Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Drótszőrű foxterrier története, eredete

A drótszőrű foxterrier egy angol terrier fajta, amelynek eredete az 1800-as évekre nyúlik vissza. A fajtát a vadászatra tenyésztették, kifejezetten a rókavadászatra, és az angol kutyatartók előszeretettel használták őket az ilyen típusú vadászatok során.

A fajta kialakításában számos más terrier is szerepet játszott, beleértve a skót terriert, az ír terriert és a vérebeket is. A drótszőrű foxterrier eredetileg két változata volt, az egyiknek rövid, a másiknak hosszú szőre volt.

Az első hivatalos drótszőrű foxterrier tenyésztőklubot 1876-ban alapították Angliában. Az első fajtastandardot 1876-ban állapították meg, és azóta is számos változaton ment keresztül.

A drótszőrű foxterrier ma is népszerű fajta, különösen a kutyakiállításokon. A fajta hűséges és intelligens, és kiváló társ a családok számára, de továbbra is hajlamos a vadászatra és a zsákmányszerzésre.Drótszőrű foxterrier jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A drótszőrű foxterrier egy aktív, éber és intelligens kutya, akinek külleme nagyon jellegzetes. A fajtát rövid lábak, hosszú és keskeny test, valamint kemény, durva szőrzet jellemzi.

A drótszőrű foxterrier magassága általában 33-41 cm között van a vállától a talpáig, míg súlya 6-8 kg. A kanok általában nagyobbak, mint a szukák.

A fajta jellegzetes színei a fehér és a fekete, de más színek is előfordulhatnak, például szürke, sárga vagy vörös. Az orr, a szemek és a szőrzet színe általában a kutyának megfelelően változik.

A drótszőrű foxterrier aktív kutyafajta, amely szereti a mozgást és a játékot. Könnyen képezhető és gyorsan tanul, és nagyon hűséges a családjához. Azonban a fajta szüksége van rendszeres mozgásra és szellemi stimulációra, hogy boldog és egészséges maradjon.

Az élettartama általában 12-15 év, de a fajta genetikai betegségekre hajlamos lehet, mint például a patellaficam, a látásproblémák és a bőrbetegségek. Az egészséges életmód, a rendszeres állatorvosi ellenőrzések és az étrendi odafigyelés segíthetnek csökkenteni ezeknek a problémáknak a kockázatát.

Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiDrótszőrű foxterrier jelleme, viselkedése

A drótszőrű foxterrier egy éber, aktív és intelligens fajta, amely rendkívül szeretetteljes a családjához. Azok számára, akiknek van idejük és energiájuk a megfelelő edzéshez és a játékos tevékenységekhez, ezek a kutyák remek társak lehetnek.

A drótszőrű foxterrierek hajlamosak az önállóságra, és nagyon erőszakosan őrzik a területüket és a családjukat. Ez azt jelenti, hogy ezek a kutyák nem szokványos, éber hangulatukban megrázhatják a kezüket. Azonban, ha korán kezdenek edzeni, és megfelelő szociális élményeket kapnak, akkor is elég könnyen fogadják a barátokat.

A fajta intelligens és játékos, ami azt jelenti, hogy élvezi a trükköket és a játékokat. Azonban a kutyáknak sok időt kell tölteniük az edzésre és a játékra, hogy megfelelően lefoglalják az agyukat és a testüket. Ha a drótszőrű foxterrier nem kap elegendő stimulációt, akkor unatkozni kezdhet, és viselkedési problémákat okozhat.

Az ideális család a drótszőrű foxterrier számára egy olyan, amely kívánja a kutyák társaságát és az aktív életmódot. A gyerekekkel való kapcsolatuk is jól működik, de érdemes megjegyezni, hogy a fajta néha kissé durva játékokat is játszik, ami kisebb gyerekeknél problémákat okozhat.

Általánosságban elmondható, hogy a drótszőrű foxterrier remek választás lehet azok számára, akik készek foglalkozni azzal, hogy a kutyájuk energikus és önálló személyiségével foglalkozzanak. Ha a fajta megfelelően ki van képezve, akkor barátságos, hűséges és szórakoztató társ lehet.Drótszőrű foxterrier társas viselkedése

A drótszőrű foxterrier társas és szeretetteljes fajta, amely nagyon ragaszkodik a családjához. Azonban, mivel eredetileg vadászkutyaként tenyésztették, a fajta hajlamos az agresszív viselkedésre más kutyákkal szemben, különösen ha azokat idegennek tekinti.

Ha korán elkezdik szociálizálni, a drótszőrű foxterrier nagyon jól jöhet ki más kutyákkal és más állatokkal, mint például macskákkal vagy madarakkal. Azonban fontos, hogy a fajtát szorosan felügyeljék az első találkozások során, különösen más kutyákkal, hogy megelőzzék az agresszív viselkedést.

A fajta általában nagyon barátságos az emberekkel, és jól bánik a gyerekekkel is, bár érdemes odafigyelni arra, hogy a kutyákat ne hagyják egyedül kisgyermekekkel. A drótszőrű foxterrier hajlamos a durva játékra, és lehet, hogy véletlenül megbántja a gyerekeket.

Azonban a fajta általában jól viselkedik más emberekkel, akikkel nem él együtt. A drótszőrű foxterrier a társaságba belefér, és élvezi, ha részt vehet a családi tevékenységekben.

Mint minden kutya esetében, a drótszőrű foxterrier viselkedése nagymértékben függ az edzésétől és a szociális élményeitől. A megfelelő edzés, szociális élmények és korai szocializáció segíthetnek abban, hogy a fajta egy barátságos és társas kutya legyen.Táplálkozása, étkezési szokásai

A drótszőrű foxterrier táplálkozása fontos szerepet játszik az egészséges életmódjában. A megfelelő táplálkozás biztosítása érdekében az étrendnek meg kell felelnie az ő tápanyagszükségletének és a korának, testméretének, aktivitási szintjének és egészségi állapotának.

Az ideális étrend magas fehérje-, közepes zsír- és alacsony szénhidráttartalmú. Az egészséges fehérjeforrások közé tartozik a csirkehús, a marhahús, a hal és a tojás, míg az egészséges zsírok forrása a lazacolaj, az olajos halak és az avokádó. Az élelmi rostokat zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonafélék szolgáltatják.

A drótszőrű foxterrier élelmiszereinek többsége kapható száraz táp vagy nedves konzerve formájában. Azonban a fajta néhány egészségügyi problémára hajlamos lehet, mint például az ételallergiákra, az ínybetegségekre és az elhízásra, ezért fontos, hogy az étrendet az állatorvossal konzultálva állítsák össze.

Az étkezési szokásokkal kapcsolatban a drótszőrű foxterrier hajlamos arra, hogy túlevessen. Fontos, hogy a kutyát napi 2-3 étkezésre osszák fel, és ne adjanak neki túl sok ételt egy adagban. Emellett fontos, hogy a fajta ivóvízhez mindig hozzáférjen, különösen edzés vagy meleg időjárás esetén.

Az ételváltásokat lassan és fokozatosan kell végezni, hogy a kutyának megfelelő ideje legyen az új ételre való áttéréshez. Ha bármilyen étkezési probléma vagy az étkezési szokások változása történik meg, ajánlott az állatorvos tanácsait kérni a megfelelő intézkedések érdekében.Általános gondozási tudnivalók

A drótszőrű foxterrier gondozása fontos szerepet játszik az egészségük és boldogságuk fenntartásában. Az alábbiakban néhány általános gondozási tudnivalót foglalunk össze a fajtával kapcsolatban.

 1. Táplálkozás: A drótszőrű foxterriernek olyan étrendet kell kapnia, amely megfelelően kielégíti tápanyagszükségletét és egészségügyi igényeit. A kutyát napi 2-3 étkezésre kell osztani, és fontos, hogy mindig hozzáférjen ivóvízhez.
 2. Mozgás: A fajta nagyon aktív, és szüksége van rendszeres mozgásra és aktivitásra. Fontos, hogy a kutyát rendszeresen sétáltassák és játszanak vele, hogy boldog és egészséges maradjon.
 3. Ápolás: A drótszőrű foxterrier szőrzete kemény és durva, és rendszeres ápolást igényel. A kutyát hetente legalább egyszer kell fürdetni, és az állkapocsokat, a füleket és a körmeiket rendszeresen kell ellenőrizni.
 4. Egészségügy: A drótszőrű foxterrier hajlamos lehet bizonyos egészségügyi problémákra, mint például a látásproblémák vagy az ínybetegségek. Fontos, hogy az állatorvosi ellenőrzéseket rendszeresen elvégezzék, és az egészségügyi problémákat időben kezeljék.
 5. Edzés és képzés: A drótszőrű foxterrier intelligens fajta, amely gyorsan tanul és szereti a trükköket és a játékokat. Fontos, hogy az edzés és a képzés része legyen a mindennapi rutinjuknak, hogy szellemileg is kielégíthessék a fajta szükségleteit.
 6. Szociálizáció: A drótszőrű foxterrier társas kutya, és fontos, hogy korán elkezdjék szociálizálni, hogy jól viselkedjen más kutyákkal és emberekkel is.
 7. Biztonság: A drótszőrű foxterrier hajlamos a túl sokabb ugatásra és az idegenek elleni agresszív viselkedésre. A kutyát mindig felügyelni kell, amikor idegenekkel találkozik, és biztonságos környezetet kell biztosítani számára.Szőrzetápolási igényei

A drótszőrű foxterrier szőrzete kemény és durva, és rendszeres ápolást igényel annak érdekében, hogy egészséges és tiszta maradjon. Az alábbiakban összefoglaljuk a fajta szőrzetápolási igényeit.

 1. Fürdetés: A drótszőrű foxterrier fürdetése hetente legalább egyszer ajánlott. Azonban nem szabad túl gyakran fürdetni, mert a túl gyakori fürdés kiszárítja a szőrt és az ideális olajos ragaszkodást is eltávolítja.
 2. Szőrkötés: A drótszőrű foxterrier szőre általában önmagában nem hullik, de a kutyák általában elhullajtják az elhalt szőrszálakat. A szőrkötést hetente egyszer vagy kétszer kell elvégezni, hogy eltávolítsa az elhalt szőrszálakat és megakadályozza a szőrkötegek felcsomósodását.
 3. Fésülés: A drótszőrű foxterrier szőrének fésülése is fontos az egészséges szőr és bőr érdekében. A fésülést hetente egyszer vagy kétszer kell elvégezni, hogy eltávolítsa a szőrt és megelőzze a szőrzet összecsomósodását.
 4. Szakállápolás: A drótszőrű foxterriernek szakálla is van, amelynek szintén ápolásra van szüksége. A szakállat rendszeresen kell mosni és szárítani, és a környezetet ellenőrizni kell, hogy ne legyen benne ételmaradék vagy más szennyeződés.
 5. Vágás: A drótszőrű foxterrier szőrzetét nem szabad túlgyakran vágni, mert a túlzott vágás károsíthatja a szőrt és a bőrt. A szőrt csak akkor szabad vágni, ha túl hosszú vagy eltörött.
 6. Szőrtelenítés: A drótszőrű foxterrier szőre általában önmagában nem hullik, de ha az eltávolítása szükséges, akkor a szőrtelenítés keményebb kezelést igényelhet.

Az ápolási igények fontos szerepet játszanak a drótszőrű foxterrier egészségének és kényelmének fenntartásában. Azonban ha az ápolási igények túl nagyok a gazdik számára, akkor érdemes mérlegelni egy másik, könnyebben karbantartható fajta kiválasztását.Tanítása, kiképzése

A drótszőrű foxterrier egy intelligens fajta, amely gyorsan tanul és élvezi a mentális stimulációt és a kihívásokat. A fajta könnyen képezhető és engedelmes, de a megfelelő edzés és szociális élmények nélkül hajlamos az agresszív viselkedésre más kutyákkal és emberekkel szemben.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan lehet hatékonyan tanítani és kiképezni a drótszőrű foxterrier fajtát:

 1. Korai szocializáció: A drótszőrű foxterrier korai szocializációja fontos szerepet játszik abban, hogy jól viselkedjen más kutyákkal és emberekkel. A kiskutyákat már a 7-8 hetes korukban el kell vinni más kutyákkal való találkozásokra, hogy megtanulják a helyes szociális viselkedést.
 2. Alapfogalmak: A fajta számára fontos, hogy megtanulja az alapvető fogalmakat, mint például a „marad”, „jöjj”, „feküdj”, „ülj” és „menj”. Az alapfogalmakat azonban csak egyesével kell megtanítani, hogy a kutya ne keverje össze a különböző parancsokat.
 3. Rendszeres edzés: A drótszőrű foxterrier nagyon aktív fajta, és szüksége van a rendszeres edzésre és stimulációra. A fajta szereti a trükköket és az intelligens játékokat, és ezeket a tevékenységeket az edzés során beépíthetik a programba.
 4. Pozitív megerősítés: A drótszőrű foxterrier nagyon érzékeny, és a negatív megerősítések megalázóak és kellemetlenek lehetnek számára. A pozitív megerősítésekre, mint például az élelmiszerekre, játékokra vagy a dicséretre, épülő edzés segít a fajtának megérteni, hogy mit kell tenniük, és megtanulni, hogy az együttműködés és a kívánt viselkedés a jutalmakat eredményezi.
 5. Kiképzés és szakmai segítség: Ha a gazdik problémákat tapasztalnak a drótszőrű foxterrier kiképzésével, érdemes felkeresni egy tapasztalt állatnevelőt vagy trénert, aki segíthet a fajta specifikus szükségleteinek megértésében és hatékony tréning tervek kidolgozásában.Drótszőrű foxterrier fajta betegségek

Mint minden más kutyafajta esetében, a drótszőrű foxterriernek is hajlamos lehet bizonyos egészségügyi problémákra. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan betegséget, amelyek gyakran előfordulnak a fajtánál:

 1. Látási problémák: A drótszőrű foxterriernek hajlamos lehet a szembetegségekre, mint például a szürkehályog vagy a progresszív retina atrófia (PRA). Az időben történő diagnózis és kezelés segíthet megakadályozni a látásvesztést.
 2. Ínybetegségek: A drótszőrű foxterriernek hajlamos lehet az ínybetegségekre, mint például a fogkő és a fogínygyulladás. Rendszeres fogmosás és az állatorvosi ellenőrzések segíthetnek a megelőzésben.
 3. Allergiák: A drótszőrű foxterrier hajlamos lehet az allergiás reakciókra, mint például a bőrkiütések, az érzékenység az élelmiszerekre és a környezeti allergénekre.
 4. Legyek által terjesztett betegségek: A drótszőrű foxterriernek hajlamos lehet a legyek által terjesztett betegségekre, mint például a Lyme-kór vagy a babéziózis.
 5. Tüdőbetegségek: A drótszőrű foxterriernek hajlamos lehet a tüdőbetegségekre, mint például az asztma vagy a krónikus légzőszervi betegségek.
 6. Hormonális betegségek: A drótszőrű foxterriernek hajlamos lehet a hormonális betegségekre, mint például a Cushing-szindróma vagy a pajzsmirigy-betegségek.

Fontos, hogy az állatorvos rendszeresen ellenőrizze a drótszőrű foxterrier egészségét és időben kezelje a felmerülő betegségeket. A megelőző intézkedések, mint például a rendszeres fogmosás és a bőr- és szőrápolás, segíthetnek megőrizni a fajta egészségét és boldogságát.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

 1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
 2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
 3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
 5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
 6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
 7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
 8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.
Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Drótszőrű foxterrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiDrótszőrű foxterrier kölyök nevelése

A drótszőrű foxterrier kölyök nevelése fontos szerepet játszik a fajta egész életében. A következőkben összefoglaljuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a drótszőrű foxterrier kölyök nevelése során:

 1. Korai szocializáció: A drótszőrű foxterrier kölyöknek korai szocializációra van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, hogyan viselkedjen más kutyákkal és emberekkel. A kölyköt már 7-8 hetes korában el kell vinni játszótérre vagy kutyakiképző programokra, hogy megtanulja a helyes szociális viselkedést.
 2. Alapfogalmak: A drótszőrű foxterrier kölyöknek a legfontosabb alapfogalmakat kell megtanulnia, mint például a „marad”, „jöjj”, „feküdj”, „ülj” és „menj”. Az alapfogalmakat azonban csak egyesével kell megtanítani, hogy a kutya ne keverje össze a különböző parancsokat.
 3. Rendszeres edzés: A drótszőrű foxterrier nagyon aktív fajta, és a kölyknek szüksége van a rendszeres edzésre és stimulációra. A fajta szereti a trükköket és az intelligens játékokat, és ezeket a tevékenységeket az edzés során beépíthetik a programba.
 4. Pozitív megerősítés: A drótszőrű foxterrier kölyök nagyon érzékeny, és a negatív megerősítések megalázóak és kellemetlenek lehetnek számára. A pozitív megerősítésekre, mint például az élelmiszerekre, játékokra vagy a dicséretre, épülő edzés segít a fajtának megérteni, hogy mit kell tenniük, és megtanulni, hogy az együttműködés és a kívánt viselkedés a jutalmakat eredményezi.
 5. Jutalmazás: A jutalmazás fontos szerepet játszik a drótszőrű foxterrier kölyök nevelésében. A pozitív megerősítésekre épülő edzések során a kiskutya számára jutalmakat kell adni, mint például az élelmiszerek, játékok vagy a dicséret.
 6. Tanulási határok: A drótszőrű foxterrier kölyöknek ismeretlen területeken és emberekkel szembeni óvatosságra is szüksége lehet. A korai szocializáció során a kölyköt kell hozzászoktatni az új helyzetekhez és a környezetében élő emberekhez és állatokhoz.
 7. Figyeljünk az egészségre: A drótszőrű foxterrier kölyöknek rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre és oltásokra van szüksége. Fontos, hogy az állatorvos a kölyök egészségügyi állapotát figyelemmel kísérje, és szükség esetén kezelést javasoljon.
 8. Bőr- és szőrápolás: A drótszőrű foxterrier kölyöknek rendszeres bőr- és szőrápolásra van szüksége. A szőrtelenítő szerszámok és a rendszeres fürdetés segít a szőr és a bőr egészségének megőrzésében.
 9. Türelem és következetesség: A drótszőrű foxterrier kölyök nevelése türelmet és következetességet igényel. Az edzések során nem szabad a kiskutya figyelmét túl sokáig lekötni, és a következetes és megfelelő módszerekkel dolgozni, hogy a kiskutya megértse, mit várnak tőle.

A drótszőrű foxterrier kölyök nevelése időigényes és sok türelmet igényel, de az eredmény egy boldog és jól nevelt kutya lesz. A kölyköt szükséges korai szocializációra, alapfogalmak megtanítására, rendszeres edzésre és pozitív megerősítésekre épülő tréningre kell fókuszálni. Az egészségügyi ellenőrzések és a bőr- és szőrápolás is fontos szerepet játszik a drótszőrű foxterrier kölyök egészségének és boldogságának megőrzésében.Kinek ajánlott tartása

A drótszőrű foxterrier egy aktív, energikus és intelligens fajta, amelynek gazdája az ő szükségleteikhez és igényeikhez igazodó életmódot és környezetet kell biztosítson. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy kinek ajánlott a drótszőrű foxterrier tartása és milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a gazdának:

 1. Aktív gazda: A drótszőrű foxterriernek szüksége van az aktív életmódra és a rendszeres testmozgásra. A gazdának rendelkeznie kell az idővel és az energiával, hogy megfelelően kielégítse a fajta igényeit.
 2. Intelligens gazda: A drótszőrű foxterrier egy intelligens fajta, amelynek gazdájának képesnek kell lennie arra, hogy kihívást jelentő játékokkal és edzésekkel tartsa az agyát aktív és foglalkoztatott.
 3. Fegyelmezett gazda: A drótszőrű foxterriernek szüksége van a határozott és következetes vezetésre, hogy ne váljon agresszívvá más kutyákkal vagy emberekkel szemben. A gazdának fegyelmezettnek és határozottnak kell lennie az edzés során, de mindig pozitív megerősítésekre kell épülnie.
 4. Odaadó gazda: A drótszőrű foxterrier egy odaadó fajta, amelynek gazdájának szüksége van arra, hogy szeresse és törődjön vele. A gazdának hajlandónak kell lennie arra, hogy időt és figyelmet szenteljen a kutyájának, és részt vegyen az életében.
 5. Gyerekbarát gazda: A drótszőrű foxterrier barátságos fajta, amely jól érzi magát a családi környezetben. A fajta jól együtt tud élni a gyermekekkel és más háziállatokkal, de mindig felügyelet mellett kell tartani őket.

A drótszőrű foxterrier egy jól nevelt, aktív és intelligens kutyafajta, amely szeretetet és odafigyelést igényel a gazdától. A megfelelő gazda hajlandó és képes biztosítani a fajta számára a megfelelő életmódot és környezetet, hogy boldog és egészséges legyen. A fajta kiváló társ lehet aktív családoknak vagy személyeknek, akik szeretnének rendszeresen edzeni és kihívásokkal szembesülni.Érdekes történetek róla

A drótszőrű foxterrier egy kedves és vidám kutyafajta, amelynek hosszú történelme van a kutyás világban. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érdekes történetet és tényt a fajtáról:

 1. Történelmi szerep: A drótszőrű foxterrier az egyik legrégebbi angol kutyafajta, amelyet eredetileg rókavadászatra használtak. A fajtát a 19. században fejlesztették ki, és népszerűsége azóta sem csökkent.
 2. Művészetek: A drótszőrű foxterrier megjelent a művészetekben is, köztük a kutyák ábrázolásában. Például a 20. századi brit képzőművész, Lucian Freud is ábrázolta a fajtát néhány festményén.
 3. Hős kutya: A drótszőrű foxterrier kutyák sokszor bizonyították hősies tetteiket az idők folyamán. Például egy drótszőrű foxterrier kutyát, nevezetesen Rags-t az első világháborúban álruhában használtak katonai postásnak.
 4. Kutyafilmek: A drótszőrű foxterrier kutyák gyakran szerepelnek a filmekben, például az 1934-es „The Thin Man” című filmben, ahol a kutyát „Asta”-nak hívták.
 5. Kutyaversenyek: A drótszőrű foxterrier fajta rendkívül népszerű a kutyaversenyeken, mint például az agility versenyeken vagy a kutya bemutatókon. A fajta kiválóan teljesít az ilyen versenyeken, mert nagyon okos és könnyen tanítható.
 6. Szimbólum: A drótszőrű foxterrier az angol kultúrában is szimbólummá vált. A fajtát a brit királyi család is kedvelte, és több drótszőrű foxterrier kutya is megtalálható az angliai királyi család fotóin.

A drótszőrű foxterrier egy nagyon kedves és figyelemre méltó kutyafajta, amelynek hosszú történelme van a kutyás világban. A fajta sokszor bizonyította hősies tetteit, megjelent a művészetekben és a filmekben, valamint népszerű a kutyaversenyeken is.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink