Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Basenji története, eredete

A Basenji egy ősi kutyafajta, amely Afrika száraz, sivatagos területein honos. Az emberek már több ezer éve tenyésztik és használják a vadászatra ezt az intelligens és agilis kutyát.

A Basenji eredete visszanyúlik az ókori Egyiptomba, ahol az ilyen típusú kutyákat sokféle célra használták, beleértve a vadászatot és a kísérő szerepet is. A kutyák nagyon értékesnek számítottak, és gyakran ajándékozták őket más uralkodóknak.A Basenji széles körben elterjedt Afrikában, különösen Kongóban és Szudánban, ahol a helyiek még mindig használják őket vadászatra. Az állatokat eredetileg a Pygmék használták, akik különösen értékelik azokat a tulajdonságaikat, mint például az agilitást, a kitartást és a csendességet.

A Basenji az 1930-as években került először Európába, ahol a fajta nagy népszerűségre tett szert. A kutya az Egyesült Államokban is nagyon népszerűvé vált, és az American Kennel Club (AKC) 1943-ban hivatalosan is elismerte a fajtát.

A Basenji kivételes tulajdonságai közé tartozik a csendesség, az intelligencia és az öntörvényűség. A kutya jellegzetessége az is, hogy nem ugat, hanem más, jellegzetesebb hangokat ad ki, amelyeket „baroo” -nak hívnak. A Basenji a kutyafajták között az egyik legtisztább fajta, mivel viszonylag kevés bevezetett vérvonalat használtak a tenyésztés során.

Összességében a Basenji egy ősi, intelligens és nagyon értékes kutyafajta, amelynek eredete egészen az ókori Egyiptomba nyúlik vissza. Mára a fajta a világ számos országában népszerűvé vált, és kiváló vadászkutya, kísérő és családi kedvenc egyaránt lehet.Basenji jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A Basenji egy közepes méretű kutya, amelynek jellegzetes külleme van. A fajtára jellemző az izmos test, az élénk arckifejezés és a függőfülek. A kutya magassága általában 40 és 43 cm között van, a súlya pedig 9-11 kg között mozog.

A Basenji testtartása feszült és elegáns, mozgása könnyed és kifejezetten agilis. A bundája rövid, sima és fényes, általában a vörös, fekete, fekete-fehér vagy vörös-fehér színárnyalatokban található meg. A fajtára jellemző a fekete orr és a mandulaszerű szemek, amelyek aranysárga vagy sötétbarna színűek lehetnek.

A Basenji különleges jellemzője, hogy nem ugat, hanem más, jellegzetesebb hangokat ad ki, például „baroo” hangot. Ezen kívül a fajtára jellemző a nagyon tiszta és ápoltnak tűnő viselkedés, ami arra utal, hogy nagyon fontos számukra az önállóság és a tisztaság.

Az élettartama általában 12 és 16 év között van. Ez egy jó egészségű fajta, de az egészségügyi problémák közül a leggyakoribb a Fanconi-szindróma, amely a vesebetegség egy fajtája.

Összességében a Basenji egy intelligens, erős és független kutya, amelynek számos jellegzetes tulajdonsága van, beleértve a különleges hangjait, az izmos testét és az élénk arckifejezését. Ezek a tulajdonságok teszik a Basenjit a vadászat, a kísérő szerep és a családi kedvenc kiváló választásává.

Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiBasenji jelleme, viselkedése

A Basenji egy különleges kutya, amelynek jellemzője az intelligencia, a függetlenség és a kíváncsiság. A fajta jellegzetes tulajdonsága, hogy hajlamos a saját feje után menni, és rendkívül kitartó, amikor egyszer valamit a fejébe vesz.

A Basenji nagyon erős, és erősen ragaszkodik a tulajdonosához. A kutya általában óvatos és tartózkodó az idegenekkel szemben, de szeretetteljes és hűséges a családjához. A fajtára jellemző, hogy sok időt tölt az önálló gondolkodással, és az állandó felügyelet nélkül is jól boldogul.

A Basenji nagyon aktív kutya, és szüksége van a megfelelő fizikai aktivitásra és a szellemi stimulációra. A fajta kiválóan alkalmas a futásra, a kirándulásra és a különféle agilitási tevékenységekre. A kutya a családi életben is remekül boldogul, és élvezi a játékot a gyerekekkel.

Fontos megjegyezni, hogy a Basenji nagyon intelligens kutya, és nagyon jól tanul. Azonban a fajtára jellemző az öntörvényűség, és hajlamosak a saját fejük után menni, ami megnehezítheti a nevelésüket. Az időben kezdődő, konzisztens és pozitív megerősítésekre épülő tréning segíthet a Basenji oktatásában.

