Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Magyar agár története, eredete

A magyar agár egy ősi magyar kutyafajta, amelynek története több mint 1000 évre nyúlik vissza. Az agyart eredetileg vadászkutyaként tenyésztették, és az ország számos területén használták a vadászat során.

Az agár eredete meglehetősen homályos, de számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy honnan származik. Az egyik elmélet szerint az agár ősei már az őstörténeti magyarokkal együtt érkeztek a Kárpát-medencébe, míg mások szerint a kutyafajta a török hódítások során került Magyarországra.Az agár fő jellemzője a hosszú, karcsú test, a vékony, hosszú lábak és a kifejező arc. A fajtát eredetileg vadászatra használták, de ma már inkább a kísérőkutyák kategóriájába tartozik.

Az agár kiváló társasági kutya, barátságos és szeretetteljes természettel rendelkezik. Azonban fontos tudni, hogy az agár nagy mozgásigényű, és aktív életet igényel. A fajtának szüksége van rendszeres testmozgásra és kielégítő elfoglaltságra, hogy boldog és egészséges maradjon.

Az agár továbbra is népszerű kutyafajta Magyarországon és a világ számos más országában. Sokan szeretik az agárt, mert barátságos természete mellett elegáns és impozáns megjelenésével is vonzza a figyelmet. Az agár azonban nem csak szépsége miatt különleges, hanem történelmi és kulturális jelentősége miatt is. A fajta egyike azon kevés kutyafajtáknak, amelyek az őstörténeti magyarokkal együtt utaztak a Kárpát-medencébe, és azóta is jelen vannak az ország életében.Magyar agár jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A magyar agár, amelyet más néven egyszerűen csak agárként ismerünk, egy olyan kutyafajta, amely különleges megjelenése és barátságos természete miatt nagyon népszerű világszerte. Az agár jellemzői között szerepel a hosszú, karcsú test, a vékony, hosszú lábak és a kifejező arc. A fajta általában nagyon elegáns és impozáns megjelenésű.

Az agár hímek általában 65-70 cm magasak lehetnek, míg a nőstények 60-65 cm magasak. Az agár súlya általában 25-35 kg között van. Az agár testfelépítése nagyon izmos és karcsú, ami megkönnyíti számukra a gyors futást és ugrást. A fajta rendkívül gyors és állóképessége is kiemelkedő.

Az agár hosszú és sima szőrzete a fajtára jellemző, ami általában fehér, fekete vagy sárgás színű lehet. Az agár arcának kifejező szemei és fülei, valamint az orrának egyedi formája teszik igazán különlegessé.

Az agár általában egészséges fajta, és élettartama általában 10-14 év között van. Az agár intelligens és barátságos kutya, akinek könnyen tanítható az engedelmesség. Azonban fontos megjegyezni, hogy az agár nagy mozgásigényű fajta, és rendszeres testmozgásra és elfoglaltságra van szüksége, hogy boldog és egészséges maradjon.

Az agár ma már inkább kísérőkutyaként népszerű, bár eredetileg vadászkutyaként tenyésztették. Az agár nagyon érzékeny és figyelmes, ami miatt kiválóan alkalmas kutyaterápiára vagy segítőkutyaként is használható. Az agár azonban kifejezetten nagy fajta, és nagyobb otthonokban érzi magát a legjobban. Az agár nagyon barátságos természettel rendelkezik, és szeret az emberek társaságában lenni, ezért ideális választás lehet azoknak, akik kutyával szeretnének élni.

Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiMagyar agár jelleme, viselkedése

A magyar agár különleges megjelenése mellett kiváló jellemzőkkel is rendelkezik, ami miatt sokan kedvelik ezt a kutyafajtát. Az agár rendkívül barátságos és szeretetteljes természettel rendelkezik, amelynek köszönhetően nagyszerű kísérőkutyák lehetnek.

Az agár nagyon intelligens kutya, amely könnyen tanul és könnyen alkalmazkodik környezetéhez. Az agár nagyon érzékeny és figyelmes, és gyakran jelez, ha valami nincs rendben a környezetében. Ez az éberség és figyelemkészség teszi az agárt ideális választássá a házőrzésre vagy a vadászatra.

Az agár rendkívül érzékeny a hangokra, és gyakran füstölög a dolgok után. Ez az érzékenység és kíváncsiság miatt az agárok nagyon érdeklődők és könnyen izgalomba jönnek, ezért fontos, hogy megfelelően edukáljuk és képezzük őket.

Az agár nagyon aktív fajta, és nagy mozgásigényű. A fajtának szüksége van rendszeres testmozgásra és elfoglaltságra, hogy boldog és egészséges maradjon. Az agár nagyon szereti a futást és az ugrást, ezért szabad levegőn történő mozgásra van szüksége.

Az agár nagyon barátságos természettel rendelkezik, és szereti az emberek társaságát. Az agár nagyon szeret játszani és figyelemre vágyik, ezért fontos, hogy rendszeresen foglalkozzunk vele és megfelelő társaságot biztosítsunk számára.

Az agár egy nagyon különleges és egyedi fajta, amely nagyszerű kísérőkutya lehet. Az agár intelligens, barátságos és érzékeny kutya, amely könnyen alkalmazkodik a családi élethez és a környezethez. Az agár szerető és odaadó társ lehet, akinek társaságában mindig jó érzés lenni.Magyar agár társas viselkedése

A magyar agár a kutyafajták között egy nagyon barátságos és szeretetteljes természettel rendelkező kutya, amelynek társas viselkedése kiváló. Az agár nagyon szereti az emberek társaságát, és szeret játszani és figyelemre vágyik. Ezért az agár nagyszerű kísérőkutya lehet.

Az agár kifejezetten kedveli a gyermekeket, és nagyon türelmes és szeretetteljes velük. Az agár kiváló választás lehet azoknak a családoknak, akiknek gyermekeik vannak, és kutyát szeretnének, mivel az agár rendkívül barátságos és érzékeny kutya, amely könnyen alkalmazkodik a családi élethez.

Az agár nagyon barátságos a többi kutyákkal és állatokkal is, és általában békésen és nyugodtan él együtt velük. Az agár nagyon érzékeny kutya, és fontos, hogy megfelelően kezeljük őket, hogy biztosítsuk a boldog és egészséges életüket.

Az agár nagyon intelligens fajta, és könnyen tanítható az engedelmességre és a trükkökre. Az agár nagyon szereti a figyelmet és a dicséretet, ezért fontos, hogy rendszeresen foglalkozzunk vele, és jutalmazzuk a jó viselkedést.

Az agár nagyon érzékeny a hangokra, és általában nagyon jól érzékeli azokat. Ezért fontos, hogy az agárokat olyan környezetben tartjuk, amely nem okoz stresszt és aggodalmat számukra.

Az agár társas viselkedése rendkívül barátságos és szeretetteljes, és nagyszerű társ lehet mindenkinek, aki kutyát szeretne. Az agár intelligens, barátságos és érzékeny kutya, amely könnyen alkalmazkodik a családi élethez és a környezethez. Az agár szerető és odaadó társ lehet, akinek társaságában mindig jó érzés lenni.

Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiTáplálkozása, étkezési szokásai

A magyar agár kiváló állapotban tartása érdekében fontos, hogy megfelelően tápláljuk és gondozzuk őket. Az agár nagyon aktív és mozgékony kutya, ezért nagyobb mennyiségű táplálékot igényel, mint a kevésbé aktív fajták.

Az agár étkezési szokásai meglehetősen egyszerűek, és az étrendjük általában a magas minőségű, jó minőségű kutyatápokra épül. Az agároknak nagy mennyiségű fehérjére és zsírra van szükségük az egészséges és aktív életmódhoz, így fontos, hogy a táplálék, amit kapnak, megfelelő mennyiségű fehérjét és zsírt tartalmazzon.

Az agár tápláléka fontos, hogy megfelelően egyensúlyozott legyen, és minden szükséges tápanyagot tartalmazzon, amelyek az egészséges és boldog életük szükségesek. Az agároknak szükségük van a megfelelő mennyiségű ásványi anyagra, vitaminokra és antioxidánsokra is, hogy megóvják egészségüket és segítsenek az immunrendszerük működésében.

Az agár étrendje legjobb, ha állati fehérjéket tartalmaz, mint a marha, a csirke vagy a hal, és nagyon fontos, hogy kerüljük a túlságosan feldolgozott élelmiszereket, amelyek csak korlátozott táplálékot biztosítanak.

Az agároknak szükségük van a megfelelő mennyiségű vizre is, hogy megelőzzék az idült betegségeket és a dehidrációt. Az agárok többet isznak, mint a kevésbé aktív fajták, ezért fontos, hogy mindig biztosítsuk számukra a friss ivóvizet.

Az agár táplálkozási igényei nagyon fontosak, hogy egészségesek és boldogak maradjanak. A megfelelő étrend és az elegendő mennyiségű víz biztosítása, valamint az életmódjukhoz megfelelő mennyiségű mozgás, segítenek az agároknak hosszú és boldog életet élni.Általános gondozási tudnivalók

A magyar agár olyan kutya, amelynek szüksége van megfelelő gondozásra és odafigyelésre, hogy egészséges és boldog legyen. Az agárok érzékeny fajták, és fontos, hogy megfelelő környezetben éljenek, és megfelelő mennyiségű mozgást és táplálékot kapjanak.

Az agár rendszeres állatorvosi ellenőrzése nagyon fontos, hogy megakadályozzuk az egészségügyi problémákat és a betegségeket. Az agárokat évente legalább egyszer ellenőrizni kell, és az oltásokat rendszeresen kell beadni.

Az agár higiéniájának fenntartása is rendkívül fontos. Az agárok szőrzetének rendszeres fésülése és mosása biztosítja, hogy a szőrzet tiszta és egészséges maradjon. Az agár körmeit is rendszeresen meg kell vágni, hogy ne okozzanak kellemetlenséget vagy sérülést.

Az agároknak rendszeres testmozgásra van szükségük, hogy megelőzzék az elhízást és az egészségügyi problémákat. Az agároknak nagy mozgásigényük van, ezért fontos, hogy rendszeresen sétáljunk vagy fussunk velük, és megfelelő helyet biztosítsunk számukra a szabadban való mozgáshoz.

Az agárok rendkívül érzékenyek a hőre és a hidegre is. Fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk számukra, hogy ne szenvedjenek a hőgutától vagy a fagyástól. Az agároknak kényelmes és száraz helyre van szükségük, ahol biztonságosan és kényelmesen pihenhetnek.

Az agár intelligens és barátságos kutya, akinek könnyen tanítható az engedelmesség. Az agároknak szükségük van megfelelő társaságra és foglalkozásra, hogy boldogok és egészségesek legyenek. Az agárokat szükség szerint iskoláztatni kell, hogy megfelelő szociális viselkedést és engedelmességet tanuljanak.

Az agár egy nagyon különleges és egyedi fajta, amely nagyszerű kísérőkutya lehet. Az agár intelligens, barátságos és érzékeny kutya, amely könnyen alkalmazkodik a családi élethez és a környezethez. Az agár szerető és odaadó társ lehet, akinek társaságában mindig jó érzés lenni.Szőrzetápolási igényei

A magyar agár szőrzete különleges ápolást igényel, hogy mindig egészséges és tiszta legyen. Az agár szőrzete rövid és sűrű, és rendszeres karbantartást igényel a megfelelő állapotban tartáshoz.

Az agár szőrzetének rendszeres fésülése és mosása fontos, hogy megakadályozzuk a szőrzet csomósodását és a bőr irritációját. Az agár szőrzete fésülése napi szinten ajánlott, hogy megszüntessük a szőrzetben található csomókat és a hulló szőrt. A mosás hetente egyszer ajánlott, de az agárok szőrzetének hosszától és állapotától függően változhat.

Az agár szőrzete vízhatlan és vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik, így az ápolása egyszerűbb, mint más fajták szőrzetének ápolása. Az agároknak nincs szükségük nagyon gyakori fürdetésre, de ha a kutya sáros vagy koszos volt, akkor fontos, hogy megfelelően tisztítsuk meg a szőrzetét.

Az agár szőrzetének rendszeres ápolása mellett fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az agár füleit és szemeit is. Az agárok fülei rendkívül érzékenyek, és könnyen fertőződhetnek. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a füleket, hogy megelőzzük a fertőzéseket és a problémákat.

Az agárok szemének tisztítása is fontos, mivel az agárok hajlamosak a könnyezésre és az irritációra. A szemkörnyék tisztítása segít eltávolítani a felgyülemlett szemváladékot és megelőzni a fertőzéseket.

Az agár szőrzetének ápolása nemcsak egészségügyi szempontból fontos, hanem esztétikai szempontból is. Az agár szőrzete rendkívül különleges megjelenést kölcsönöz az állatnak, és a megfelelő ápolás segít megőrizni az agár különlegességét.

Az agár szőrzetének ápolása rendkívül fontos, hogy az agár mindig egészséges és tiszta maradjon. A rendszeres szőrzetápolás segít megelőzni a szőrzetproblémákat, és biztosítja, hogy az agár mindig csillogó és egészséges legyen.

Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Magyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiMagyar agár tanítása, kiképzése

A magyar agár egy nagyon intelligens és érzékeny fajta, amely könnyen tanítható és képzhető. Az agár szociális viselkedése és engedelmessége nagyban függ a megfelelő képzéstől és foglalkozástól.

Az agárképzésnek az alapoktól kell kezdődnie, és az engedelmességre és a szociális viselkedésre kell összpontosítania. Az agároknak szükségük van a megfelelő szocializációra, hogy megtanulják az emberekkel, más kutyákkal és állatokkal való békés együttélést.

Az agárokat érzékeny fajtáknak tartják, és a kemény kiképzési módszerek hatással lehetnek az agár szociális viselkedésére. Az agárképzés során azonban fontos, hogy megfelelő módszereket alkalmazzunk, amelyek tiszteletben tartják az agár érzékenységét és intelligenciáját.

Az agárképzésnek játékosnak kell lennie, és az agár pozitív megerősítése segíti az agár engedelmességét és a szociális viselkedését. Az agárképzés során hasznos lehet a jutalmazás és az elismerés, hogy az agár megérthesse, hogy mit várnak tőle.

Az agároknak nagyon fontos, hogy megfelelő mozgást és tevékenységet kapjanak, és az agárképzés is nagyszerű lehetőség erre. Az agárképzés nemcsak a szociális viselkedésre és az engedelmességre összpontosít, hanem az agár oktatását is magában foglalja, és megfelelő stimulációt nyújt az agár számára.

Az agárképzés során fontos, hogy az agárokat tiszteletben tartsuk, és figyeljünk az agár testbeszédére és jeleire. Az agár testbeszéde jelzi, ha az agár stresszes vagy zavart, és fontos, hogy az agárképzők megfelelően reagáljanak az agár jeleire.

Az agárképzés nagyszerű lehetőség az agár számára, hogy megfelelő szocializációt kapjon, és az agár engedelmességének és szociális viselkedésének javítására. Az agárokat játékos és pozitív módszerekkel kell képezni, hogy az agár boldog és egészséges életet éljen.Magyar agár fajta betegségek

Bár a magyar agár egy egészséges fajta, bizonyos betegségekre hajlamosabb lehet, mint más kutyafajták. A megfelelő gondozás és az állatorvosi ellenőrzések azonban segíthetnek megelőzni és kezelni ezeket a betegségeket.

Az egyik leggyakoribb betegség az agarak között az ízületi problémák, mint az ízületi gyulladás vagy a csípő-diszplázia. Az agarak nagy termetű kutyák, és az ízületi problémák jellemzőek lehetnek a nagy termetű fajtákra. Az agáraknak nagy mennyiségű mozgásra van szükségük, hogy megelőzzék az ízületi problémákat, és fontos, hogy az agarak ne legyenek túlsúlyosak.

Az agaraknak nagyobb az esélye a szívbetegségekre is, mint más kutyafajtáknak. Az agaraknál előfordulhat a dilatatív cardiomyopathia, ami a szívizom betegsége. Az agaraknak rendszeres állatorvosi ellenőrzésre van szükségük, hogy időben észrevegyék ezeket a szívproblémákat.

Az agaraknál előfordulhatnak bőrbetegségek is, mint például az ekcéma vagy a seborrhea. Az agarak bőrbetegségei általában allergiás reakciókra vagy a megfelelő táplálkozás hiányára vezethetők vissza. Fontos, hogy az agároknak megfelelő táplálékot adjunk, és megfelelően tisztán tartsuk a szőrzetüket és a bőrüket.

Az agaraknál gyakran előfordulnak szembetegségek is, mint például a szürkehályog. A szürkehályog az idősebb kutyáknál gyakoribb, és az agároknál is előfordulhat. Az agarak rendszeres szemészeti ellenőrzése fontos, hogy időben észrevegyék az ilyen szembetegségeket.

Az agarak egészségügyi problémái megelőzhetők és kezelhetők az állatorvosi ellenőrzések és a megfelelő gondozás révén. Fontos, hogy az agaraknak megfelelő táplálékot adjunk, és megfelelő mozgást biztosítsunk számukra, hogy egészségesek és boldogak maradjanak.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

 1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
 2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
 3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
 5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
 6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
 7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
 8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Magyar agár kölyök nevelése

A magyar agár kölykök nagyon érzékenyek és befolyásolhatóak az első életévükben, ezért fontos, hogy megfelelően neveljük és gondozzuk őket. Az agár kölykök nevelése hosszú és folyamatos folyamat, amelynek során az agár szociális viselkedését és engedelmességét kell fejleszteni.

Az agár kölyköknek szükségük van az alapvető engedelmességre, hogy megfelelően viselkedjenek az emberekkel és a többi állattal. Az agár kölykök tanítása és képzése az alapvető engedelmességre kell, hogy összpontosítson, például a pórázon való járásra, ülésre és lefekvésre.

Az agár kölykök szocializációja is nagyon fontos, hogy megtanulják a helyes viselkedést más kutyákkal és emberekkel. Az agár kölyköket a lehető leghamarabb ki kell vinni a világba, hogy találkozzanak más emberekkel és kutyákkal, és megtanulják, hogyan kell viselkedni a különböző helyzetekben.

Az agár kölyköknek szükségük van megfelelő mozgásra és tevékenységre is, hogy boldogok és egészségesek maradjanak. Az agár kölyköknek szabadon kell mozogniuk, és rendszeres séta és játék időt kell biztosítani számukra, hogy megfelelő stimulációt kapjanak.

Az agár kölykök táplálása is nagyon fontos, hogy megfelelően fejlődjenek és egészségesek maradjanak. Az agár kölyköknek kiegyensúlyozott és megfelelő táplálékra van szükségük, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét, zsírt és szénhidrátot kapjanak.

Az agár kölykök szőrzete rendszeres ápolást igényel, és fontos, hogy megtanítsuk nekik a megfelelő szőrzetápolást.

Az agár kölykök nevelése hosszú és folyamatos folyamat, és fontos, hogy türelmesek és következetesek legyünk velük. Az agár kölyköknek megfelelő gondozást és figyelmet kell kapniuk, hogy boldogak és egészségesek legyenek.Kinek ajánlott tartása

A magyar agár kiváló társas kutyafajta, amely szereti a társaságot és a figyelmet. Az agár a megfelelő gazdával és családdal boldog és egészséges életet élhet.

Az agárkutyák igénylik a mozgást és a tevékenységet, ezért a szabad tér, a kertes ház és az aktív életmód ideálisak számukra. Az agároknak szükségük van a rendszeres sétákra és a futkosásra, hogy elégedettek és boldogok legyenek.

Az agarak szociális állatok, és szükségük van a társaságra. Az agárkutyákat nem ajánlott egyedül tartani, mivel unatkoznak és elszigetelődnek. Az agárkutyák azok számára ajánlottak, akiknek van elég idejük és figyelmük, hogy az agárjukkal törődjenek, és biztosítsák számukra a megfelelő társaságot.

Az agárkutyáknak szükségük van a megfelelő képzésre és a szocializációra, hogy megfelelően viselkedjenek más kutyákkal és emberekkel. Az agárkutyáknak a figyelemre és az elismerésre van szükségük, és azok a gazdik, akik szeretnének kutyájukkal foglalkozni és tanítani neki új dolgokat, kiváló társaik lehetnek.

Az agároknak hajlamosabbak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákra, például az ízületi problémákra és a szívbetegségekre, ezért fontos, hogy az agárkutyákat rendszeresen ellenőrizzék az állatorvosok.

Az agároknak nagy szeretetet és törődést kell kapniuk, és azok a családok, akik szeretik az aktív életmódot, és készek befogadni egy nagyobb kutyát a családjukba, nagyszerű társaságot és boldog életet biztosíthatnak az agárkutyáknak.Érdekes történetek róla

A magyar agár egy nagyon érdekes és történelmi kutyafajta, amelynek sok érdekes története van. Íme néhány érdekesség az agárokkal kapcsolatban:

 • A magyar agár a 20. század elején szinte kihalt, miután a világháborúk és a gazdasági nehézségek miatt kevés volt az érdeklődés az agárkutyák iránt. Az agártenyésztőknek azonban sikerült feléleszteni az agárkutyák tenyésztését, és az agárok újra népszerűvé váltak.
 • Az agárokat hagyományosan vadászatra használták a magyar nemesek, és a fajta nagyon nagy termete miatt voltak híresek. Az agárokat az ősi Magyarország területén már az őskor óta tenyésztik.
 • Az agárokat híres magyar írók és művészek is szerették. Például az író, Kosztolányi Dezső, rendszeresen tartott magyar agárokat, és a költő, Ady Endre is szerette az agárokat.
 • Az agárokat rendkívül gyorsnak és ügyesnek tartják, és a fajta versenyzői gyakran vesznek részt különböző versenyeken és eseményeken.
 • Az agárokat hajlamosabbak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákra, például az ízületi problémákra és a szívbetegségekre, de az agarak általában nagyon egészséges kutyák.
 • Az agárokat a nagy termetük miatt néha összetévesztik például a greyhounddal. Az agárok azonban nagyon különböznek a greyhoundoktól, különösen a hosszabb és vastagabb szőrzetük miatt.

Az agárokkal kapcsolatos érdekességek még sokasodhatnának, és a fajta történelme és jellemzői rendkívül érdekesek. Az agárokat ma már nem csak vadászatra, hanem kedvtelési célra és kutyaversenyekre is használják, és egyre több ember választja az agárokat családi kutyának is.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
KedvenceinkMagyar agár eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei. Ismerd meg a fajtát, tudj meg mindent erről a gyönyörű kutyáról.