy aktív és energikus kutyát a családjukhoz.Táplálkozása, étkezési szokásai

A Lagotto Romagnolo egy közepes méretű kutya, amelynek táplálása és étkezési szokásai fontosak az egészséges élet fenntartása szempontjából. A fajtának általában jó az étvágya, és szereti az ételeket, így a gazdiknak oda kell figyelniük arra, hogy ne táplálják túl.

A Lagotto Romagnolo egy aktív kutya, és sokat mozog, ezért fontos, hogy elegendő mennyiségű tápanyagot kapjon ahhoz, hogy megfelelő energiát és vitalitást kapjon. A kutya étrendjének tartalmaznia kell a megfelelő mennyiségű fehérjét, zsírt, szénhidrátot, vitaminokat és ásványi anyagokat. A fajta szükségletei eltérőek lehetnek az életkoruktól, aktivitási szintjüktől és az egészségi állapotuktól függően.

A Legotto Romagnolo étrendjének tartalmaznia kell a magas minőségű kutyaeledelt, amely megfelel a fajta tápanyagszükségletének. A kutya étrendjébe tartozhat a magas minőségű hús, hal, rizs, gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök.

Fontos megjegyezni, hogy a fajta hajlamos az elhízásra, és ez negatív hatással lehet az egészségükre. A kutya táplálása és étkezési szokásai alapján a gazdiknak figyelniük kell arra, hogy ne táplálják túl a kutyát, és ne adjanak neki túl sok finomságot vagy emberi élelmiszert.

Összességében a Lagotto Romagnolo egy nagyon aktív kutya, amelynek táplálása és étkezési szokásai nagyon fontosak az egészséges élet fenntartása szempontjából. A gazdiknak oda kell figyelniük a kutya táplálkozására és étkezési szokásaira, hogy biztosítsák a megfelelő tápanyagok és az egészséges testsúly fenntartását.

Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiÁltalános gondozási tudnivalók

A Lagotto Romagnolo egy aktív és intelligens kutya, amelynek gondozása és karbantartása fontos az egészséges és boldog élet biztosításához. Az alábbiakban összefoglaljuk az általános gondozási tudnivalókat a Lagotto Romagnolo kutyák számára.

Tisztaság és higiénia: A fajtának általában közepes hosszúságú, hullámos, gyapjas szőrzete van, ami rendszeres ápolást igényel. A kutya szőrzetét hetente legalább egyszer kell fésülni és tisztítani. A Lagotto Romagnolo szemeit és füleit is rendszeresen ellenőrizni kell, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincs-e fertőzés vagy más probléma.

Táplálkozás: A fajtának általában jó az étvágya, és szereti az ételeket, ezért fontos, hogy a gazdik figyeljenek arra, hogy ne táplálják túl a kutyát, és megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot biztosítsanak számára.

Mozgás és edzés: A Lagotto Romagnolo egy nagyon aktív kutya, amelynek szüksége van a rendszeres mozgásra és szellemi stimulációra. A fajta kiválóan alkalmas sportokhoz, például a trüffelkutatáshoz, agility-hez vagy más keresőmunkákhoz. Fontos, hogy a kutya rendszeresen sétáljon, futjon, ússzon és játsszon a családjával.

Egészségügyi gondozás: A Lagotto Romagnolo kutyáknak rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre van szükségük, hogy biztosítsák az egészségügyi állapotukat. Az oltások és a féregtelenítés rendszeres elvégzése szintén fontos az egészségük fenntartása szempontjából.

Szocializáció: A Lagotto Romagnolo kutyáknak nagyon fontos a szocializáció, hogy biztosítsák a helyes társas viselkedést más kutyákkal és emberekkel szemben. A fajta kiválóan alkalmazkodik a különböző élethelyzetekhez és könnyen kezelhető, de a megfelelő idomítás és edzés szükséges a helyes viselkedés és a megfelelő engedelmesség biztosításához.

Összességében a Lagotto Romagnolo egy nagyon aktív, intelligens és barátságos kutya.Szőrzetápolási igényei

A Lagotto Romagnolo kutyafajtának hosszú, hullámos és gyapjas szőrzete van, amelynek rendszeres ápolása és karbantartása fontos az egészséges és szép megjelenés fenntartásához. Az alábbiakban összefoglaljuk a szőrzetápolási igényeket a Lagotto Romagnolo kutyafajta esetében.

Fésülés: A fajta hullámos és gyapjas szőrzete könnyen összetapadhat, így hetente legalább egyszer alaposan ki kell fésülni. Ez segít a csomók és a szőrzetgubancok elkerülésében. A fésülés során érdemes figyelni a kutya bőrére is, hogy ne sérüljön meg.

Fürdetés: A Lagotto Romagnolo kutyáknak általában nem szükséges gyakran fürdetni őket, mivel a túl gyakori fürdetés károsíthatja a szőrzetüket és a bőrüket. Ha azonban a kutya piszkos vagy büdös, akkor fürdetni kell őket. A fürdés előtt a szőrzetet alaposan ki kell fésülni.

Tisztítás: A fajta nagyon érzékeny szemekkel és fülekkel rendelkezik, ezért rendszeres tisztításra van szükség. A szemeket nedves vattacsomóval vagy kendővel tisztíthatjuk, míg a fülek tisztításához használhatunk fülpiszkálót és speciális fülcseppeket.

Nyírás: A fajta szőrzete a túlzott növekedés miatt néha ollózást igényelhet. Az nyírással eltávolíthatjuk a szőrzet túlnövekedését a szemek, a fülek és az állkapocs környékéről.

Professzionális ápolás: Ha a Lagotto Romagnolo szőrzete nagyon vastag és gyapjas, akkor időnként érdemes lehet szőrzetápolási szakember segítségét kérni. A szakember a szőrzetvágás, a trimmelés vagy a szőrzetritkulás során segíthet, hogy a kutya szőrzete egészséges és ápolt legyen.

Összességében a Lagotto Romagnolo kutyafajtának hullámos és gyapjas szőrzete van, amelynek rendszeres ápolása és karbantartása fontos az egészséges és szép megjelenés fenntartásához.Lagotto tanítása, kiképzése

A Lagotto Romagnolo egy intelligens kutya, amely könnyen tanul és szívesen dolgozik a gazdájával együtt. Azonban ahhoz, hogy a kutya kiegyensúlyozott és jól nevelt legyen, szükség van a megfelelő idomításra és kiképzésre. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy hogyan lehet tanítani és kiképezni a Lagotto Romagnolo kutyákat.

Alapvető engedelmesség: Az első lépés a Lagotto Romagnolo kiképzésében az alapvető engedelmességi fogalmak megtanítása, például a „fekvés”, „ülés”, „maradj”, „jöjj ide” és „hagyj fel”. Az alapvető fogalmak megértése segíti a kutya és a gazda közötti kommunikáció javítását.

Szellemi stimuláció: A Lagotto Romagnolo egy nagyon intelligens kutya, amelynek szüksége van a szellemi stimulációra. A keresőmunka, az agility, a trüffelkutatás és a más keresőjátékok segíthetnek a kutya szellemi stimulációjában és a megfelelő viselkedés biztosításában.

Szocializáció: A Lagotto Romagnolo kutyáknak rendszeres szocializációra van szükségük, hogy biztosítsák a helyes társas viselkedésüket más állatokkal és emberekkel szemben. A kiskorú kutyákat iskolába kell vinni, hogy megtanulják, hogyan viselkedjenek más kutyákkal és emberekkel.

Tréning: A különböző tréningek, például a kutyás iskola, a tréningkurzusok és az otthoni kiképzés segíthetnek a kutya kiegyensúlyozottabbá tételében és a megfelelő viselkedés biztosításában. A tréning segít a kutya kiképzésében a szükséges feladatokra és szerepekre, mint például a trüffelkutatás vagy más keresőmunkák.

Rendszeresség: A Lagotto Romagnolo kiképzése rendszerességet igényel. A rendszeres edzés, a játék és a pozitív megerősítés segíti a kutya motivációját és önbizalmát, és segíti a gazda és a kutya közötti szoros kapcsolat kialakítását.

Összességében a Lagotto Romagnolo egy intelligens és aktív kutya, amely könnyen tanul és szívesen dolgozik a gazdájával együtt.

Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Lagotto romagnolo (Lagotto) eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiLagotto fajta betegségek

A Lagotto Romagnolo egy általában egészséges kutyafajta, de bizonyos genetikai hajlamok miatt bizonyos betegségekkel szemben fogékonyabb lehet. Az alábbiakban összefoglaljuk a Legotto Romagnolo kutyafajta leggyakoribb betegségeit.

Progresszív retina atrófia (PRA): Ez egy örökletes szembetegség, amely a retina fokozatos pusztulásához vezet, és végül teljes vaksághoz vezethet. A betegség korai szakaszában a kutya általában éjszakai vaksággal küzd.

Hipdiszplázia: Ez egy örökletes csípőízületi rendellenesség, amely a csípőízület elválásához vagy gyulladásához vezethet. A betegség fájdalmas lehet a kutyának és súlyosabb esetekben az ízület artrózisát okozhatja.

Vesebetegség: A Legotto Romagnolo kutyafajtának hajlama van a vesebetegségekre, mint például az örökletes nefritisz, amely a vesék hosszú távú gyulladását okozhatja. A betegség tünetei közé tartoznak a gyengeség, az étvágytalanság, a hányás és a hasmenés.

Allergiák: A fajta hajlamos lehet az allergiákra, például a bőrallergiákra és az élelmiszerallergiákra. A tünetek közé tartozhatnak a bőrviszketés, a folyadékürítés, a szemvörösség és az emésztési problémák.

Epilepszia: A fajtának hajlama lehet az epilepsziára, ami az agy elektromos aktivitásának zavaraihoz vezet. A tünetek közé tartozhatnak az összeesés, a görcsrohamok és az eszméletvesztés.

Az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a rendszeres állatorvosi ellenőrzések és a megelőző vizsgálatok fontosak a Lagotto Romagnolo kutyafajta betegségeinek megelőzése és az egészséges élet fenntartása szempontjából. Ha a kutya bármilyen tünetet mutat, fontos, hogy azonnal forduljon állatorvoshoz.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

  1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
  2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
  3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
  4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
  5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
  6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
  7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
  8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Lagotto kölyök nevelése

A Lagotto Romagnolo kölyöknevelése számos kihívással járhat, de a megfelelő figyelemmel és gondozással a kölyök hamar tanulni fog és jól viselkedő felnőtt kutyává válik. Az alábbiakban összefoglaljuk a Legotto Romagnolo kölyöknevelésének fontosabb szempontjait.

Táplálkozás: A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a kölyök egészségének és fejlődésének szempontjából. Az első néhány hónapban a kölyöknek kiegyensúlyozott, minőségi táplálékra van szüksége, amely megfelel a korának és méretének. Érdemes az állatorvos tanácsát kérni a megfelelő táplálékkiegészítőkről és vitaminokról is.

Szocializáció: A kiskorú kölyköknek rendszeres szocializációra van szükségük, hogy megfelelően viselkedjenek más kutyákkal és emberekkel szemben. Az első hat hónapban a kölyköknek meg kell tanulniuk az alapvető fogalmakat és a társadalmi viselkedést, beleértve a pórázon sétálást, az engedelmességet és a fegyelmezést.

Idomítás: A kölyöknek a szükséges szabályokat és határokat be kell tartania, hogy biztosítva legyen a biztonságuk és az egészségük. Az idomítás során a pozitív megerősítés segíthet a kölyöknek megtanulni a megfelelő viselkedést és elkerülni a rossz szokások kialakulását.

Játék és testmozgás: A kölyköknek szükségük van megfelelő játékra és testmozgásra, hogy energiáikat levezessék és megelőzzék a kártételt otthonukban. A játék és testmozgás lehetőséget ad a kölyköknek, hogy felfedezzék környezetüket és fejlődjenek.

Egészségügyi vizsgálatok: A kölyköknek szükségük van megfelelő egészségügyi ellátásra, beleértve az állatorvosi ellenőrzéseket, a szükséges oltásokat és a megelőző vizsgálatokat.

Összességében a Lagotto Romagnolo kölyöknevelése komoly felelősséggel jár, de a megfelelő odafigyeléssel és gondozással a kölyök hamar jól viselkedő felnőtt kutyává válik.Kinek ajánlott tartása

A Lagotto Romagnolo egy nagyszerű választás lehet azok számára, akik egy aktív, intelligens és barátságos kutyát szeretnének. Azonban a fajta speciális igényeket támaszt a gondozás terén, és nem ajánlott mindenki számára. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy kinek ajánlott a Lagotto Romagnolo kutyafajta tartása, és milyen gazdának vagy családnak lenne megfelelő.

Aktív életmódot élők: A Lagotto Romagnolo egy aktív kutya, amely szükségessé teszi a rendszeres testmozgást és a stimuláló tevékenységeket. A fajta rajong a keresőmunkákért, az agilityért, a trüffelkutatásért és a más hasonló aktivitásokért, amelyek segítenek a kutya szellemi és fizikai stimulációjában.

Egyedülállók vagy családok: A Lagotto Romagnolo jól adaptálódik különböző környezetekhez és számára fontos a gazdi jelenléte. Az egyedülállók vagy azok, akiknek van elég időjük és figyelmük a kutyájukra, kiváló gazdik lehetnek egy Lagotto számára. A fajta ideális családok számára is, akik rendszeresen tudják gondoskodni a kutya szükségleteiről és lehetőséget biztosítanak a kutyának az aktív életvitelre.

Trüffelkeresők: A Lagotto Romagnolo híres a trüffelkutatási képességeiről. Ezért sok trüffelkereső gazda tart Lagotto kutyát. A fajta szaglása és szimatoló képességei rendkívül érzékenyek, így kitűnően alkalmasak a trüffelkutatásra.

Kisgyermekes családok: A Legotto Romagnolo barátságos és jól alkalmazkodik a családi élethez. A fajta játékos és könnyen kezelhető, ami azt jelenti, hogy kisgyermekes családokban is jól működhet.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Lagotto Romagnolo kutyafajta számos speciális gondozási igényt támaszt, így csak olyan gazdiknak ajánlott, akik elkötelezettek a kutya egészségének és boldogságának biztosításában. A megfelelő gondozás és figyelem biztosítása mellett a Lagotto Romagnolo egy hűséges és szerető társ lehet az élet mindennapjaiban.Érdekes történetek róla

A Lagotto Romagnolo egy különleges kutyafajta, amelynek gazdag történelme van. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érdekes történetet a Lagotto Romagnolóról.

Trüffelkeresés: A Lagotto Romagnolo híres trüffelkereső képességeiről. A trüffelkutatás hagyománya a kutya fajtaeredetéhez kapcsolódik, amikor az emberek a trüffelkeresésre használták a kutyákat. A fajta szaglóképessége rendkívül érzékeny, és a Legotto Romagnolo-t ma is széles körben használják a trüffelkeresésre.

Mentőkutya: A Lagotto Romagnolo kutyafajta különleges adottságokkal rendelkezik, ami miatt kiválóan alkalmas a mentési munkákra. Az egyik híres példa erre, amikor egy Legotto Romagnolo kutyát a rettentő árvíz sújtotta Olaszországban mentési kutatásra küldtek. A kutya segített megtalálni a túlélőket az áradás után, és sok embert segített a mentési munkálatok során.

Közösségi terápia: A Legotto Romagnolo barátságos és játékos természete miatt kiválóan alkalmas a közösségi terápiára. Egyes közösségeknek már van saját Lagotto Romagnolo kutyája, amelyek segítenek a feszültség oldásában, az érzelmi stressz csökkentésében és a közösség építésében.

Az első Magyarországon: A Lagotto Romagnolo kutyafajta hazánkban is egyre ismertebbé válik, de nem mindenki tudja, hogy az első Legotto Romagnolo kutyát 2014-ben hozták be Magyarországra. Azóta a fajta népszerűsége folyamatosan növekszik, és egyre többen választják a Legotto Romagnolót társnak.

Ezek az érdekes történetek csak néhány példa arra, hogy milyen sokoldalú és érdekes a Lagotto Romagnolo kutyafajta. Az aktív életvitel, az érzékeny szaglóképesség és a barátságos természet teszi a Legotto Romagnolót ideális társnak számos különféle tevékenységhez.Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
KedvenceinkLagotto eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei. Ismerd meg a fajtát, tudj meg mindent erről a gyönyörű kutyáról.