A Basenji különleges jellegzetessége, hogy nem ugat, hanem más hangokat ad ki. A kutya sokféle hangot képes létrehozni, és azok jelentése is változatos lehet, például a boldogságtól az aggodalomig.

Összességében a Basenji nagyon különleges kutya, amelynek egyedülálló jellemzői és tulajdonságai vannak. Az intelligencia, a függetlenség és a kíváncsiság jellemzi ezt a fajtát, és nagyon fontos, hogy megfelelő fizikai és szellemi stimulációban részesüljön. A Basenji nagyon hűséges a családjához, de óvatos és tartózkodó az idegenekkel szemben. A megfelelő neveléssel és tréninggel a Basenji kiváló kísérő és családi kutya lehet.Basenji társas viselkedése

A Basenji különleges és érdekes társas viselkedéssel rendelkezik. A fajtára jellemző az öntörvényűség, az intelligencia és a függetlenség, amelyek hatással vannak a kutya társas viselkedésére.

A Basenji általában óvatos és tartózkodó az idegenekkel szemben, és hajlamos megőrizni a saját területét és a családját. Azonban a kutya nagyon ragaszkodik a tulajdonosához, és kivételes hűséget mutat azokkal, akikkel bizalmi kapcsolatot alakított ki.

A Basenji nagyon érzékeny a hangulatokra, és nagyon érzékeny az emberi érzelmekre. A kutya általában nagyon intuitív, és könnyen érti meg a családtagok hangulatát és viselkedését. Ez azt jelenti, hogy a Basenji nagyon jól boldogul a családi életben, és nagyon szereti a játékot a gyerekekkel.

Fontos megjegyezni, hogy a Basenji hajlamos az öntörvényűségre és a saját feje után menni. Ez azt jelenti, hogy a kutya szüksége van a megfelelő tréningre és a pozitív megerősítésekre, hogy jól tudjon viselkedni a társas helyzetekben.

A Basenji nagyon energikus kutya, és szüksége van a megfelelő fizikai aktivitásra és a szellemi stimulációra. A fajta nagyon jól teljesít a különféle agilitási tevékenységekben, és szeret szabadon futni az udvarban vagy a parkban. Azonban a Basenji általában nem szeret egyedül lenni, és igényli a rendszeres társaságot és az interakciót a tulajdonosával.

Összességében a Basenji nagyon érdekes és különleges társas viselkedéssel rendelkezik. A kutya hajlamos az öntörvényűségre, de nagyon hűséges a tulajdonosához. A Basenji nagyon érzékeny a hangulatokra és az emberi érzelmekre, és nagyon jól boldogul a családi életben. A megfelelő tréning és a pozitív megerősítések segíthetnek a Basenji társas viselkedésének javításában és az egészséges társasági élet kialakításában.

Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiTáplálkozása, étkezési szokásai

A Basenji, mint minden más kutya, számára fontos az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás. Az optimális táplálkozás biztosítja a megfelelő energiaellátást, segít megőrizni az egészséget és támogatja az egészséges testfejlődést.

A Basenji táplálkozása magában foglalja a kiegyensúlyozott étrendet, amely magas minőségű fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz. A kutya számára szükséges a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és rost is, amelyek a megfelelő emésztéshez és egészséges testműködéshez szükségesek.

A Basenji étkezési szokásai nagymértékben függenek a kutya korától, méretétől, aktivitási szintjétől és egészségi állapotától. Általában a fajta naponta két-három alkalommal eszik, az étkezések általában a reggeli és az esti órákra esnek.

Fontos, hogy a Basenji megfelelő mennyiségű vizet kapjon, hogy megőrizze a megfelelő hidratáltságot és támogassa az egészséges testműködést. A kutya vízforrásának mindig rendelkezésre kell állnia, hogy a kutya bármikor el tudja fogyasztani a számára szükséges mennyiségű vizet.

A Basenji hajlamos a túlevésre, ezért fontos, hogy ne túlzásba vigyük az ételmennyiséget. A kutya súlyát és testállapotát rendszeresen ellenőrizni kell, és szükség esetén módosítani kell az étrendjét. A túlsúly jelentős egészségügyi problémákat okozhat, például az ízületi problémák, a cukorbetegség vagy a szívbetegségek kialakulását okozhatja.

Összességében a Basenji számára fontos az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, amely magas minőségű fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaz. A megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és rost is fontos az egészséges emésztéshez és testműködéshez. A Basenji étkezési szokásai függenek a kutya korától, méretétől, aktivitási szintjétől és egészségi állapotától.Általános gondozási tudnivalók

A Basenji általános gondozása magában foglalja a megfelelő táplálkozást, rendszeres testmozgást, állatorvosi ellátást és megfelelő higiéniai gondozást.

Az optimális táplálkozás biztosítja a megfelelő energiaellátást és segíti a kutya egészségének megőrzését. A Basenji étkezésének kiegyensúlyozottnak kell lennie, magas minőségű fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaznia, és tartalmaznia kell a megfelelő mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat.

A Basenji nagyon aktív kutya, és szüksége van a megfelelő fizikai aktivitásra és szellemi stimulációra. A rendszeres testmozgás és a különféle agilitási tevékenységek segítenek megelőzni az elhízást és az egyéb egészségügyi problémákat, és segítik a kutya fizikai és mentális egészségének fenntartását.

Az állatorvosi ellátás rendkívül fontos a Basenji egészségének megőrzése szempontjából. A fajta hajlamos bizonyos egészségügyi problémákra, mint például a Fanconi-szindrómára és az ízületi betegségekre. A rendszeres állatorvosi ellenőrzések és oltások segítenek megelőzni az egészségügyi problémákat, vagy időben felismerni és kezelni azokat.

A megfelelő higiéniai gondozás szintén fontos része a Basenji általános gondozásának. A rendszeres fürdetés, a karmok vágása, a fül- és szemgondozás segít megelőzni a fertőzéseket és a betegségeket. A fajta rövid szőre és ápoltsága miatt a rendszeres kefélést is ajánlott végezni.

A Basenji különleges kutya, és a megfelelő gondozás biztosítja az egészséges és boldog életet. A megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás, az állatorvosi ellátás és a megfelelő higiéniai gondozás minden Basenji számára fontos.

Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiSzőrzetápolási igényei

A Basenji rövid, sima és sűrű szőrzete miatt a szőrzetápolás egyszerű és könnyen kezelhető. A fajta szőrzete általában nem igényel sok ápolást, de néhány szőrzetápolási rutin segít megőrizni a kutya ápoltságát és egészségét.

A Basenji rendszeres kefélése és fürdetése segít eltávolítani a lazán ülő szőrszálakat, és elősegíti a megfelelő vérellátást a bőrben. A kutya szőrzetének rendszeres kefézése segít eltávolítani a szennyeződéseket és megakadályozni a csomósodást. A Basenji általában nem szükséges gyakran fürdetni, mivel a rövid szőrzetét könnyű tisztán tartani, és a túlzott fürdetés a bőr és a szőrzet természetes olajait is eltávolíthatja.

A Basenji füleinek és szemének rendszeres tisztítása is fontos a megfelelő higiéniai gondozásban. A fülek rendszeres tisztítása segít megelőzni a fertőzéseket és a fülzsír felhalmozódását. Azonban a fülek tisztításakor ügyelni kell arra, hogy ne nyomjuk be a fülből a szennyeződéseket a hallójáratba. A szemek rendszeres tisztítása segít eltávolítani a könnyekből eredő szennyeződéseket és megakadályozni a szemhéj gyulladását.

A Basenji karmának rendszeres vágása is fontos a megfelelő higiéniai gondozásban. A túl hosszú karmok könnyen eltörhetnek, és sérüléseket okozhatnak a kutya lábának, vagy akár az ízületi problémákat is előidézhetik. A karmok rendszeres vágása segít megőrizni a kutya lábainak egészségét és megakadályozni a sérüléseket.

Összességében a Basenji szőrzetápolási igényei egyszerűek és könnyen kezelhetők. A rendszeres keféléssel, fürdetéssel, fül- és szemgondozással, valamint a karmok rendszeres vágásával segíthetjük megőrizni a kutya ápoltságát és egészségét. A megfelelő higiéniai gondozás segít megelőzni a fertőzéseket és a betegségeket, és biztosítja a Basenji egészséges és boldog életét.Tanítása, kiképzése

A Basenji oktatása és kiképzése fontos része a kutya nevelésének. A fajta általában intelligens és érzékeny, de öntörvényű is lehet, így a megfelelő tréning és kiképzés kulcsfontosságú a kutya jólétének és az egészséges viselkedés kialakításának szempontjából.

A Basenji tréningjének alapjait a megfelelő szociálizáció képezi, amely során a kutya megtanulja a társas helyzetekben való viselkedést és kapcsolatokat. Azonban a Basenji öntörvényű hajlama miatt a tréning során a pozitív megerősítés, a türelem és az egyértelmű kommunikáció a kulcsfontosságú. A negatív megerősítések, mint például a büntetés, nem javasoltak, mivel ezek azokra a viselkedési problémákra fókuszálnak, amelyeket meg akarunk szüntetni, és nem az egészséges viselkedés kialakítására.

A Basenji kiképzése során fontos, hogy az egész család együttműködjön és használjon egységes parancsokat. Az egyértelmű és világos kommunikáció segít a kutya megértésében, hogy mit várunk tőle, és megakadályozza az összezavarodást.

Az agilitási kiképzés különösen jó választás a Basenji számára, mivel a fajta nagyon aktív és szeret mozogni. Az agilitási kiképzés segíti a Basenji fizikai és mentális stimulációját, és segít megőrizni az egészségét. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Basenji érzékeny a hőmérséklet-változásokra, így a tréninget a megfelelő időben kell elvégezni.

Összességében a Basenji tréningje és kiképzése kulcsfontosságú a kutya egészséges viselkedésének és jólétének fenntartásához. A pozitív megerősítés és az egységes kommunikáció segít megakadályozni a viselkedési problémákat és segít a Basenji egészséges viselkedésének kialakításában. Az agilitási kiképzés kiváló választás a Basenji számára, hogy segítse a fizikai és mentális stimulációját.

Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Basenji eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiBasenji fajta betegségek

A Basenji általában egészséges fajta, de mint minden más kutyafajta, hajlamos bizonyos egészségügyi problémákra. A megfelelő gondozás és az időben történő állatorvosi ellátás segíthet megelőzni vagy kezelni ezeket a problémákat.

Az egyik legfontosabb egészségügyi probléma a Basenji számára a Fanconi-szindróma, amely a vesebetegség egy formája. Ez a betegség a vese proximális tubulusaiban károsodást okoz, ami a glükóz, a foszfát és az aminosavak visszaszívódását jelenti, és végül veseelégtelenséghez vezethet. A Fanconi-szindróma tünetei közé tartozik a szomjúság, a gyakori vizelés és az izomgyengeség.

Az egyéb egészségügyi problémák közé tartoznak az ízületi betegségek, mint például a csípő- és könyökdiszplázia, valamint a pajzsmirigy betegségei. Az ízületi betegségek a kutya mozgását korlátozzák, és fájdalmat okozhatnak. A pajzsmirigy betegségei pedig különböző tüneteket okozhatnak, például a súlyváltozás, a fáradtság, a szőrzet változása és az emésztési problémák.

A Basenji-nek hajlamosabbak lehetnek bizonyos allergiás reakciókra is, mint például a táplálékallergia vagy az atópiás dermatitisz. A táplálékallergia tünetei közé tartozik a bőrirritáció, az emésztési problémák és a viszketés, míg az atópiás dermatitisz általában a bőrön jelentkezik, és viszketést, bőrpírt és szőrhullást okozhat.

A Basenji-nek hajlamosabbak lehetnek bizonyos szemproblémákra is, például a progresszív retinális atrófiára, amely a látásvesztéshez vezethet.

Az időben történő állatorvosi ellátás, az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás segíthet megelőzni vagy kezelni ezeket az egészségügyi problémákat. A rendszeres állatorvosi ellenőrzések, a megfelelő táplálás, a testmozgás és a megfelelő higiéniai gondozás minden Basenji számára fontos.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

  1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
  2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
  3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
  4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
  5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
  6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
  7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
  8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Basenji kölyök nevelése

A Basenji kölyök nevelése fontos időszak a kutya életében, amely hatással lehet a felnőttkorra. A megfelelő nevelés és szocializáció segít kialakítani a Basenji egészséges viselkedését és mentális jólétét.

Az első lépés a megfelelő szocializáció, amelynek során a kölyök megtanulja a társas helyzetekben való viselkedést és kapcsolatokat. Fontos, hogy a Basenji kölyök korán megismerje a különböző embereket, helyzeteket és környezeteket, és megtanulja, hogyan viselkedjen ezekben a helyzetekben. Azonban fontos, hogy az első találkozások pozitívak legyenek, és ne ijesztse meg vagy stresszelje a kölyköt.

A Basenji kölyök kiképzése során fontos, hogy az egész család együttműködjön és használjon egységes parancsokat. Az egyértelmű és világos kommunikáció segít a kölyök megértésében, hogy mit várunk tőle, és megakadályozza az összezavarodást.

Az alap engedelmességi kiképzésnek az alapvető parancsokat kell tartalmaznia, mint például a „ülj”, a „feküdj”, a „maradj”, a „gyere”, és az „ejtsd el”. A Basenji kölyöknek a megfelelő kiképzést kell kapnia, hogy ne váljon öntörvényűvé vagy agresszívvé.

A Basenji kölyök testi és szellemi stimulációra is szüksége van, például a játékokkal és az agilitási kiképzéssel. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Basenji érzékeny a hőmérséklet-változásokra, így a tréninget a megfelelő időben kell elvégezni.

A Basenji kölyöknek szüksége van a megfelelő táplálkozásra és rendszeres állatorvosi ellátásra is, hogy egészségesen fejlődjön. A megfelelő táplálás és az egészséges életmód segíti a kölyök immunrendszerét, és segít megelőzni az egészségügyi problémákat.

Összességében a Basenji kölyök nevelése nagyon fontos időszak a kutya életében. A megfelelő szocializáció, kiképzés és gondozás segíti a Basenji egészséges viselkedésének és mentális jólétének kialakítását.Kinek ajánlott tartása

A Basenji olyan fajta, amelyet aktív és elkötelezett tulajdonosnak ajánlanak, akiknek sok időt tudnak szentelni a kutya testi és szellemi szükségleteinek kielégítésére. Azok a gazdik, akik sportolnak, túráznak, futnak vagy más fizikai tevékenységet végeznek, és szívesen viszik a kutyájukat magukkal, kiváló társak lehetnek a Basenji-nek.

A Basenji nagyon intelligens fajta, de öntörvényű is lehet, így olyan gazdákat keres, akik türelmesek és határozottak a kiképzés során. Az egységes parancsok és az egyértelmű kommunikáció segít a Basenji-nek megérteni, mit várunk tőle, és megakadályozza a viselkedési problémákat.

A Basenji-nek szüksége van a megfelelő testi és szellemi stimulációra, így olyan gazdiknak ajánlott, akiknek van idejük és lehetőségük játszani és tréningezni a kutyájukkal. A Basenji jól érzi magát az aktív családokban, akik szeretnek túrázni, kirándulni és mozogni.

A Basenji tartása ajánlott olyan családok számára is, akiknek nincs kisgyerekük vagy más kisállatuk. A Basenji hajlamos a vadászatra, és a kis állatokkal való találkozás veszélyes lehet. Azonban a megfelelő szocializáció és kiképzés segíthet megakadályozni ezt a viselkedést.

Azok a gazdik, akiknek nincs tapasztalatuk a kutyatartással, először konzultáljanak egy tapasztalt kutyatulajdonossal vagy tenyésztővel, hogy megfelelően felkészüljenek a Basenji tartására.

Összefoglalva, a Basenji egy aktív, intelligens és elkötelezett fajta, amely keresi a határozott, türelmes és szerető tulajdonosokat. Azok a gazdik, akik szeretnek mozogni, szabadban lenni, és a kutyájukkal játszani, tökéletes társak lehetnek a Basenji számára.Érdekes történetek róla

A Basenji fajta érdekes történeteihez tartozik az ősi Egyiptomban való szereplése. Az Egyiptomban talált kutyaművészeti tárgyak és freskók, amelyeken a Basenji-ra emlékeztető kutyák láthatók, bizonyítják, hogy a fajta már az ókori időkben is létezett.

Az egyik legérdekesebb történet a Basenji-ról az, hogy az 1940-es években volt egy nagyon népszerű színpadi darab, az „African Adventure”, amelynek főszereplője egy Basenji volt. A darab és a főszereplő kutyája annyira népszerű lett, hogy a Basenji népszerűsége hirtelen megugrott, és sok ember szerette volna a saját kutya tartását.

Az egyik legemlékezetesebb Basenji történet az, amikor egy Basenji nevű kutya mentette meg gazdáját egy háztűztől. Az eset 2019-ben történt az Egyesült Államokban, amikor az akkor 13 éves Bella Burton kutyája, Hazel, elkezdett ugatni, és így ébresztette fel a lányt, aki elaludt a tűz előtt. Bella és Hazel sikeresen elmenekültek a tűztől, és azóta is a Basenji a hős kutya címet viseli.

Egy másik érdekes Basenji történet az, hogy az fajta nagyon jó barátja lehet a macskáknak. A Basenji nagyon érdeklődik a macskák iránt, és sok esetben jól kijönnek egymással. Az egyik Basenji tulajdonos, aki macskát és Basenji-t tartott, azt mondta, hogy a két állat olyan volt, mint két testvér, és nagyon szerették egymást.

Összefoglalva, a Basenji fajta érdekes és szórakoztató történetekkel rendelkezik. A fajta már az ősi Egyiptomban is létezett, és szerepelt egy népszerű színpadi darabban is. A Basenji-kat néha hős kutyaként emlegetik, és a fajta hajlamos jó barátságokat kialakítani a macskákkal.

Egy kutya, amelyik nem tud ugatni

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink