Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei

 

Bedlington terrier története, eredete

A Bedlington terrier egy kis terrier fajta, amelynek eredete Angliában található. Az első Bedlington terrier feljegyzések az 1800-as évek elejéről származnak, és azóta is nagyon népszerű kutyafajta maradt.

A Bedlington terrier az északkelet-angliai Bedlington-ban tenyésztették először a 18. század végén. Eredeti feladata a patkányok és más kártevők irtása volt az akkori bányászvárosokban. A fajta elődei a skót terrierek és az angol agarak voltak. A Bedlington terrier a skót terrierekhez hasonlóan szinte áthatolhatatlan bundával rendelkezik, amely védi a kutyát az időjárás viszontagságaitól.A Bedlington terrier egy könnyen felismerhető kutyafajta, amelynek fülei és homloka különösen hosszúak és hullámosak. Szőrzete vékony, de gyapjas, és a színe lehet mályva, homokszínű vagy kék. A Bedlington terrier egy nagyon intelligens és érzékeny kutyafajta, amely nagyon hűséges és engedelmes társa lehet az embereknek.

Az 1800-as évek közepén a Bedlington terriert már nagyon népszerűnek tartották Angliában, és a fajta népszerűsége azóta is folyamatosan nőtt. A Bedlington terrier ma már nem csak egy kiváló vadászkutya, hanem egy nagyon népszerű kiskutya és családi kedvenc is. A fajtát szerte a világon tenyésztik és népszerűsítik, és az American Kennel Club és más nagy kutyatársaságok is elismerik a Bedlington terrier fajtát.

Összefoglalva, a Bedlington terrier egy nagyon különleges kutyafajta, amelynek eredete Angliában található. A fajta története és eredete érdekes, és a Bedlington terrier ma már egy nagyon népszerű kutyafajta a világ számos részén.Bedlington terrier jellemzői, külleme, méretei, súlya, élettartama

A Bedlington terrier egy kis terrier fajta, amelynek jellemzői és külleme meglehetősen egyediek. Ez a fajta egy nagyon intelligens és érzékeny kutyafajta, amely nagyon hűséges és engedelmes társa lehet az embereknek.

A Bedlington terrier megjelenése különösen különleges, és könnyen felismerhető kutyafajta. A fajta legmeghatározóbb jellemzői a hosszú, hullámos fülek, a homlok és az arc egyenes vonalai, valamint a vékony, de gyapjas szőrzet. A Bedlington terrier szőrzete lehet mályva, homokszínű vagy kék, és a bunda vastagsága és hossza függ a kutyától.

A Bedlington terrier méretei átlagosak a kistestű kutyafajták között. A fajta átlagos magassága a válltól számítva 38-43 cm, és az átlagos testsúlya 8-10 kg. A Bedlington terrier élettartama általában 12-14 év.

A Bedlington terrier egy nagyon aktív kutyafajta, amelynek nagy szüksége van a rendszeres testmozgásra és a megfelelő szintű stimulációra. A fajta nagyon okos, és szeret tanulni és teljesíteni feladatokat. A Bedlington terrier szintén nagyon barátságos és játékos kutyafajta, és szeret időt tölteni az emberekkel és más kutyákkal.

Összességében a Bedlington terrier egy nagyon különleges és szerethető kutyafajta, amelynek jellemzői és külleme egyediek. A fajta nagyon intelligens, aktív és barátságos, és kiváló társ lehet azoknak az embereknek, akik rendelkeznek az idővel és az energiával, hogy megfelelően gondoskodjanak róluk.

Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiBedlington terrier jelleme, viselkedése

A Bedlington terrier egy nagyon intelligens, barátságos és játékos kutyafajta, amely kiváló társ lehet az embereknek. A fajta jelleme és viselkedése különösen kedvelt azok körében, akik szeretnek aktív életet élni, és szeretnének kutyát, amely részt vesz a családi életben.

A Bedlington terrier nagyon érzékeny kutyafajta, és szereti, ha figyelmet kap. A fajta nagyon hűséges és ragaszkodó, és szívesen követi a gazdáját bárhova. A Bedlington terrier nagyon játékos kutyafajta, és szereti a játékokat, a labdákat és más interaktív játékokat. Azonban mivel a fajta nagyon aktív, szüksége van a rendszeres testmozgásra és a megfelelő szintű stimulációra.

A Bedlington terrier nagyon okos kutyafajta, és szeret tanulni és teljesíteni feladatokat. A fajta könnyen kiképzhető, és szeretnék, ha a gazdájuk kihívást jelentene számukra. A Bedlington terriernek jó az ösztöne a vadászatra, így kiképzésüknél fontos a megfelelő szintű szocializáció és tréning.

A Bedlington terrier nagyon barátságos kutyafajta, és szeret időt tölteni más kutyákkal és emberekkel. A fajta nagyon jó családi kutya, és szeretnék részt venni a családi életben. Azonban a fajta néha bizonyos területeket megvédhet, ha úgy érzik, hogy a családjukat veszélyeztetik.

Összességében a Bedlington terrier egy nagyon érzékeny, intelligens és barátságos kutyafajta, amely nagyon jól viselkedik az emberekkel és más kutyákkal. A fajta nagyon aktív és szeretne játszani, így rendszeres testmozgásra és stimulációra van szükségük. A Bedlington terrier kiváló választás azoknak az embereknek, akik aktív életet élnek, és szeretnének egy olyan kutyát, amely aktívan részt vesz a családi életben.Bedlington terrier társas viselkedése

A Bedlington terrier egy nagyon barátságos és társas kutyafajta, amely nagyon jól viselkedik az emberekkel és más kutyákkal is. Ez a fajta nagyon ragaszkodó, és szeret időt tölteni a gazdáival és a családjával.

A Bedlington terrier nagyon intelligens kutyafajta, és szeret tanulni és teljesíteni feladatokat. A fajta nagyon érzékeny, és szereti, ha figyelmet kap, és jól reagál a pozitív megerősítésre és az elismerésre. Azonban a fajta megköveteli a megfelelő szintű szocializációt és tréninget, különösen a korai életszakaszban, hogy biztosítsuk a társas viselkedésüket.

A Bedlington terrier kiválóan alkalmazkodik más kutyákhoz és emberekhez is, és általában barátságosan viselkedik a közösségi helyzetekben. Azonban a fajta lehet kissé bizalmatlan az idegenekkel, ezért a megfelelő szintű szocializáció és tréning elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a társas viselkedésüket.

A fajta nagyon aktív és szeret játszani, így nagyszerű választás azoknak az embereknek, akik szeretnének egy kutyát, amely részt vesz a családi életben. A Bedlington terrier nagyon élénk és játékos, és szeret játékokkal és interaktív játékokkal játszani a gazdáival. A fajta szintén nagyon ösztönös vadászkutya, és szeretne szaglászni és követni a nyomokat.

A Bedlington terrier személyisége és társas viselkedése nagyban függ a megfelelő gondoskodástól és tréningtől. A megfelelő szintű szocializáció és tréning segít abban, hogy a Bedlington terrier jól viselkedjen más kutyákkal és emberekkel is, és kiváló társ lehessen azoknak az embereknek, akik aktív életet élnek és szeretnének egy társas és barátságos kutyát.Táplálkozása, étkezési szokásai

A Bedlington terrier egy aktív és élénk kutyafajta, amelynek nagy szüksége van a megfelelő táplálkozásra és az egészséges étkezési szokásokra. A megfelelő étrend biztosítása nem csak az egészséges testsúly fenntartásához és az egészséges életmódhoz szükséges, hanem a megfelelő energiaszint és az általános jóllét szempontjából is fontos.

A Bedlington terrier táplálékszükséglete nagyban függ a kutyának az életkorától, az aktivitási szintjétől, a testsúlyától és az egészségi állapotától. A legjobb, ha az állatorvos segítségével alakítjuk ki az optimális étrendet a kutyánk számára. Általában a Bedlington terrierek számára javasolt magas minőségű kutyaeledelt választani, amelynek magas az állati fehérje tartalma, de alacsony a kalóriatartalma.

A Bedlington terriernek az élethez való alapvető tápanyagokat kell tartalmaznia az étrendjében, mint például a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok. A fajtának fontos az állati fehérjebevitel, mivel segít fenntartani az erős izmokat, amelyek nagyon fontosak a fajta számára a mozgékonyság és az aktivitás szempontjából.

Fontos az is, hogy az étrend kiegyensúlyozott legyen, és tartalmazzon megfelelő mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat is. A Bedlington terriernek például szüksége van megfelelő mennyiségű cinkre és rézre, amelyek kulcsfontosságúak a megfelelő egészségi állapot fenntartásához.

Az étkezési szokások tekintetében a Bedlington terriernek fontos az időbeni és rendszeres étkezés, hogy az energia szintjüket megfelelően fenntartsák. A Bedlington terriernek általában napi két étkezésre van szüksége, és fontos, hogy az étel az étrendjéhez igazodjon, és ne tartalmazzon olyan élelmiszereket, amelyek a fajta számára károsak lehetnek.Általános gondozási tudnivalók

A Bedlington terrier egy kis terrier fajta, amelynek megfelelő gondozása és odafigyelése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a kutyák egészségesek és boldogak legyenek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány általános gondozási tanácsot, amelyek segíthetnek azoknak az embereknek, akik ezt a kutyafajtát választják.

 1. Rendszeres állatorvosi ellátás: Fontos, hogy a Bedlington terrier rendszeres állatorvosi ellenőrzésen vegyen részt, hogy biztosítsuk az egészségüket és a megelőző kezeléseket, például a vakcinázást, féreghajtást vagy a bolhák és kullancsok elleni védelmet.
 2. Rendszeres fürdetés és szőrzetápolás: A Bedlington terriernek gyapjas szőrzete van, amely megfelelő gondozást igényel. A fajta szőrzetét hetente kell fürdetni, hogy tisztán és egészségesen maradjon. A szőrzetet rendszeresen kell nyírni, hogy megőrizzük a kívánt külsejét.
 3. Testmozgás: A Bedlington terrier nagyon aktív kutyafajta, és nagy szüksége van a rendszeres testmozgásra és a megfelelő szintű stimulációra. A fajta szeret sétálni, futni, vagy akár vadászni, így fontos, hogy elegendő időt szánjunk a kutyák mozgatására.
 4. Táplálás: A megfelelő étrend biztosítása nagyon fontos ahhoz, hogy a Bedlington terrier egészséges legyen és megfelelő energiaszintet és testsúlyt fenntartsanak. Fontos, hogy a kutyák számára magas minőségű, kiegyensúlyozott táplálékot adjunk, és figyeljünk arra, hogy ne legyenek túlsúlyosak.
 5. Szocializáció és tréning: A megfelelő szintű szocializáció és tréning nagyon fontos ahhoz, hogy a Bedlington terrier jól viselkedjen más kutyákkal és emberekkel is. A fajtának nagyon fontos a korai tréning, hogy biztosítsuk a kívánt viselkedési szokásokat.
 6. Fogápolás: A Bedlington terrier fogai és fogínye érzékenyek lehetnek, és fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a fogakat és az ínyt. Fontos, hogy a kutyák rendszeresen kapjanak fogtisztítást és fogkő eltávolítást, hogy megőrizzék a fogak egészségét.
Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségei
Bedlington terrier eredete, jellemzői, viselkedése, betegségeiSzőrzetápolási igényei

A Bedlington terrier egy olyan kutyafajta, amelynek a szőrzete jellegzetes és különleges, de rendkívül gyapjas és kusza, így rendszeres szőrzetápolást igényel. A megfelelő szőrzetápolás segíti a kutyák egészségének és jólétének fenntartását, és biztosítja a megfelelő megjelenést is.

A Bedlington terrier gyapjas szőrzetének fontos része az úgynevezett „top-knot” vagy a kis sapka, amely az áll fölötti részén található. A top-knot nagyon jellegzetes és fontos a Bedlington terrier megjelenéséhez, így rendszeresen kell nyírni és gondozni.

A Bedlington terrier szőrzetét havonta egyszer, de jobb, ha hetente egyszer ápoljuk, hogy eltávolítsuk az összegyűlt szöszöket és a szennyeződést. Fontos, hogy a szőrzetben ne maradjon csomó, amelyeket rendszeresen ki kell fésülni, különösen a hátsó lábaknál és a hasnál.

A Bedlington terrier szőrzete nedvességtől is érzékeny, így fontos, hogy a kutyák ne menjenek a nedves fűben, és szárítsuk le a szőrzetüket, ha esőben vagy hóban sétálnak. Az esővédő kabát használata is segíthet a szőrzet védelmében.

A szőrzet nyírása is nagyon fontos a Bedlington terrier számára. Az általános gyakorlat az, hogy az állatnak a hason és a lábakon lévő szőrzetét rövidebbre nyírjuk, és hosszabbra hagyjuk a fejen és a füleknél. A szőrzet nyírása otthon is elvégezhető, de ha nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan kell a szőrzetet nyírni, akkor javasolt egy szakember segítségét kérni.

A Bedlington terrier szőrzetápolása időigényes lehet, de nagyon fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, hogy biztosítsuk az egészséges és jól ápolt megjelenést. A megfelelő szőrzetápolás segíti a Bedlington terrier egészségét és jólétét, és hozzájárul a kutyák boldogságához és élettartamához.Tanítása, kiképzése

A Bedlington terrier egy nagyon intelligens és érzékeny kutyafajta, amely nagyon jól reagál a megfelelő tréningre és oktatásra. A fajta rendkívül aktív és ösztönös, így fontos, hogy a tréning során megfelelő motivációval és megerősítéssel dolgozzunk, hogy a kutyák jobban figyeljenek, és könnyebben tanuljanak.

A Bedlington terrier tréningjének korai kezdete nagyon fontos, hogy biztosítsuk a kívánt viselkedési minták és szokások kialakulását. A megfelelő szintű szocializáció is nagyon fontos, hogy a kutyák jól viselkedjenek más kutyákkal és emberekkel.

A fajta nagyon aktív és szeret játszani, így a tréning során interaktív játékokat és jutalmazó játékokat használhatunk, hogy motiváljuk őket a pozitív viselkedésre. Az oktatás során fontos, hogy türelmesek és következetesek legyünk, és ne használjunk durva vagy fizikai büntetést, mivel ez károsíthatja a kutyák egészségét és boldogságát.

A Bedlington terrier nagyon jól teljesít a különböző kiképzési típusokban, mint például az alapfokú engedelmességi tréning, az agility vagy az ügyességi kiképzés. A fajta nagyon érzékeny, így a pozitív megerősítésen alapuló tréningtechnikák a legjobbak a Bedlington terrier számára.

Az engedelmességi tréning segíthet abban, hogy a Bedlington terrier jól viselkedjen a mindennapi életben, és hogy biztosítsuk a biztonságot az utcán vagy a parkban is. Az agility kiképzés lehetőséget nyújt arra, hogy a kutyák kiéljék a mozgásigényüket és hogy fejlesszék az ügyességüket. Az ügyességi kiképzés pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a Bedlington terrier megismerje a különböző szagokat és hangokat.

Az oktatás és kiképzés során nagyon fontos, hogy a Bedlington terriernek elegendő mozgást és stimulációt biztosítsunk. A fajta nagyon aktív és intelligens, így fontos, hogy a tréning során megfelelő motivációt és jutalmazást használjunk, hogy a kutyák boldogok és elégedettek legyenek. Az oktatás és kiképzés segíthet abban, hogy a Bedlington terrier egy boldog és jól nevelt kutyaként éljen és létezzen.Bedlington terrier fajta betegségek

A Bedlington terrier egy általában egészséges fajta, de vannak olyan betegségek, amelyek kockázata nagyobb ennél a fajtánál, mint más kutyafajtáknál. A fajta genetikai hajlama miatt bizonyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki, ezért fontos, hogy a gazdik tisztában legyenek ezekkel a betegségekkel.

 1. Rézstagnáló betegség: A Bedlington terrier hajlamos a rézstagnáló betegségre, amely a májban felhalmozódó réz okozta károsodást okoz. Ez a betegség tünetmentes lehet az elején, de idővel súlyos májkárosodáshoz vezethet, és akár halálos is lehet. A betegség kezelése a korai felismeréstől függ, és magában foglalja a speciális diétát, a vitaminokat, a rézkelátozó szereket vagy az átültetést.
 2. Szürkehályog: A Bedlington terrier hajlamos a szürkehályog kialakulására, amely az érett korban jelentkezik. Ez a betegség a lencse homályosodását okozza, ami vaksághoz vezethet. Az állatorvosok általában műtétet javasolnak a szürkehályog kezelésére.
 3. Patellaficam: A patellaficam a térdízület egyik leggyakoribb betegsége, amely a Bedlington terrier fajtánál is előfordulhat. Ez a betegség a térdkalács instabilitását okozza, ami fájdalmas lehet és mozgáskorlátozó lehet. A betegség kezelése magában foglalja a gyógyszereket, a speciális diétát és a sebészeti beavatkozást.
 4. Vesebetegségek: A Bedlington terrier hajlamos lehet olyan vesebetegségekre, mint például a hólyaghurut vagy a veseelégtelenség. A vesebetegségek korai felismerése fontos ahhoz, hogy megfelelő kezelést kapjon a kutya. Az állatorvosok általában speciális diétát és gyógyszereket javasolnak a vesebetegségek kezelésére.

A fent említett betegségek kockázata nem jelenti azt, hogy a Bedlington terrier mindenképpen kialakítja ezeket a problémákat, de fontos, hogy a gazdik tudatában legyenek ezeknek a potenciális problémáknak. A megelőzés és a korai diagnózis nagyon fontos.Kölyök váláslásakor mire figyeljünk

A kölyök vásárlásakor fontos figyelembe venni néhány dolgot, hogy biztosítsuk, hogy a kölyök jó egészségi állapotban legyen és hosszú, boldog életet élhessen. Az alábbi dolgokra kell figyelni a kölyök vásárlásakor:

 1. Törzskönyv: Ellenőrizzük a kölyök törzskönyvét, hogy biztosítsuk, hogy az a fajtához tartozó kölyök.
 2. Az alomtulajdonostól: Kérjük el az alomtulajdonostól az egészségügyi dokumentációt, beleértve a szülők egészségügyi vizsgálatának eredményeit és az oltásokat.
 3. Szülők: Ellenőrizzük a kölyök szüleinek egészségi állapotát és viselkedését, hogy biztosítsuk, hogy a kölyöknek nincs örökölt betegsége vagy viselkedési problémája.
 4. Egészségügyi ellenőrzés: Ellenőrizzük a kölyök egészségi állapotát, hogy biztosítsuk, hogy nincs semmilyen betegsége vagy egészségügyi problémája.
 5. Szocializáció: Ellenőrizzük a kölyök szocializációs folyamatát, hogy biztosítsuk, hogy jól kijön más kutyákkal és emberekkel.
 6. Kiállítás: Ha a kölyök kiállításra szánt, ellenőrizzük, hogy megfelelően kiállítási képességű-e, és hogy megfelelően alkalmazkodik a kiállítási környezethez.
 7. Gazda: Ellenőrizzük, hogy a kölyök gazdája megfelelő környezetet biztosít-e neki, és hogy megfelelően gondoskodik róla.
 8. Ár: Ellenőrizzük a kölyök árát, hogy biztosítsuk, hogy nem kerül túlárazva.Bedlington terrier kölyök nevelése

A Bedlington terrier kölyök nevelése az életkorának, az egyéni jellemzőinek és a fajta sajátosságainak figyelembevételével történik. A megfelelő nevelés biztosítja, hogy a kölyök boldog és jól nevelt felnőtt kutyává váljon.

 1. Szocializáció: A szocializáció nagyon fontos a Bedlington terrier kölyök számára. A fajta érzékeny és ragaszkodó, így fontos, hogy a kölyök korán megismerje más kutyákat és embereket. Az emberi érintés, a játék és a közösségi élmények segítenek a kölyöknek a bizalom kialakításában és az új helyzetekhez való alkalmazkodásban.
 2. Alapfokú engedelmességi tréning: Az alapfokú engedelmességi tréning segíti a Bedlington terrier kölyök számára a biztonságos és hatékony kommunikációt a gazdival. A kölyöknek meg kell tanulnia az alapvető parancsokat, mint például az ülés, fekszik, marad és jöjj. Az alapvető tréning segíti a kölyök szocializációját, és segít abban, hogy a kölyök megfelelően viselkedjen az utcán és az otthonában is.
 3. Társasjátékok: A Bedlington terrier kölyök szeret játszani, így fontos, hogy biztosítsuk számára a megfelelő játékokat, amelyek segítenek az interakcióban és a stimulációban. Az interaktív játékok és a feladatok segítenek a kölyök mentális és fizikai fejlődésében.
 4. Egészségügyi gondozás: A megfelelő egészségügyi gondozás fontos a Bedlington terrier kölyök számára. A kölyöknek rendszeresen oltásokat kell kapnia, és rendszeres állatorvosi ellenőrzésre is szüksége van. Az egészséges étrend és az elegendő mozgás is segít a kölyök egészségének és jóllétének fenntartásában.
 5. Határok meghatározása: A Bedlington terrier kölyöknek meg kell tanulnia a határokat, amelyeket a gazdi meghatároz. A kölyöknek szüksége van következetes szabályokra és korlátozásokra, hogy megfelelő viselkedési mintákat alakítson ki. A kölyöknek meg kell tanulnia, hogy hol alszik, hol eszik, és hogy mikor engedélyezett és mikor nem a játék.

A Bedlington terrier kölyök nevelése nagyon fontos ahhoz, hogy a kutya boldog és jól nevelt felnőtt kutyává váljon. A megfelelő nevelési módszerek alkalmazása és a korai szocializáció segít abban, hogy a kölyök jól alkalmazkodjon az otthoni környezethez, és a gazdi és a kutya közötti kapcsolat szoros és harmonikus legyen.Kinek ajánlott tartása

A Bedlington terrier egy nagyszerű választás azoknak, akik szeretik a közepes méretű, aktív kutyákat, és akiknek van idejük és energiájuk arra, hogy rendszeresen foglalkozzanak velük. A fajta rendkívül barátságos, és a családi környezetben nagyszerű társ lehet.

A Bedlington terrier a legjobban olyan gazdikhoz illik, akik szeretik a kihívásokat és akik készek aktív életet élni kutyájukkal. Azok a gazdik, akik szeretik a szabadban való időtöltést, például a sétálást, a futást vagy a kerékpározást, nagyszerűen illeszkednek a Bedlington terrier számára. A fajta igényli a mozgást és az interakciót, így olyan gazdikhoz ajánlott, akiknek van idejük és lehetőségük a napi séta és a játék biztosítására.

A Bedlington terrier nagyszerű választás a családok számára, mivel nagyon szeretik a gyerekeket és jól érzik magukat a gyermekek társaságában. Azonban, mint minden kutya, a Bedlington terrier is felügyeletet igényel a kisgyermekek körül, hogy biztonságban legyenek mind a kutya, mind a gyermek.

Azok a gazdik, akik az otthoni környezetet választják a Bedlington terriernek, biztosítaniuk kell, hogy a kutya rendelkezzen megfelelő helyszínnel a mozgásra és a játékra, valamint megfelelő táplálkozással és egészségügyi gondozással. A fajta könnyen alkalmazkodik az életmódhoz, és boldog lehet a kisebb lakásokban is, de fontos, hogy a kutya rendszeresen kapjon elég mozgást és stimulációt.

Összességében a Bedlington terrier nagyon barátságos, aktív és intelligens kutyafajta, amely nagyszerű választás lehet azoknak, akik szeretnének egy hűséges és szerető társat a családjuk számára. Azoknak a gazdiknak ajánlott, akik szeretnek időt tölteni kutyájukkal, biztosítaniuk kell a megfelelő mozgást és stimulációt, és megfelelő gondozást kell nyújtaniuk a kutya egészségének és boldogságának fenntartása érdekében.Érdekes történetek róla

A Bedlington terrier egy régóta ismert és szeretett fajta, amelynek sok érdekes története van. Az alábbiakban néhány érdekes történetet említünk meg a Bedlington terrierről.

 1. A Bedlington terrier, aki eltette az életét: Egy Bedlington terrier nevezetű kutya, Fanny, aki 1860-ban élt, élete végéig hűségesen szolgálta gazdáját, az Earl of Carlisle-t. Egy napon az Earl megtámadták a vadászaton, és Fanny azonnal cselekedett. A kutya megvédte gazdáját, harcolt a támadókkal, és eltette az életét, hogy megvédje az Earlt.
 2. A Bedlington terrier, aki komoly sportoló volt: A Bedlington terrier a szárazföldi vadászatban és a kutyaversenyeken is jól teljesít. A fajta hosszú ideig szerepelt a coursing versenyeken, amelyek a vadászkutyák sebességét tesztelték. A Bedlington terrier az egyik legerősebb kis terrier, és képes gyorsan és ügyesen futni.
 3. A Bedlington terrier, aki királyi kedvenc volt: Az angol királyi család híres kutyabarátok, és a Bedlington terrier is szerepelt a királyi kutyák között. A királyi család több tagja is tartott Bedlington terriert, köztük az I. Viktória királynő, aki egyik kedvenc kutyafajtájának tartotta a Bedlington terriert.
 4. A Bedlington terrier, aki az öröklésről szólt: A Bedlington terriernek is van saját öröklési története. A fajta eredetileg Angliából származik, és sokan úgy vélik, hogy a skót terrier és a whippet keveredéséből származik. A fajta eredeti neve „Rothbury terrier” volt, azonban a Bedlington nevet az angol városról kapta, ahol a fajtát először tenyésztették.

A Bedlington terrier tehát nagyon érdekes és sokszínű történetekkel rendelkezik, amelyek tovább növelik a fajta népszerűségét és vonzerejét az emberek számára. A kutya hűséges társ, és a gazdik élvezni fogják az időt, amit együtt töltenek.

 Kutyafajták – FCI fajtacsoportok szerint

Vissza a főoldalra
Kutyanevet keresel kiskutyádnak?
Kedvenceink